Skip to main content

Най-добър за пазарите в Париж (за всеки тип Traveler)

 Най-добър за пазарите в Париж (за всеки тип Traveler)

Любителите на пазара ще бъде удоволствие да откриете, че те са по никакъв недостиг във френската столица. Това е, в крайна сметка, един град, известен с изискания своята култура на хранене, да не говорим за мода и история. В резултат на това, а също и поради местна устойчивост на магазини скучно верига поема по улиците, Париж се радва на зашеметяващ различни пазари. Изскачащи хранителни пазари, битпазари и антични продавачи, стар свят “базари”, постоянни пазарни улици и гурме специализирани магазини всички изобилстват в града. Без значение какво вашите вкусове, желания или интереси, има пазар вика името си. Прочетете, за да дома си в бързо на най-доброто – във всяка категория.

Като световно известни града си отиват, Париж вероятно разполага с една от най-висок брой на глава от населението на открито, изскачащи на земеделските производители пазари, обичан от местните жители, които се тълпят, за да ги на седмична база да се запасите на висококачествена продукция, сирена, риба и меса, хляб, маслини и свежи цветя, както и други предмети. Да наистина се потопите в парижки пазарна култура, посещение на един от тях Shangri-лас на пресни хранителни продукти определено е в ред. На върха на храната, можете да очаквате улични музиканти напев от класически мелодии с надеждата няколко монети, от време на време жонгльор или мим, и други улични изпълнители, всички познати редовни в седмичните пазари, където те създават магазин.

Сега, след като сте готови да приеме предизвикателството, може да се чудите кои пазари са най-добрите. Повечето, ако не всички, от които са приятни места за разходка, вкус и си тръгват с вкусни, висококачествени елементи – ако приемем, че не сте клаустрофобия, разбира се. Особено през почивните дни, най-популярните сред тези местни пазари получите много пренаселено.

Местните любими

Марке Алигре близо до Бастилията се счита от парижани (и от нас), за да бъде един от най-добрите седмични пазари в града; на качеството на продукцията, риба и месо, предлагани от над 20 търговци е всичко отлично, а атмосферата е почти неизменно charming.The уличен пазар е по-малко от изскачащ афера от постоянен, работи всеки ден с изключение на понеделник , Стигнете рано – повечето търговци затварят изграждане и от 13:00 часа през делничните дни и 14:00 в събота и неделя. Освен това има и покрит пазар, Marché Beauveau, прилежащи към открития този, който е отворен през цялата седмица. (Metro: Ledru-Rollin или Faidherbe-Chaligny – Линия 8)

Bastille Пазар: Друг силно пожелах пазар е този, който извира всеки уикенд по оживения булевард Ричард Льоноар в близост до Площада на Бастилията (Metro: Bastille). Освен с изключителните продукция, сирене и цветарници, опитайте Близкия изток стои близо до средата на пресни маслини и вкусни сандвичи, от фалафел да tabouleh и hummus– любим обяд, че ще седи добре с вегетарианците сред вас.

“Les Puces дьо Пари” – буквално, бълхи на Париж – се смятат за полу-свещените институции от французите, които като цяло все още са доста устойчиви на корпоративни сили на глобализацията и не искат градът им да станат (като голяма част от Лондон ) море от магазините на веригата хомогенни. Битпазари не са особено лесни за навигация, както и намирането на рядък скъпоценен камък е наистина предизвикателство. Но това е точно забавно от него.

От Puces де Clignancourt , Париж “най-старата, най-големият – и със сигурност най-хаотично – битпазар заклещи върху ивица в близост до мрачен северната граница на града, до Puces де Vanves в противоположния край на юг, тези традиционни пазари са най-добре подхожда дух на спонтанност и любопитство. Преди всичко, пуснете очаквания за това, което може да откриете. В много щандове, най-вероятно ще трябва да се пресее през купища странни стари боклуци, преди да намери елемент струва като у дома; в други, ценени антики са в продажба, но твърдо извън обсега на повечето от нас – освен ако не се чувствате готови да си бартерните ръкавици, разбира се.

Как да стигнем & Ориентация: 

В Puces де Clignancourt могат да бъдат достъпни от метростанция Порт дьо Clignancourt (следвайте знаците за пазара от изхода на метрото). Отворени събота от 9:00 до 18:00; Неделя и понеделник от 10:00 до 17:00.

За Puces де Vanves: слезте на Metro Porte де Vanves. Пазарът Vanves е отворен всеки уикенд от 7:00 до 2; 24:00.

Pop-Up Таван продажби

В допълнение към полу-постоянни пазари в Clignancourt и Vanves, опитайте се пръкват в една от продажби уикенд тавански на града. Това изникне периодично –  проверка на този сайт (само на френски език, за съжаление),  за да намерим някой наблизо по време на вашето посещение.

В допълнение към изскачащи пазари, които се появят седмично около френската столица Париж също се брои необичайно висок брой на превъзходни постоянни пазарни улици: това са обикновено само за пешеходци и пешеходци, лесен за улици облицовани с традиционните зарзаватчии, магазини сирене, месари , цветарски магазини, сладкарници, ресторанти и кафенета (последният за добре дошли почивка от пазаруването и вземане на проби).

От Rue Mouffetard в Латинския квартал на Rue Montorgueil пляскам в центъра на града, тези улици са идеални, когато искате да получите по някакъв пазар атмосфера, но не искам да трябва да се резервира определен момент от седмицата. The Rue Cler в западната част на Париж, близо до Айфеловата кула, е също една отлична уличен пазар; докато Rue Des мъченици в 9-ти е може би най-модните с кулинари в момента.

