Skip to main content

Най търговски райони на Сингапур

Най търговски райони на Сингапур

В непосредствена близост до храна, пазаруване е вторият любимо занимание на Сингапур. пазаруване сцена в Сингапур е нищо повече от легендарния-молове кръстосват острова, свързани с климатизирани подземни тунели и MRT станции.

Най-хубавото е, Сингапур ще възстанови туристи за данъците, които плащат за вашето пазаруване. Вие ще бъдете таксувани с данък върху стоки и услуги (GST) от 7%, а данъците върху изкупуване над ДВ $ 100 могат да бъдат възстановени с малко неприятности. (Прочетете за безмитни пазаруване в Сингапур  за повече информация.)

Сега, ако имате кредитна карта и вашите най-удобни обувки, готови, вие сте на път за преодоляването на следните търговски горещите точки в Сингапур.

1. Малката Индия – Автентичен полъх на субконтинент

Къде другаде в Сингапур може да ви каже къде се намирате, като миризмата на подправки и жасмин? Само в Малката Индия, където индийски общност в Сингапур купува своята храна, подправки, сарита, и бижута. Малката Индия е центрирано около Serangoon Пътни своите главната артерия и страничните улици са облицовани с магазини за продажба на всичко от бижута на Боливуд сувенири с къри да папиемаше кутии.

Докато сте там, вие просто трябва да спре с две от най-известните търговски спирките в Малката Индия: за Tekka център и 24-часова Мустафа център.

В Tekka Центъра по Букит Тимах Road trafficks в какви ли не еднозначно индийски елементи-мократа пазара на партерния етаж се продава зеленчуци, месо, цветя и подправки, както и в непосредствена близост амбулантен търговец център продава индийски вегетариански ястия и друга популярна местна тарифа. Горните етажи гъмжи търговци, които продават религиозни принадлежности, хардуер и сарита.

Мустафа Център (145 Syed Alwi Road; Тел: 62955855) е отворена 24 часа, и то на склад с богат асортимент от стоки в тясната му интериор. Пътеките са доста тесни, толкова по-добре да се запасите повече неща в своите шест етажа. Центърът е най-известен със своите евтина електроника, достъпни злато, както и богат асортимент от подправки в супермаркета. Цените на тези елементи са изненадващо ниски, което обяснява защо Мустафа Център е такава примамка за туристите.

Най-близките до MRT спирки: Линията на Североизточния MRT Малката Индия (NE7) и Farrer парк (NE8) гари излизане в близост Serangoon пътя. Bugis станция Изток-Запад линията (EW12) е на пешеходно разстояние от Малката Индия.

2. Холандия Village – сувенири, азиатски занаяти, Уютни хранене избор

Най търговски райони на Сингапур

Холандия Вилидж е неофициалния културен център за огромно население Експат Сингапур, и като такава тя предлага най-старото и новото, Изтока и Запада в еднаква степен.

Търговски център Холандия Road помещават магазини като изкуства и занаяти Лим, а доставчик на качествено бельо, стъклария, и други азиатски занаяти и антики. Други магазини в околността продават азиатски антики, занаяти, облекла (и галантерия услуги, ако местните азиатски размери не отговарят на вашия извънгабаритни рамка), племенни артефакти, както и мебели от тиково дърво (които могат да бъдат транспортирани до домашния си адрес).

Ако търсите за повече азиатски изкуства, занаяти, антикварни предмети и занаяти, трябва да опитате магазините по Lorong Mambong в задната част на Холандия Village. Ще откриете, керамика, битови предмети, изработени от ратан и захарна тръстика, както и други местни сувенири.

Мокрият пазар и модерен супермаркет Cold Storage привлече домакини правят домакинството си на пазар. Други магазини в района продават CD-та, антиквариати и отстъпка облекло.

Ако сте пазарували, докато не сте готови да се откажа, презареждане най-много възможности за хранене Холанд, от изискани заведения за прости юфка сергии.

Най-близкият MRT Stop: Слезте на спирка BuONa Vista Изток-Запад линията (EW21) и да вземат SBS Автобус 200 до Холандия Village.

3. Orchard Road – Сингапур Пазаруване Мека

Ако трябва да отидете на само едно място в Сингапур, за да си върши пазаруване, Orchard е мястото да бъде. Молове линия на улицата от край до край, предлагайки най-вече от висок клас елементи на дребно от маркови дрехи за авангардни електроника.

