Skip to main content

Музеят Лувър в Париж: пълно ръководство за посетители

Музеят Лувър в Париж: пълно ръководство за посетители

Както музеи отиват, Лувъра е просто огромна. Думата “музей” дори може да е недостатъчно: колекциите са толкова огромни, разнообразни и спиращи дъха, които посетителите могат да имат усещането за навигация лабиринт от различни художествени и културни светове.

Настанени в Palais Лувъра (Louvre Palace) , бившият седалка на френския кралски особи, Лувъра се появява през 12-ти век като средновековна крепост, бавно развиващ се към статута си като музей на обществени изкуства време на Френската революция в края на 18-ти век.

Оттогава тя се превърна в най-посещаван музей в света, а една от вечните символи на френската високи постижения в областта на изкуството.

Spanning осем основни тематични отдели и 35000 произведения на изкуството  , датиращи от древността до началото на модерния период, постоянна колекция на музея включва шедьоври от европейски майстори като Леонардо да Винчи, Делакроа, Вермеер, и Рубенс, както и ненадминат гръко-римската, египетски, и колекции ислямското изкуство. Честите временни изложби често подчертават конкретните изпълнители или движения, и са почти винаги си заслужава.

Разположение и Информация за контакти:

Обща за достъп (лица без билети): Лувъра, първата arrondissement– Порт де Lions, Galerie Карусел, или пирамида входовете
на метрото: Кралския дворец, Лувъра (Линия 1)
Автобуси: Линии 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, и в автобуса Париж Open Tour всички спре пред стъклената пирамида (на главния вход на музея.)
информация в интернет: Посетете официалния сайт на Лувъра

Забележителности и атракции в района:

Работно време:

Open четвъртък, събота, неделя и понеделник, 9 ч-18:00; Сряда и петък 9 ч-9: 45 ч Достъпът е свободен за всички, в първата събота на всеки месец 18:00-21:45

Музеят е затворен във вторник и на следните дати:

  • 01 януари
  • 1 май
  • 25 декември

За по-подробна информация относно работното време за текущи изложби и събития в Лувъра, консултирайте тази страница.

Прием / Билети:

За по-актуални данни за входни такси до Лувъра, консултирайте тази страница в официалния сайт Лувъра .

Парижкият музей проход включва допускане до Лувъра. (Купуваме директно в Rail Europe)

Лувъра Турс:

Обиколки на Лувъра са достъпни за лица и групи и могат да направят посещение на музейните степени по-малко поразителен. Научете повече за Лувъра обиколки на тази страница .

Колекции, изложби и събития в Лувъра:

Следните водачи ще ви помогнат да се движите колекции и експонати на музея Лувър и да направи избор за това, което бихте искали да видите в навечерието на следващото си посещение:

Достъпност и услуги за посетители с ограничена подвижност

Лувърът е общопризнато, като по подходящ начин, достъпен за посетители с физически увреждания. Посетителите с инвалидни колички имат приоритетен достъп до главния вход на музея в пирамидата и не трябва да чакат в линия.

Инвалидни колички могат да се отдават под наем безплатно на информационно бюро на музея (лична карта ще се изисква като депозит.) Посетители с кучета-водачи, кошове за бастуни, както и други помощни средства имат пълен достъп до колекциите.

Посетителски съвети и консултации В навечерието на посещението ви:

Прочетете нашата информация за Как да не се посещение на Лувъра  , за да разберете как да се избегне прегаряне и да извлечете максимума от вашето посещение. Това е толкова лесно да се направи твърде много и се чувстват претоварени. Прочети ми експертни съвети по приема в колекциите на музея на удобно и приятно темпо и поглъща повече подробности. По-малко наистина може да бъде повече!

Снимки на Лувъра:

За общ преглед на някои от най-важните творби и детайли на музея, или по някаква артистична вдъхновение, да погледнем в нашия Louvre Галерия със снимки .

Пазаруване и хранене:

Музеят е дом на няколко ресторанти и закусвални, в допълнение към кафене:

  • Точно под пирамида , на ресторант Le Grand Louvre предлага гурме специалитети в класическа обстановка. Работно време: от 12 ч до 15:00 и 19:00-24:00 в сряда и петък.
  • На партерния , кафене Denon предлага закуски и случайни хранене. Работно време: от 9:30 до 17:00 (19:00 по време на вечерните отвори).
  • На втория етаж (Европейска “първи етаж”) , кафене Ришельо предлага повече случайни заведения за хранене: сандвичи, салати, студени и топли напитки и др отворен от 10:15 до 17:00 (19:00 по време на вечер отвори).
  • За книги и подаръци, главата до книжарницата Лувъра в “Залата на Наполеон” под пирамида. В книжарницата се гордее най-големият избор на история на изкуството титли на Франция, в допълнение към широк спектър от пътеводители на различни езици, детски книги, и гравюри. Работно време: от 9:30 до 19:00 (затваря в 21:45 в сряда и петък).
  • В Карусел Лувъра е популярен търговски център се помещава в двореца Лувър достъпни чрез Rue входа на де Риволи. Отворени седем дни в седмицата, на Карусел Лувъра предлага моден дизайнер, магазини дизайн на дома, фини подаръци, както и други магазини, които бихте очаквали да намерите в луксозен търговски център. Обширна на горния етаж за хранене е с една степен по-gourmet–, а също и с една степен по-costly– от стандартните молове колеги.