Skip to main content

Намалени от Chiang Mai до Лаос

Възможности за Как да стигнем до Лаос От Chiang Mai

Има няколко начина да получите от Chiang Mai до Лаос; всички те имат своите предимства и недостатъци. По-долу са най-популярните варианти за да ви помогнат да изберете според това колко време имате и къде искате да започнете своето посещение в Лаос.

Намалени от Chiang Mai до Лаос със самолет

Можете основно има две възможности за избор за летене в Лаос Виентян: (летище код: ВТЕ) или Луанг Прабанг (летище код: LPQ). Flying в столицата Виентян обикновено е по-евтино, обаче, ще трябва дълго, планински път с автобус да издържи, ако евентуално вашата цел е да се види Луанг Прабанг.

Можете да намерите евтини полети до Удон Тани в Тайланд, след това вземете совалка директно от летището до Нонгкай и от другата страна на Моста на дружбата в Лаос.

Visa на съоръжения пристигане са на разположение в летищата в Виентян и Луанг Прабанг.

От Chiang Mai до Лаос с автобус

Ако приемате двудневно лодка не е за вас, минивани изпълняват през нощта, от Chiang Mai до Виентян Лаос; пътуването е с продължителност около 14 часа. Цените варират значително между туристически агенции и къщи за гости в Чианг Май; търсят най-добрата сделка.

Ще се отклоняват Chiang Mai около 19:00 и ще пристигне на границата около 6 часа сутринта Някои туристически агенции, които обслужвате една много проста закуска сутрин, докато не завършите имиграционни формуляри за Лаос, за да се ускори преминаването на границата.

Преминаване на границата

След като е бил подпечатан от Тайланд, ще се качат на борда си миниван за да бъде управлявано от другата страна на Моста на дружбата в Лаос имиграцията. Ще бъдете помолени за една снимка паспортен формат и такса за обработка на виза при пристигане. цени Visa са изброени в щатски долари, обаче, таксата може да бъде платена в тайландски бата, или евро. Ако е възможно, плащат в щатски долари, за да получите най-ниската цена; най-вероятно ще получи всяка промяна в тайландски бата.

такси за визи и ограничения се променят често. Американските граждани могат да проверят с Лаос страница на Държавния департамент на САЩ за изискванията за влизане в крак с времето.

Scam предупреждение: Игнорирайте всяко агенция или физическо лице молба за пари, за да ви помогне с виза при пристигане документи Лаос. Формулярите могат да бъдат завършени достатъчно лесно на границата без помощ. Не се притеснявайте твърде много за специфична информация, като например адреса на първата си къща за гости или за контакт в Лаос. Стига да плащат такса за обработка, най-вероятно няма да бъде отказан достъп на базата на бюрократичните несъответствия.

Можете да платите шофьорите в тайландски бата, докато не получи възможност да излезе Лаос крави – местната валута – от банкомат. Ако ти се отдаде възможност, провери на странен, но интересен-Буда парк в Виентян само след преминаване на границата.

Отивате на посолството Thai

Както много хора вземат миниван от Chiang Mai до Лаос на виза минава да кандидатстват за по-дълъг престой в Тайланд, колата действително ще прекрати пред тайландски посолството.

Ако имате намерение да се върне в Тайланд след Лаос, не забравяйте, че вие ​​ще получите виза двуседмичен само, когато преминават по суша, ако не лети в или прилага за по-дълъг виза в тайландски посолство в Виентян.

Съвет: Не обръщайте внимание на никого, създаден пред тайландски посолство приноса за да обработим вашата виза, да ви помогне с формите, или да се правят фотокопия; всичко може да се направи себе си, след като са вътре в посолството.

Първи От тайландски посолство в Виентян

Вие ще трябва да се организира по-нататъшното транспортиране от тайландски посолство в града. Игнориране на надценени оферти от шофьори чакат извън посолството. Преговарят с драйвера, преди да се вътре: Можете да получите такси за по-малко от 100 тайландски бата за Rue Francois Ngin – площ на пътника в Виентян.

От Chiang Mai до Лаос от лодка

Имате три възможности за избор за получаване от Chiang Mai до Луанг Прабанг с лодка: бавно лодка, бърза лодка или луксозни круизни. Лодки заминават от граничния град Хуай Xai в Лаос и пътуване по протежение на река Меконг до Луанг Прабанг.

За да се вземе една от лодките до Луанг Прабанг, ще трябва първо да стигнем до Chiang Khong в Северен Тайланд, ясно Thai имиграция, а след това пресече реката до Хуай Xai, където ще бъде подпечатан в Лаос. Лодки тръгват рано сутринта, така че най-вероятно ще трябва да направите за една нощ в тогава Чианг Конг замине за Лаос на следващата сутрин. Туристически агенции в Чианг Май ще съчетават всички необходими транспорт в един пакет, когато книгата.

Бавни Лодки Лаос

Най-популярният и евтин вариант, бавните лодки от Chiang Mai до Луанг Прабанг вземат два пълни дни и една нощ в не толкова приятно село Pak Бън. Докато вие ще получите, за да се насладите на река и село природа, докато плават по течението на река Меконг, бавните лодки са по-малко луксозни. Ще се залепи с една и съща група пътници, натъпкани върху претоварен кораб, така че малко късмет е необходимо за един добър опит. Много пътници – местните жители, така и чужденци – да използват лодката като извинение за парти в продължение на два дни.

Отидете по-рано, за да се осигури по-добро място за лодката – за предпочитане, далеч от шумните двигатели. Вземете много закуски с вас; храна на лодката е по-ниско качество и сравнително скъпи. Можете да закупите храна за вкъщи, обеди в Pak Бенг за втората половина на пътуването.

Бързи Лодки Лаос

В скандален “бърза лодка” от Тайланд до Луанг Прабанг е силен, кост на оръжие, потенциално опасно преживяване, което никога не може да забрави. Въпреки изключително хаотичен и неудобно, ревящите моторниците режат на двудневното пътуване до само шест или осем часа, в зависимост от нивото на водата! Водачите експертно отдръпване скали и водовъртежи, обаче, се вижда останките на други моторни лодки по протежение на пътя е по-малко от осигуряване.

Ще бъдат снабдени с спасителна жилетка и каска катастрофа, докато седи на дървена пейка в тясната кануто. Водоустойчиви си чанти и ценности като дъжд и спрей от реката обикновено намокряне всичко. Ще имате нужда от слънцезащитен крем – лодките не са обхванати – и тапи за уши за да защити вашите уши от оглушителния двигателя.

Луксозни Cruises

Няколко нови компании вече предлагат луксозни алтернативи на типичните бавни лодки. Докато пътуването все още са необходими два пълни дни и една нощ в Pak Бенг, ще се радват на много по-комфортно пътуване и по-добра храна. Луксозни лодки са най-евтиния вариант за получаване от Chiang Mai до Лаос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *