Skip to main content

Октомври в Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

 Октомври в Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Октомври е един магически месец във Франция. Цветовете на есента са най-добрите и най-често топлото време позволява славните дни ходене на открито. Сезонът на гроздобер е в разгара си около винарски региони на Франция и френската любов на фестивали продължава с множество събития, за да се наслаждават. Много от атракциите са отворени, но без тълпите лятото и хотели са склонни да предлагат ниски цени рамото сезон.

Както вечер привлече, можете да седнете пред пращящите открит огън в края на деня, отпивайки чаша вино и да гледам залеза над листата на есен.

Франция Времето през октомври

През октомври времето във Франция може да бъде много променлива, въпреки температурните стойности в 50-те години. Повечето дни са слънчеви, но около 12 дни в месеца се дъжд или леки душове (особено в Париж).

 Средна ниска температураСредно висока температураСредните дъждовни дни
Париж50 F64 F12
Бордо46 F64 F14
Лион45 F61 F12
приятен63 F70 F11
Страсбург43 F57 F13

Какво да се опаковат

Опаковка за Франция през октомври е трудна работа. Вие определено трябва да се подготви за студено време на определен етап по време на посещението си, освен ако не са в южната част на Франция в началото на месеца. Но дори и тук, не може да има студени дни. На север, времето може да бъде славен, но е също толкова капризен. Опаковайте слоеве като пуловери или жилетки, водоустойчива яке, топло яке за вечерта и добри обувки за ходене.

Ако дъжд е в прогнозата, донесе ботуши и надежден чадър, който може да устои на вятъра.

Октомври Събития във Франция

Октомври носи множество събития и фестивали във Франция.

  • Nuit Blanche  се празнува в цяла Франция на 6 октомври 2018 г. Ежегодният фестивал на изкуствата е, когато атракции, музеи и паркове са отворени през цялата нощ. Насладете се на изкуството, говорете с вашите колеги Любителите на изкуството, а след закуска на следващата сутрин в кафене над димяща чаша кафе с мляко и маслен кроасан.
  • Филмов фестивал Люмиер  се проведе в голям град Лион, където филм започна с братята Люмиер. От октомври 13-21, 2018 г. повече от 400 прожекции ще покажат 174 филма от целия свят. Актриса и продуцент Джейн Фонда също ще бъде връчена наградата Люмиер на 10-годишнината на фестивала.
  • Амиен Rederie , един от най-големите битпазари и панаири в страната, поема Амиен на 7 октомври 2018 г. Това е вторият по големина  Brocante  панаир във Франция, след като Лил Braderie, който се намира на първия уикенд на септември.
  • Джаз между Двете кули  в Ла Рошел на брега на Атлантическия океан приветства около 100 международни музиканти до етапа около града. Едноседмичен фестивал е планирано за месец октомври 1-7, 2018.