Октомври в Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Posted on

 Октомври в Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Октомври е един магически месец във Франция. Цветовете на есента са най-добрите и най-често топлото време позволява славните дни ходене на открито. Сезонът на гроздобер е в разгара си около винарски региони на Франция и френската любов на фестивали продължава с множество събития, за да се наслаждават. Много от атракциите са отворени, но без тълпите лятото и хотели са склонни да предлагат ниски цени рамото сезон.

Както вечер привлече, можете да седнете пред пращящите открит огън в края на деня, отпивайки чаша вино и да гледам залеза над листата на есен.

Франция Времето през октомври

През октомври времето във Франция може да бъде много променлива, въпреки температурните стойности в 50-те години. Повечето дни са слънчеви, но около 12 дни в месеца се дъжд или леки душове (особено в Париж).

  Средна ниска температура Средно висока температура Средните дъждовни дни
Париж 50 F 64 F 12
Бордо 46 F 64 F 14
Лион 45 F 61 F 12
приятен 63 F 70 F 11
Страсбург 43 F 57 F 13

Какво да се опаковат

Опаковка за Франция през октомври е трудна работа. Вие определено трябва да се подготви за студено време на определен етап по време на посещението си, освен ако не са в южната част на Франция в началото на месеца. Но дори и тук, не може да има студени дни. На север, времето може да бъде славен, но е също толкова капризен. Опаковайте слоеве като пуловери или жилетки, водоустойчива яке, топло яке за вечерта и добри обувки за ходене.

Ако дъжд е в прогнозата, донесе ботуши и надежден чадър, който може да устои на вятъра.

Октомври Събития във Франция

Октомври носи множество събития и фестивали във Франция.

  • Nuit Blanche  се празнува в цяла Франция на 6 октомври 2018 г. Ежегодният фестивал на изкуствата е, когато атракции, музеи и паркове са отворени през цялата нощ. Насладете се на изкуството, говорете с вашите колеги Любителите на изкуството, а след закуска на следващата сутрин в кафене над димяща чаша кафе с мляко и маслен кроасан.
  • Филмов фестивал Люмиер  се проведе в голям град Лион, където филм започна с братята Люмиер. От октомври 13-21, 2018 г. повече от 400 прожекции ще покажат 174 филма от целия свят. Актриса и продуцент Джейн Фонда също ще бъде връчена наградата Люмиер на 10-годишнината на фестивала.
  • Амиен Rederie , един от най-големите битпазари и панаири в страната, поема Амиен на 7 октомври 2018 г. Това е вторият по големина  Brocante  панаир във Франция, след като Лил Braderie, който се намира на първия уикенд на септември.
  • Джаз между Двете кули  в Ла Рошел на брега на Атлантическия океан приветства около 100 международни музиканти до етапа около града. Едноседмичен фестивал е планирано за месец октомври 1-7, 2018.