Наркотиците в Тайланд: Законни ли са те?

Posted on

Наркотиците в Тайланд: Законни ли са те?
Не се заблуждавайте: наркотици в Тайланд не са юридически!

В действителност, тайландски закон дава възможност за смъртно наказание за всеки, хванат носене, транспортиране или използване на наркотици. Да, четете правилно – на смъртното наказание !

Въпреки че тази максимална присъда не често се прилага за западняците, това е възможно. Многобройни туристи седят зад решетките в очакване на Тайланд проучвания за притежание на наркотици. Понякога те чакат с години. Можете да ги посетите и да чуе техните истории по време изберете часа отворени за чуждестранните посетители.

Но тъй като марихуана дим се носи около вас в някои Backpacker хостели, или чуете за барове в островите, които са символ на продажбата на магически гъби шейкове, употребата на наркотици изглежда случаен и широко разпространена. е лесен достъп. Понякога психеделични гъби продукти се показват в печата, ламиниран от бар менюта!

Този двоен стандарт, заедно с ширещата се корупция в полицията и спорадично изпълнение, доведе до няколко туристи всяка година да се хвана в правна система, където те не могат дори да чете това, което те подписват.

Употреба на наркотици в Тайланд

Около 50 организирани престъпни групи са във връзка с преместването на наркотици, особено на метамфетамини, в Тайланд от съседна Мианмар. В “Златния триъгълник”, където Тайланд, Лаос, Мианмар и се срещат е на второ място в Афганистан за производство на опиев мак. Отглеждане макове осигурява приходи за малцинствените етнически групи, живеещи в бедност.

Въпреки кокаин, хероин и други “твърди” наркотици все още може да бъде намерен, е имало общо преминаване към “начин на живот” и партийните лекарства като MDMA / екстази и кристал мет, привлекателни за много пътници на почивка, които са дошли да парти в Тайланд.

Природни продукти като марихуана и халюциногенни гъби са достъпни и популярни с туристи в Тайланд в продължение на десетилетия. И двете осигури необходимите средства за приходите бонус в бедни селски места.

Марихуана расте свободно и се отглежда в тропиците, което го прави лесно да се намери в Югоизточна Азия. Пътуващите често се възползват от евтината си наличност. Някои барове и къщи за гости позволяват отворен за пушене, но това е технически незаконни.

Какво ще стане, ако те хванат?

В зависимост от количеството на незаконна субстанция, която носиш (т.е. повече, отколкото могат да консумират в едно заседание), Тайланд има право да ви осъди на смърт. Тези изречения често се “закръглени” на доживотен затвор.

През 2001 г. Тайланд направи световно известен за публично изпълнение на петима души, четири са били контрабандисти на наркотици, чрез разстрел.

Въпреки че миналата изпълнение на смъртно наказание на Тайланд се проведе през 2009 г., тайландски затвори съдържат много туристи осъдени на доживотен които очакват или помощ от своите правителства или царска помилване.

Ако отпадна трафик на наркотици в Тайланд, няма гаранция, че вашето посолство ще се намеси или да бъде в състояние да помогне. Вие ще бъдете по своему, по възможност в продължение на години, в очакване на бюрократичен – и често корумпирана – процес, за да най-накрая да получите актуална съда. Получаване на кралското помилване или осигуряване на освобождаване може да отнеме много дълго време.

Наркотиците в тайландските острови

Лекарства като магически гъби и марихуана са сравнително евтини и лесни за закупуване на тайландските острови.

Въпреки, че е незаконно, лекарства могат да бъдат закупени открито в рамките на няколко бара на остров Кох Фанган. Haad Рин, на полуостров на Ко Фанган, е известен с месечен Пълнолуние партия, където много туристи се опитват кошмарен гъби шейкове за подобряване на работата. Електронни музикални партии на Haad Юан са също така понякога подобрени с незаконни вещества.

Въпреки че конкретни барове по плажа в Haad Рин все още е разрешено да продават магически шейкове, като плащат месечни “глоби”, понякога полицията следете за пътници, които напускат тези предприятия. Не носете нищо!

Под прикритие, обикновен облечен полиция – някои истински, други не – правя бродят по пълнолуние страни да задържам хора, опитвайки се да ги продават наркотици. Тези ситуации често трябва да са “офицер” с искане за по-голям подкуп.

Дали Марихуана Правно в Тайланд?

Не. Но повече от няколко ученици са станали жертва на един прост, но ефективен измама открити навсякъде Югоизточна Азия.

Когато един пътник пита в един бар да купуват марихуана, барманът го продава на тях открито, което води до много хора да мислят, че не е голяма работа. След това веднага телефони асоцииран който може или не може да бъде легитимно полицай.

Полицаят след шейкове надолу пътника, като ги разби с плевелите те просто закупени, и изисква скъпа подкуп. Плевела е конфискувана и върната на бармана, който споделя в подкупа. Същият продукт се по-късно препродадени на следващия нищо неподозиращия турист!

Купуването на лекарства с рецепта в Тайланд

За разлика от САЩ, където се изисква рецепта за получаване на контролирани лекарства, можете просто да се разхождате в много аптеки в цялата Тайланд и закупуване на лекарства с рецепта. Хапчетата обикновено струва една малка част от цените, наблюдавани в Съединените щати.

Въпреки лесен достъп може да е полезно за получаване на антибиотици или необходими лекарства, по време на пътуване, някои туристи злоупотребяват с отворена система и купуват големи количества от валиум (диазепам), хапчета за сън, болкоуспокояващи, риталин, Viagra, Adderall, както и други популярни лекарства за вкъщи ,

Провеждане тези хапчета без рецепта, или медицински паспорт е незаконно. Ивица Валиум конфискувани от властите може да получи “не, не” шегобиец на пръста, но твърде много може да се наложи вие да заеква, за обяснение на всяко летище, бек-офис.

Друг проблем е разпространението на фалшификати в аптеките в Тайланд. Generic, ниско качество на ленти от хапчета, произведени в Индия понякога се заменят за популярен избор, като валиум и продавани в аптеките в зоната на Khao San Road в Банкок.

Магията ниви и Happy Пици в Тайланд

През цялата Югоизточна Азия, понякога можете да срещнете знаци или менюта, които рекламират “магия” или “щастливи” храни и напитки. “Magic” обикновено означава, че шейк или напитката съдържа психеделични гъби, и “щастлив” означава марихуана.

Магически шейкове са най-широко достъпна в Пай, популярна туристическа спирка в Северен Тайланд, както и на островите.

Наркотиците в други части на Югоизточна Азия

позицията на Тайланд на лекарства може да изглежда крайно, но техните съседи са още по-строг!

Първи отпадна в Сингапур не е смях; те се наложи задължителното смъртно наказание за наркотрафиканти и са изпълнени няколко чужденци през годините. Виетнам екзекутиран 85 души през 2007 г. за престъпления, свързани с наркотици.

Провежданата “войната срещу наркотиците” във Филипините е отговорен за смъртта на повече от 20,000 души, тъй като 2016.

Въпреки заплахата от смъртните присъди или тежки присъди по-голямата част Югоизточна Азия, няколко пътнически горещи точки по протежение на туристът Banana Pancake пътека все още открито рекламират лекарства без страх от откат.

Ванг Vieng в Лаос, известен със своята тръба на реката и веднъж-шумен парти сцена, е едно такова място. В Gili острови в Индонезия, особено Gili Trawangan, също имат магически гъби, изброени открито на барове и ресторанти менюта.