Нещата трябва да се избягват в Банкок

Posted on

10 Грешки Ентусиаст да се избягват Докато в Банкок

10 Грешки Ентусиаст да се избягват Докато в Банкок

Има няколко неща, които трябва да се избягват в Банкок, че пътуването до първи път пътници в забързан столица на Тайланд. Както при всеки голям град, там е кривата на обучение, преди да намери удобен канал. Градът на ангелите има начин да fleecing първите таймери с Карвай и любезно усмивка.

За щастие, въпреки репутацията на шумен, Банкок е доста безопасна, в сравнение с други градове на същия размер. Повечето от тези потенциални клопки в Банкок ще ви струва само време и пари. Да бъдем подготвени преди датата на пристигане, ще ви помогне да избегнете някои от най-известните начинаещ пътнически грешките, направени в Банкок.

1. Не печелене Използването на BTS на скай

BTS Skytrain система Банкок е отличен, но много туристи се колебаят дали да се възползва. За щастие, повишена железницата е първи таймер и лесен достатъчно, за да разбера. Може би дори няма да се наложи да промените реда.

Карти са публикувани и билетни машини са лесни за разбиране; спирки са ясно обявени във влаковете, въпреки че акцентът може да ви изненада. Покритието е ограничен само до някои части на Банкок, но Sukhumvit е един от тях. В BTS на скай няма да стигнеш до центъра на Khao San Road, но е особено полезно за преместване между популярните търговски центрове.

Използването на разходите за BTS Skytrain само няколко монети, за да се движите. Не само, че е по-евтино, отколкото на наземен транспорт, ще се чувствате добре, за да не се задържат в вечно блокирани движението по булеварда долу.

2. Първи в Транспорт Без преговори

Единственото правило на земята пътуване номер важи за всички дестинации, а не само на Банкок: винаги преговаря за билет или знае цената, преди да се вътре.

След като сте в тук-тук или такси и в движение, водачът може да поиска всяка цена те желаят. Вариантите са или заплащане изпълняват трик ролка от движещо се превозно средство.

Такситата в Банкок обикновено имат м; те твърдят, че така точно на този знак. Но шофьорите много скоро ще се преструват, че електромера е счупен и изискват по-голяма цена. Шофьорите, патрулиращи туристическите райони за наивни туристи ще ритам – или напълно отказват – да използват метра, твърдейки, че “трафик” или “час пик” е причината.

Избягвайте подкрепа на непочтени таксиметрови шофьори. Вместо това, градушка собствения си такси, настояват през прозореца, че водачът използвайте уреда, а след това влезе вътре. Бъдете търпеливи: може да се наложи да се спре на няколко таксита или разходка зад ъгъла от туристическия ивица, но в крайна сметка ще получите честен езда.

3. Съгласие за да си тук-тук Driver Stop

Като се повозим тук-тук в хаотичния трафик на Банкок е неразделна част от поява на Града на ангелите. Ти трябва да опитате от въздуха, и там не е по-добър начин да се вземе проба на замърсяването на Банкок, отколкото да седи зад луд тук-тук шофьор.

Разпрашаващият звуци и дива езда са част от забавлението. Но един от най-старите измами в книгите е за ваша шофьор да ви помоля да спре някъде. В замяна на бързи спирания в няколко магазина, се предполага, че с никакъв натиск да купуват, можете да получите много дисконтирани езда.

Магазините със сигурност няма да бъдат места, които искате да покровителства; цените са завишени, за да плати за комисионни на пилотите. Не си губете времето борбата с търговци: преговаря за недвижими пътуване тук-тук, и да стане ясно, че вие не искате да се спира. За да намерите честен тук-тук шофьор, градушка едно себе си. Не използвайте тук-tuks паркирани в близост до туристически места.

За туристите тук-tuks обикновено не са много по-евтини от отмерена с такси. Направи го за опита, но се използват таксита, когато предпочитате климатик, безопасност и комфорт.

4. Изкупуването Евтини Кофа напитки

Backpackers в Азия обичат своите кофа напитки, както и на повърхността на тези цветни пясъчни кофи изглежда като добра сделка. За около $ 5, можете да получите доста голяма кофа с лед, алкохол и миксер.

Въпреки че първоначалният “Thai кофата” е Sangsom (местния ром), мощен Thai Redbull – Redbull произхожда от Тайланд – и кокс, сега вашето въображение е границата за съчинявайки извънгабаритни коктейли. Но има една уловка.

Повечето от кофите за продажба в барове по Khao San Road предлагат много малко бум за долар. Ще получите достатъчно лепкави сладки смесители за изпращане на кръвната захар ветроходство, но много малко алкохол. Най-добър сценарий, те са направени с много евтини спиртни напитки, които са били изсипва в различни бутилки.