Ngee Ан Сити (391 Orchard Road, Тел: 6739 9323) е внушителен търговски комплекс с някои от най-добрите магазини на Сингапур. Японски Универсалният магазин Takashimaya призовава Ngee Ан Сити у дома, както марки като Guess, Zara, Mango, и Kinokuniya , най-голямата книга верига в Азия. В крайна сметка, повече от сто специализирани магазини се намират в Ngee Ан Сити, със спортни артикули, електроника, дизайнерски облекла, както и разнообразни услуги по заявка. Коридори в мазето води директно до метростанция Orchard MRT.

Заострените краища (320 Orchard Road, Тел: 6737 5500) е най-старият в Сингапур универсален магазин, след като се преместват през годините като изход азиатски начин на живот, с изключителни модни марки и марки от цял свят.

Wisma Atria (435 Orchard Road, Тел: 6235 2103) къщи висшата мода обекти като FCUK, Gap, Nike, Topshop, както и японската универсален магазин Исетан.

В Heeren (260 Orchard Road, Тел: 6733 4725) се помещава HMV, най-голямата в региона музика Superstore, авангардни дрехи на дребно на четвърти и пети ниво и широк асортимент от азиатската кухня на петия слой.

Търговски център Paragon (290 Orchard Road, Тел: 6738 5535) е идеалното място за модата в търсене на международни марки като Валентино, Escada и Gucci. Други марки начина на живот в околността включват Marks & Spencer, Крабтрий и Евелин, мазето на храните, както и на приложение Superstore.

Най-близките до MRT спирки: Не по-малко от четири MRT станции спират в или в близост до Orchard Road: Север-Юг линия на Orchard (NS22), Съмърсет (NS23), Dhoby Ghaut (Ne6 / NS24) и сградата на кметството (EW13 / NS25) гари линия Orchard самата Road, с последните две станции, обслужващи както взаимовръзки с Изтока и Запада линия.

4. Чайнатаун ​​- Възстановени стари дюкянчета, традиционен китайски изделия

Чайнатаун ​​дебне зад финансовия район на Сингапур, старата, подкрепяща новата. текущия вид на областта е лъскава, антисептично версия на историческия Чайнатаун ​​в колониалните времена. Възкръсна стари дюкянчета продават традиционни занаяти, китайска медицина, бижута, и евтини сувенири, докато близките амбулантен центрове и овощни насаждения изкушават минувачите с техните изделия.

Старият-timey Eu Tong Sen улица има своя справедлив дял от по-големите търговски центрове, както и бившият филм Къщата се обърна мол Majestic (80 Eu Tong Sen улица) и Пърл център (100 Eu Tong Sen улица), със своите усукване коридорите и странно събиране на изделия от секси мъжко бельо с будистки артефакти.

Още съвременни възможности за пазаруване може да се намери в зоната около Cross Street, където ще намерите големи търговски комплекси като Чайнатаун Point (133 New Bridge Road), Народен парк комплекс (1 Park Road), както и забележителното OG Народен парк (100 Горна кръст Street, OG Building, Сингапур, Телефон: 6535 8888).

Най-близките до MRT спирки: Можете да стигнете до Чайнатаун през гара Изток-Запад линия на Аутрам Парк (EW16) и станция Чайнатаун в североизточната част на линията (Ne4).

5. City Hall / Ривърсайд – Сингапур Shiny Пазаруване Витрина

Централна бизнес район на Сингапур е витрина за градско развитие на Сингапур, където старинни сгради като хотел Raffles стоят рамо до рамо с лъскави нови търговски обекти, като City Mall на Raffles.

молове района обхващат основите и още. Някои се разграничи от своя впечатляващ дизайн (комплекса Raffles City е проектирана от И. М. Пей), докато други са посветени на конкретни теми (Фунан Mall е посветена на най-новите технологии). молове на бележка на областта са:

Suntec City Mall (бул 3 Temasek; тел: 6825 2667/6825 2668/6825 2669/6825 2670) е най-големият мол в Сингапур, с над 83 000 квадратни метра търговски площи. Френски Hypermart Carrefour е тук, както и стотици други големи световни марки. Молът е известен с фонтана на богатството, познат на феновете Рекорди на Гинес като най-големият фонтан в света.

City Shopping Center Raffles (252 North Bridge Road, Тел: 6338 7766) се помещава най-различни международни модни и специализирани магазини, включително и Guess, Метрополитън музей на Ню Йорк, и Tommy Hilfiger.

Фунан DigitaLife Mall (109 North Bridge Road), е може би в Сингапур второто най-добро място за достъпна електроника (първи-добре е площад Sim Lim, който е по-подходящ за опитни компютърни купувачи). Правителството поддържа тясно наблюдение на магазините в Фунан, така че можете да бъдете сигурен, че не сте излъган (което не винаги е така в по-импровизиран Сим Лим).

Millenia Walk (9 Raffles Boulevard; тел: 6883 1122) предлага модни магазини и специализирани магазини на килограм.

