Намирането на най-добър сладолед в Италия

Posted on

Намирането на най-добър сладолед в Италия
Когато приятелите ти идват вкъщи от пътуване до Италия, какво те бълнуват за най-много? Най-вероятно тя ще бъде храната и още по-вероятно,  Сладоледът. Италиански сладолед, наречен сладолед, се признава от много експерти, за да бъде най-добрият сладолед в света. Gelato в действителност не е същото като сладолед, обаче, защото има по-нисък процент на мазнини, отколкото сладолед и има по-малко въздух в нея, тъй като тя е избито по-бавно, което му придава по-богата текстура.

Къде да го намерите

Особено в по-топлите месеци, сладолед е навсякъде в Италия. Не снек бар или просто заведение в Италия липсва за весел, хладилник сладолед случай, или продажба на предварително пакетирани сладолед барове (обикновено доста добър) или на ръка грабна сладолед от вани. Магазин за сладолед, наречена Gelateria, често продава сладолед получен в лабораторни условия и може да прави най-различни специални сладолед ястия като мелби. Някои Gelateria действат като старомодни сладолед, където можете да си поръчате от менюто и да седнат да ядат.

Други са малки места дупка в стената, където можете да си поръчат си сладолед за движение и да го изяде, докато се разхождат. Не забравяйте, че обикновено ще плащат повече, за да седне и да яде сладолед, особено в по-големите градове.

Вие ще искате да се търсят признаци, обявяващи сладолед Fatto ен Casa (домашна), Продуционе propia (собствено производство), или artiginale (занаятчийско). Това е сигнал за по-високо качество на съставките и завършен продукт.

Ето един съвет как да намерите добър сладолед магазин-поглед към вкуса на шам-фъстък. Ако цветът изглежда много изкуствен ярко зелено, вероятно не е добро място да се яде най. Flavors трябва да приличат на действителните храната, от които са направени, така че да избягват ярко оцветени сладолед, който е отрупано да ви впечатли.

Как да го поръчате

Ако не говорят италиански, не се притеснявайте. Често плакатите в които е вписан Сладоледът включват снимки на основните съставки, така че трябва да бъде в състояние да разбера какви са те. Точка на това, което искате, ако се наложи. Ако не можете да решите какво да се опитат вкуса, опитайте няколко; дори на малък конус, обикновено можете да изберете два вкуса. Ще трябва да се уточни, ако искате конус ( Cono ) или чаша ( COPPA ). Gelato е на цена от размера на чашката или конус, или от колко аромати сте избрали.

Аромати на плода, направени с истински плодове, са особено освежаващи през лятото. Лимоне (лимон) и Fragola (ягода) са сред най-популярните аромати в цяла Италия. Тези дни също ще намериш по-творчески аромати в някои магазини, особено в големите градове, като се използват съставки като босилек, джинджифил, канела или, или дори да направи чубрица вместо сладък сладолед. Някои сладолед магазини също предлагат соев сладолед мляко или кисело мляко.

Речник да знаете

  • сладолед -СЛАДОЛЕД
  • Gelateria -СЛАДОЛЕД магазин
  • Cono -cone
  • COPPA -cup
  • Gusti -flavors
  • sorbetto -sorbet или sherbert

Посещения и класове

Искате ли да научите повече за сладолед, докато сте в Италия? Във Флоренция, можете да вземете пица и сладолед клас или сладолед и вино за дегустация , както налични за през Изберете Италия. Близо Венеция, Mama Иса предлага клас занаятчия вземане на сладолед .

Хранителни обиколки, като за хапване Италия Храни Екскурзии в Рим или с Римската далеч по-приятни , включват спиране в любимо Gelateria.