Изчакайте да се насладите на тези кофи в красивите острови, където те са възникнали.

5. Пушенето в най-неподходящите места

Ако пушите, трябва да знаете за продължителна полицейска измама в Банкок. От всички неща, за да се избегне това в Банкок, да не се пуши в най-неподходящите места!

Винаги гледам за одобрена зона за пушачи; пепелник момента е добър показател, но не винаги. Просто, защото местните жители и таксиметрови шофьори са пушачи – и отпадане на техните цигари на тротоара – не означава, че няма да се наказва с глоба за правене на едни и същи.

Полицията често създаде мнения на pedways над Sukhumvit да бюст туристи за отпадане цигари. Те особено гледате областите Sukhumvit и Khao San Road.

Контейнери и пепелници бяха целенасочено премахнати, за да се улесни още глоби – които отиват директно в джобовете.

6. Не се предприемат достатъчно пари от банкомати

Таксите за операциите през банкомати в Тайланд продължавай нагоре година след година.

Всички банкомати сега такса US $ 6-7 за транзакция в допълнение към каквито и валутен такси вашите банкови такси.

Въпреки, че Тайланд е все още малко по-евтина дестинация, пари на ръка, има тенденция към бързо. Извадете толкова пари, колкото е възможно да се избегне плащането на множество сделки. Допълнителните такси банкомати в Тайланд добавите бързо.

Дори и с прекалено високите такси, машини все още са измъчвани с скимиращи карта устройства, които могат да откраднат вашата информация. Опитайте се да използвате банкомати в рамките на банкови клонове или поне в добре осветени места, където крадци не могат лесно да получат достъп до машината.

7. хапване в хотел

Банкок е невероятна храна сцена – но това е най-категорично извън вратите на хотела. Delicious тайландски спагети не са единственият вариант: ще намерите интернационална кухня от навсякъде – дори и автентични суши преживявания.

Твърде много туристи правят грешката да яде в хотела, или защото на познаване или удобство. Не губете едно ястие в Банкок!

Ще откриете още много интересни предложения за много по-добри цени на улицата. Не правете грешката да плащат за скъп, неистински храна, освен ако нямат друг избор.

8. Не се пазариш за по-добра цена

Както и при други места в Югоизточна Азия, Тайланд има култура на преговори. Можете да попитате за отстъпка за доста добре всичко, но храната и водата. Дори и мястото за настаняване може да предложи по-добра цена, ако просто питам.

Цените, отбелязани като “фиксирани” в подходящи търговски центрове често може да се договаря. Ще има по-добър изстрел с отстъпка, ако си купувате много от вашите сувенири от едно и също място. За да получат справедлива цена, която ще трябва да преговарят усилено в места като уикенд пазара на Chatuchak.

Не е договарянето на цените, както правят много туристи, всъщност кара местната инфлация и културна мутация. Насладете се на местните пазари, тогава знаете как да преговаря за отстъпка по правилния начин: с усмивка.

9. Оставянето Ценностите в багаж на нощен автобус

нощни автобуси от Банкок до тайландските острови в южната част на, заедно с автобусите от Банкок до Chiang Mai, са били измъчвани с дребни кражби в продължение на десетилетия.

Автобусни санитарите пълзят в трюма на багаж като автобусът се движи и да си помогнат сами на малките елементи от багажа. Пътниците не забелязват неща липсват на следващата сутрин, докато дълго след като автобусът е напуснал.

Дръжте нещо ценно с вас в седалката си и се опаковат си прибрани чували за това. Неща като ножчета за бръснене, фенерчета, USB зарядни устройства и дори слънцезащитни продукти са примамлива цел често остават в прибрано багаж.

Съвет: Въпреки, че трябва да се докладва кражби на туристическите полицията, не очаквам законен помощ, каквато. Десетилетие на натиск върху автобусни компании дава само “Ние не сме отговорни” знаци.

10. Не се предприемат по река Такси

Един от най-големите грешки, пътуващи правят в Банкок, не се възползва от река Чао Прая за опознаване.

Въпреки, че таксиметровите лодки, които плават широката река, са малко по-сложни, за да се придвижвате от скай, те достигат други очарователни части на града – включително и Чайнатаун.

Не позволявайте на шума и хаоса ви (санитарите духат свирки и пътниците имат много кратък период от време, за да скочи върху платформата) сплашване; речните таксита са много икономични за опознаване. Плюс това, вие ще получите, за да се насладите на интересни гледки по протежение на пътя!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *