Skip to main content

Най-често срещаните напитки в Тайланд

Винаги се чудя какво всички тези цветни напитки са, че всеки е отпивайки от (понякога от найлонови торбички) в Тайланд? Подобно на култура на хранене, култура напитка е силен в тази страна и хората обичат вкусни напитки.

Ако имате улицата храна, най-вероятно ще получите само да изберете от вода и сода, и ако ще за алкохолна напитка, тайландски бира не може да бъде победен. Но ако искате нещо, без алкохол в него, ето някои от най-популярните напитки в Тайланд. Те са склонни да бъдат много, много сладък, обаче, така че бъдете готови.

Ча Yen

Може да сте запознати с тази Thai студен чай, това е Млечния, оранжево напитка, с която често се сервира в тайландски ресторанти в Съединените щати и Европа. В типичния тайландски студен чай, ще откриете, черен чай сварено с вряща вода с кърпа цедка, плюс някои подсладено кондензирано мляко, поднесено върху лед със захар и малко кондензирано мляко отгоре. Тези дни цвета на червеникаво-оранжев е продукт на хранителни оцветители, макар и по традиция той може да дойде от естествен източник. Ако предпочитате вашия Ча Yen без допълнително захар, можете да помолите за това маи waan , което означава “не сладко.” Все пак ще се получи малко сладост от кондензирано мляко, но поне няма да получите лъжичка захар отгоре на това.

Ча Manao

Ако искате студен чай, но не искам всички млечни продукти, които обикновено се сервират с него, можете да помолите за ча Manao , което, преведено на английски език, означава “липа чай.” Това е сварено просто същите като ча йени, но вместо да се сервира с кондензирано мляко, се сервира с прясно изцеден лимонов сок. По подразбиране е да служи като много сладък, така че ако не искате някакъв захар, тъй като за него маи waan , както бихте направили с ча йени.

Нам Manao

Нам Manao е само лимонов сок, вода, захар и се сервира заедно. Подобно на подобни напитки, които ще намерите в Индия и други страни с горещ климат, това е една основна, освежаващ тропически напитки. Ако поръчате Нам Manao от уличен търговец, че е вероятно да бъде подсладена, но ако поръчате един в ресторант, ще бъде връчен захарен сироп от страната. Нам Manao е голяма допълнение към пикантни тайландски къри .

Manao Сода

Това е само прясно лимонов сок поднесени с газирана вода и захарен сироп, ако искаш. Това е чудесен заместител на подсладени газирани напитки и всеки ресторант в страната ще обслужва тази линия.

Сладки газираните напитки

Те обикновено са подредени чрез посочване на цвета на аромата искате смесено с газирана вода, така че, например, ако искате да имате череша с аромат на сода, че ще разпореди червен сода. Същото важи и за вар (зелен) и оранжево (оранжево). Те са направени чрез смесване на цвят, аромат на сироп в лед и газирана вода и са много популярни, дори и сред възрастните, в Тайланд.

Sweet Ароматизирани мляко

Подобно на сладки газирани напитки оцветени, те са направени чрез смесване на мляко, лед, и цвят, аромат на сироп заедно. Или ще ми идеята или изглежда малко странно.

Няколко съвета за да се наслаждавате напитки в Тайланд

Доставчиците в Тайланд все още понякога служат напитки в пластмасови торби, но винаги можете да попитате за чаша, ако това е, което предпочитате. Някои хора смятат, че чантите по-удобно, особено ако трябва да изпълнява няколко питиета, но това е много по-лесно да се направи голяма бъркотия с найлонова торбичка, отколкото е с чаша.

Ако се сервират сода в стъклена бутилка в ресторант, улично сергия или по друг начин, не би трябвало да си тръгне с бутилката. Доставчиците поставени депозити надолу върху стъклото и ще се уверете, че те си го върне, преди да си тръгне.