Marina Square (6 Raffles Boulevard Тел: 6339 8787) има над 300 магазина, за да се губят инча

Citylink (1 Raffles Link) и подземен мол, който свързва Hall MRT гара на града, за да Suntec City Mall и Марина Скуеър. Citylink не е мърляч в отдела за търговия на дребно – това предлага широка гама от магазини и ресторанти, от HMV да FCUK за Adidas.

Най-близките до MRT спирки: Три MRT спирки предлагат достъп до района: Clarke Quay (NE5), Raffles Place (EW14 / NS26) и City Hall (EW13 / NS25)

6. Bugis / Арабската улица – Стария и Новия рамо до рамо

Bugis е Сингапур пазаруване Мека, амалгама от малки магазини на малки алеи, големи търговски центрове, и покрити пазари, както и ресторанти и нощни заведения. Кръстен на местните морски пирати, които се използват, за да тероризират моряци през 19 век, Bugis е долнопробен квартал, населен с крейсерска травестити, игрални бърлоги и нощта продавачите, докато тя бе преустроен през 80-те.

Най-амбициозният развитие на областта е  Bugis Стрийт  (Нова Bugis улица 3), търговски комплекс, разработен от streetside магазини по протежение на Виктория Стрийт и Queen Street. Направете своя избор от три нива на пазаруването с над 600 магазини за продажба на парфюми, дрехи, електроника, аксесоари и други – просто започнете да изследвате и да изненада себе си с гръм и трясък и за вашия-долар намира Bugis стрийт. През 2014 г. стартира разработването bugisstreet.com.sg, продажба на продукти от магазина, включени в комплекса. Сайтът също така изброява всички 600 магазина, на това място.

Веднага противоположния Bugis Street, на Bugis Junction  мол (Виктория Стрийт 200, bugisjunction-mall.com.sg) служи за ниско до средата на цени японските магазини и марки в модата-напред младежта пазар. Молът е всъщност част от shophouse фасада улица, която е била покрита отгоре и климатик.

Стискайте Bencoolen Стрийт да достигне  площад Sim Lim  (1 Rochor Canal Rd), шест-етажен търговски център с 390,000 квадратни фута на неограничен компютър пазаруване блаженство а.

Купувач Пазете се – по-ниските магазините са известни с издълбава туристически купувачи, така че не забравяйте да проверите на местните цени, преди постигането на сделка.

Kampong Glam

Kampong Glam чувства като завръщане към по-прости търговски дни, когато цените са гъвкави и магазин собственици са знаели най-добрите си клиенти по име. Ще откриете, не молове в Kampong Glam – просто пазаруват къщи опасва Султан джамия, всякакви екзотики като ратан люлки, молитвени килимчета, бижута, и камилска кожа чанти. Има и много от най-големите заведения за хранене в областта, в случай, че трябва да се заредите с търговски батерии.

Арабската улица  е пълна с текстилни магазини отглеждане изящни Batiks и луксозни коприни във всеки оттенък, включително няколко неизвестен досега на нервната ви система. Можете да ги купите на метър, или предварително изготвена като дрехи и таблица бельо. Ако можете да посетите само един, отидете на Toko Aljunied  (Arab Стрийт 95, 65 6294 6897), магазин за дрехи, който продава традиционни малайски  kebaya  и батик платове.

Магазините текстилни виждат най-бизнеса преди Рамазан, когато малайски семейства имат свои baju kurungs направени.

Bussorah Mall  е пешеходна улица, която сега спортни два реда магазини надолу дължината му. В единия край, които ще намерите на преподобния Султан джамия, а от друга, ще откриете,  Джамал Kazura Aromatics  (Bussorah Street, 65 6293 3320 21), един от най-старите парфюмерията в Сингапур. Основана през 1933 г. от индонезийски предприемач, Джамал Kazura уважава ислямския забраната за алкохол и продава на маслена основа (Атар) аромати вместо.

Хаджи Лейн , успоредно с арабски Street, се грижи за по-млада публика търсите най-новото в уличната мода и “предварително обичаше” дрехи втора употреба.

Някои от най-добрите магазини, заедно Хаджи Лейн се включи в ретро поп настроение, като  мелодичен фигура  (41 Haji Lane, 65 6396 5648, dulcetfig.com). Собственикът е била вдъхновена от майка си и колективни гардероби баба, curating странно събиране на реколта дрехи и атавистични чанти, вкисна от нови колекции от инди дизайнери.

Най-близките до MRT спирки:  Bugis гара Изток-Запад линията (EW12) води директно към Parco Bugis Junction, както и е на няколко минути от арабската улица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *