Пантеонът в Рим, Италия

Posted on

Пантеонът в Рим, Италия
Пантеонът стои като най-пълната Роман структурата на земята, след като оцеля 20 века на грабеж, плячкосване и инвазия.

Факти за Пантеона

Оригиналният Пантеонът е правоъгълна храм, построен от Марк Випсаний Агрипа, зет на Август, първият римски император, като част от план за квартал подновяване на 27-25 преди новата ера. Какво туристите виждат, като се отпуснете пред в Пиаца дела Ротонда е коренно различна от тази, оригинален храм. Адриан възстановен на структурата; печати машина е в тухлите ни позволяват да колче реставрация си между 118 и 125 АД. И все пак, надписа на архитрав приписва изграждането на Агрипа по време на третия си councilship.

Портикът пред Пантеона е това, което е останало от оригиналния храм на Агрипа.

Пантеонът съдържа гробниците на Рафаел и на няколко италиански Kings. Pantheon е гръцка дума, означаваща “в чест на всички богове.”

Размери на Пантеона

Гигантската купол, който доминира в интериора е 43.30 метра или 142 фута в диаметър (за сравнение, купола на Белия дом е 96 фута в диаметър). Пантеонът стоеше като най-големия купол някога до купола на Брунелески в катедралния храм 1420-36 Флоренция. Тя все още е най-големият зидария купол в света. Пантеонът е направен перфектно хармонично от факта, че разстоянието от пода до върха на купола е точно равен на диаметъра му. Adytons (светилища вдлъбнати в стената) и касите (потънали панели) умело намаляване на теглото на купола, както лек цимент, изработен от пемза, използвани в горните нива.

Куполът изтънява с наближаването на Oculus, дупката в горната част на купола се използва като източник на светлина за интериора. Дебелината на купола в този момент е само 1.2 метра.

В Oculus е 7,8 метра в диаметър. Да, дъжд и сняг от време на време да падне през нея, но подът е наклонен и канализацията умело премахване на водата, ако тя успява да се удари в пода. На практика, дъжд рядко попада във вътрешността на купола.

Огромните колони, поддържащи портика тежат 60 тона. Всяка е 39 фута (11.8 м) висок, пет фута (1.5 М) в диаметър и изработени от камък добит в Египет. Колоните бяха транспортирани с дървени шейни до Нил, нахълта в Александрия, и пуснати на съдове за пътуване през Средиземно море до пристанището на Остия. От там колоните излязоха Тибър от баржа.

Опазване на Пантеона

Подобно на много сгради в Рим, Пантеонът е спасен от плячкосване, като го превръща в църква. Византийския император Фока дари паметника на Бонифаций IV, който го превърна в Киеза Санта Мария обява Martyres в 609. Масите се провеждат тук по специални поводи.

Пантеон на посетителите информация

Пантеонът е уеб сайт, който описва в детайли най-актуалната информация за работното време и специални събития. Достъпът е свободен.

Едно специално събитие, което може да се насладите, ако посетите Рим през пролетта е честването на масата на Петдесетница (50-ия ден след Великден). В характеристика на събитието, пожарникари се изкачи до върха на купола да се откажа от розови листенца от Oculus. Ако отида там рано (часа преди масата), които могат да бъдат в състояние да се намери на няколко инча от площ, от които да се наблюдава този изключително популярен събитие.

Как мога да изпробвам Пантеона

В Пиаца дела Ротонда е оживен площад, изпълнен с кафенета, барове и ресторанти. През лятото, посетете интериора Пантеон през деня, за предпочитане в ранните сутрешни часове преди туристическите тълпи, но се върне през нощта; пиацата пред е особено оживен през топлите летни нощи, когато Пантеона свети отдолу и стои като огромна напомняне за величието на древния Рим. пени-прищипване раница Феновете на залива стъпалата на фонтана заобикалящата един от трофейни обелиски на Рим, а туристите се тълпят за баровете, че краят на площада.

Напитки са скъпи, тъй като може да се очаква, но не скандално, и можете да суче един за дълго време, без никой да ви, един от най-простите удоволствия на европейския живот притеснява.

Ресторантите са предимно посредствени, но гледката и атмосферата са несравнимо. За да се опита солиден Роман храна в добър ресторант наблизо, опитайте Армандо Ал Пантеон, в малка уличка в дясно от Пантеона, както сте с лице към него. Най-доброто кафе в Tazza d’Oro наблизо.