Ница, Франция за хранителни Lovers

Posted on

Ница, Франция за хранителни Lovers
Ница, петият по големина град във Франция, е добре известен със своята храна култура, както и топлата си средиземноморски климат и крайбрежната алея. Намира се в Френската Ривиера, Ница се намира в подножието на Алпите. Градът привлича хора, които искат да се насладите на плажовете и отплава водите-много от които ценят добрата храна.

Ница е грандиозно място за храна и тези, които го подготви. Ще откриете, плодовете, зеленчуците, както и известните маслинови масла от близката Прованс, местни специалитети меса и пресни от най-океана морски дарове.

Можете да пазарувате на пазарите, се хранят на открито в изискани морски ресторанти, както и да вземе клас на местни техники за готвене по време на престоя си в Ница. Когато хората си мислят на Ница, те мислят за салатата Niçoise но има много повече за традиционна кухня от Ница-сосове са леки, храната е прясна и местни, и зехтин се използва щедро.

Пазарите на Ница

Невероятната, съблазнителен пазар в Cours Saleya е един от най-големите забележителности на Ница. Това не е туристическа атракция, въпреки че посетителите да го правят един от първите им спирки. Подобно на най-известните растителни и плодови пазари в Антиб, това е работа на пазара, посещаван от местните жители и готвачи. Най-добрият начин да го види, е да преминете през пазара на собствена you’ll бъдат предложени вашите вкусове на местните деликатеси, възможност да си купите сирене и грозде за пикник, и да вземете букет от ароматни цветя.

Бъдете сигурни, и чета зехтин стои, защото производството на зехтин е сериозен бизнес в Средиземно море. В (АОС) наименование contrôlée, посочваща определен регион на произход , се прилага за маслиново масло по същия начин както АОС вина-просто като внимателно произведени и също толкова скъпи. И вие ще се окажете сравняване на “Смахнатият с нотки на ябълки” с земни вкусове на различните масла, точно както може да се сравни изискани вина.

Пазарът е отворен всеки ден от 6 часа сутринта до 17:30 с изключение на понеделник, неделя следобед, и на официални празници. Той е на стойност ранното ставане, преди туристите пристигат, за да се види как местните жители пазаруват, и това е първата спирка за всеки сериозен любител на храните.

оживения пазар на риба е страхотно място да се открият вида риби, че не може да разпознае и да видим какво готвачите изкълват. Това е на кратко пешеходно разстояние от Saleya Cours до площад Сен-Франсоа и е отворен от 6 часа сутринта до 13:00 всеки ден с изключение на понеделник. (През 2018 г. на пазара се премества временно до близкия Място Toja поради трамвай строителство, но се очаква да се върне в първоначалното местоположение, когато работата е завършена.)

Къде да намерите местни специалитети

Няма по-голямо удоволствие от яденето на местни ястия, приготвени от професионални готвачи и знаещи Ница има много и от двете.

Опитайте пазара Cours Saleya и малките улички на Vieille Ville (Стария град) за socca (тънка палачинка, направена от нахут брашно и зехтин, печени и crisped във фурната и подправена с черен пипер, малко като креп) пица, pissaladière (пица, като лук тръпчив), дребните farcis (вкусни пълнени Provencale зеленчуци), Salade Niçoise, тиган bagnat (пресни или хляб изпълнен с Salade Nicoise), Tourte AUX blettes (тръпчив на Swiss Chard, стафиди и борови ядки), и beignets де Fleurs де тиквички (пържени бухти в зехтин с зеленчуци като тиквички цветя (тиква Blossoms).

Можете да си купите тези специалности в оборите, или да опитате от местните ресторанти, които обслужват традиционна храна. Някои от най-добрите ресторанти, сервиращи храна не са скъпи такива.

  • Chez Пипо , създадена през 1923 г., е мястото, където местните хора отиват за типични ястия като Ница  socca.  Този малък, традиционен ресторант на 13 улица Bavastro се управлява от творчески готвачи, които са разширили репертоара и въведени други Niçois специалитети като  pissaladière  и  Tourte AUX blettes .
  • В  Рене Socca , 2 Rue Miralheti, линия до купят  socca  или  beignets , тогава вземете открит маса и ред напитки.

Niçois готвене клас

Ако искате да знаете повече за Niçois готвене, резервирате ден в Les Petits Farcis  училище готвене. Курсове се провеждат в студиото на готвене, с място за осем ученици, на 12 Rue Saint Joseph в Стария град на Ница, на пет минути пеша от пазара на Cours Saleya.

Cordon Bleu обучен собственик Rosa Джексън ще ви отведе до пазара на Cours Saleya и ви запознава с нейните любими производители, като Клод Aschani който прави зехтин, маслини пасти, специалност оцет и мед във фермата си в Coaraze. Магазин, да научат как да се готви съставките обратно в училището за готвене, а след това се яде на резултатите. Това е забавно, информативно и спокоен.

бар за вино

Винени барове предлагат възможност да се събере информация директно от знаещи сомелиери. За разлика от винени барове във Великобритания или САЩ, от вас се очаква да се хранят, както и, че менюто е по-малко формален, отколкото в обикновен ресторант. La част на ангелите  е любима. Оливие Labarde е сомелиер, който наистина знае му неща. Опитайте препоръки от 600-силното му винена листа и пази трезвен с плочи от колбаси или сирена, агнешко конфи и повече в този малък, бръмчене вино бар, разположен на 17 улица Gubernatis.

Foodie ден пътуване от Ница

Направете своя път до близките Антиб за дневните си покрит пазар за плодове и зеленчуци (и други антични пазари). Вие няма да съжалявате и Антиб е една чудесна крайбрежен град за посещение с множество атракции като живописното Château Grimaldi със своя малък музей на Пикасо и забележителностите по протежение на Cap d’Antibes.