Как да стигнем & Ориентация: 

За Rue Mouffetard пазар, да вземе метрото до Censier-Daubenton или Place Monge (и двете линия 7), и ходи на две пресечки до оживената улица.

За да стигнете до Rue Montorgueil, да вземе метролиния 4 до Етиен-Марсел и пресичат натоварения улица Turbigo да Rue Etienne-Марсел; завийте надясно Rue Montorgueil.

За Rue пазара Клер, вземете метрото до La Tour-Maubourg или Ecole-Военното (и двете линия 8); оживената улица е от пет до десет минути пеша.

И накрая, за Rue Des мъченици пазар , си  най-добрият вариант е да слезете на Metro Нотр Дам де Лорет (линия 9) и тръгвам на модерния улицата към неговите върхове в Монмартър.

Не всеки има възможност да прекарат Коледа или Hannukah в Париж – но със сигурност това е едно преживяване, на стойност стремим. Това е особено вярно, защото на топли, весели ложите елзаски стил, които се появяват всяка година в града, и изопачават всичко от джинджифилови сладки за ръчно изработени бижута, подправено греяно вино, за да запазите ръцете си топли и нежни коледна украса за елха обратно вкъщи.

Популярна туристическа пазари

Без съмнение най-популярният и най-големият, годишен отпуск пазар е на разтегнат Шанз-Елизе. В допълнение към хостинг голям брой доставчици, има общо с ледена пързалка и кът “Селцето на Дядо Коледа”, че са идеални за поддържане на по-младите членове на семейството, заети.

Други дългоочаквания пазари включват един по St-Жермен-де-Пре, друга близка Трокадеро / Айфеловата кула, и този, който е особено желан за своите занаятчийски елзаски хранителни продукти в Гар дьо l’Est, източна ЖП гара на града.

Ако традиционните пазари на храни на града са фантастични пристанищата на покана за представяне на нови елементи, по-специално, многобройните кулинарни хранителни магазини и пазари, които населяват френската столица са особено подходящи за отглеждане куфара си, преди да замине обратно вкъщи. От френски горчица, confits, сосове и пастети за гурме шоколад, сушени гъби и подправки, както и френски вина, тези от висок клас epiceries  да имат всичко.

Най-популярните сред тях може да се похвали най-обширните пътеките и продуктите, които се предлагат, са Lafayette Gourmet (в универсален магазин Галери Лафайет, Metro / RER превключвател ред: Осман Сен Лазар или Opera) и Grande Epicerie в универсалния магазин Бон Марше на левия бряг (Metro: Севр-Babylone).

И двете тези пазари имат огромни секции, посветени на консерви, сушени добри стоки, шоколади, сладкиши, macarons и други сладкиши, както и впечатляваща селекция от качествени вина, бира и спиртни напитки.

Те също така се продават отлично пресни продукти, сладкиши, сирене и meats– но внимавайте стръмните етикетите с цените. Това е може би най-добре да се насочите към една от посочените по-горе седмични изскачащи пазари за пресни артикули, ако искате да избегнете разклоняващите се малко късмет.

Гурме хранителни вериги на много добро качество включват Fauchon и Hediard; за специалност френски чайове, които ще задоволят и най-претенциозните вълшебната, опитайте Mariage Frères или Kusmi чай .

Не на последно място в нашия списък са годишни изложби посветени на специални товари, от храна и вино за мода и аксесоари. Макар никога повечето туристи да стигнат до тях – в крайна сметка, малко от нас наистина мисля за прекарване на ваканциите в претъпкан конгресен център – те могат да бъдат големи пристанища, ако се надявате да се далеч от парижки бягство със специално, трудно -да намиране на елементи. Занаятчии и специални марки от цялата страна и света, създадени кабини в тези годишни събития, които изопачават дрехи и аксесоари, регионални кулинарни специалитети, аксесоари за дома и дори е трудно да се победи ваканционни пакети. Тези годишни предавания са едни от най-популярните и предлагат най-широките селекции под един покрив:

Foire дьо Пари:  Най-общо се проведе в началото на лятото, тази популярна събитие е вероятно френската столица премиера специалност-стоки и услуги, честно. Похвала продукти и марки от двете установени и занаятчийски марки, в категории толкова разнообразни, колкото модата, храната и виното и туризма, това е едно добро място да се насочите, ако не сте съвсем сигурни какво търсите, или да има много конкуриращи интереси.

С вкус на Париж:  Тази годишна гастрономически събитие на Grand Palais се разраства неимоверно по-голяма популярност през последните няколко години, като едно ново поколение от млади кулинари и амбициозен ресторантьори или собственици хранително-камион се променят веднъж-улегнал кулинарна култура на града. Особено забавно са възможностите да се срещнат най-добрите и нарастващите-звездни готвачи, базирани в града, а дори и да опитат своите творения.

Open ателиета на художници в Белвил: The оживен, космополитен източните съседи на Белвил оживява с още по-голяма активност всяка година като десетки местни художници и занаятчии отварят вратите си за широката публика през три пълни days– обикновено в продължение на дълъг период от време през уикенда. Това е фантастично събитие, за да се провери, ако сте в пазара за намиране на специален малък формат живописта, скулптурата или парче от занаятчия бижута; ще можете да видите интересен, радио-и телевизионни бити-писта страна на Париж, докато сте в него.

Ние препоръчваме на питие в  Aux Folies вратата в четейки студия няколко художници в областта: от вашата маса (ако успеете да се закачат един, че е), можете да се насладите или ненавиждат сложната улично изкуство украсява стените на съседната уличка.