Пари и пари преобразуватели в Бали

Posted on

Пари и пари преобразуватели в Бали

Местната валута в Бали, както с останалата част на Индонезия, е известен като рупия (IDR или ПП). Благодарение на исторически инфлация, индонезийски пари идва в огромни деноминации, вариращи от алуминий IDR 50 монети за зашеметяващите сметки IDR 100000.

бележки на хартия са в купюри от IDR 500, 1000, 5000, 10000, 20000, 50000 и 100000. Монети идват в наименованията на 50, 100, 200, 500 и 1000, въпреки че те са малко по-малко разпространени в сравнение с хартиените фактури. Проверете тази страница, за да направи преглед на текущия валутен курс долар-рупия: Yahoo Finance – щатският долар да Индонезийска рупия обменните курсове (външно).

туристически ориентирани бизнеси на Бали са станали много талантливи при раздялата посетители от парите си чрез честни и нечестни начини. Това не е да омаловажавам най-вече честни шофьори, сервитьори, банкерите и екскурзоводите в Бали – но трябва да се внимава да не се чувстват ограбени в Бали, като има и много измамници просто чака шанса да се възползва.

За други дос и не е в Бали, прочетете тези статии по етикет Съвети в Бали, Съвети за безопасност в Бали, Beach Съвети за безопасност в Бали, и Съвети за здраве в Бали.

Пари Чейнджъри и чуждестранна валута в Бали

Има изобилие от валутния обмен, цял основните туристически райони на Бали, повечето от тях приемат валути като американския долар, австралийският долар, паунд и Великобритания. Честните търговци работят заедно сенчести пари преобразуватели, а това е много трудно да се каже един от друг.

Преди да излезете, за да имат на сметките си променили, проверете местен вестник за в крак с времето до обменния курс. Но не се взема курса на сърцето: в резултат на обмен може да се свърши по-ниска поради комисионни начислявани от смяна на пари обекти.

Можете да имате парите си променил в следните пунктове, разположени по реда на надеждност:

  • Банки: Вие сте малко вероятно да бъдат излъгани, когато обменят валута в банка. Друга възможност е да се оттегли от банка банкомат с помощта на дебитна или кредитна карта.
  • Хотели: Много хотелски предните бюра позволяват обмен на валута, но предлагат по-ниски курсове в сравнение с банките и редовни пари преобразуватели.
  • Оторизирани пари преобразуватели: Банка Индонезия разрешени пари преобразуватели рекламират техния статут Pedagang Valuta Asing Berizin или PVA Berizin (индонезийски за “Упълномощено пари Changer”) със зелена PVA Berizin лого в витрината на магазина. (Вижте изображението по-горе.)

Бали Банки

Повечето банки в Бали приемат чуждестранна валута за обмен. През делничните дни, банките в Бали са отворени от 8 ч до 15:00.

Следващите индонезийски банки функционират в Бали, и осигуряват банкомат и над най-брояч услуги. Кликнете върху връзките за отдалечено в списъка по-долу, за да имат достъп до своите англоезични сайтове и да намерят своите клонове и банкомати в Бали.

Отделно от обмен на чуждестранна валута в тези банки, можете да получите пари в брой предварително за вашата кредитна карта (или над-на борсата или от техния банкомат), или да използвате своите банкомати да се оттегли от собствената си дебитна карта банкомат. Използвайте следните локатори банкомати да се намери банка в Бали, която ще приеме тегления от вашата дебитна банкомат или кредитна карта:

Повечето банки имат горна граница оттегляне на 3 милиона IDR (около $ 330), въпреки че някои могат да се спускат в най-ниската милиона IDR 1.25 или по-високи от IDR 5 млн.

Удобството предлагани от банкомати в Бали може да се компенсира от такси за задгранични тегления. Проверете два пъти с банката или кредитната си карта, преди да извършите теглене на банкомат в Бали. Ето една разбивка на таксите, налагани от САЩ финансови институции за теглене на банкомат и покупки с карти: BankRate.com – Разходи за преобразуване на валута .

Бали Пари Чейнджъри

Чуждестранна валута като щатския долар, Великобритания лира и Австралийски долар може да бъде много лесно да се променят в една от многото пари разменяха в Бали. Пари преобразуватели отиват там, където туристите са – от летището до най-големи села вътрешността на страна. За съжаление, Бали пари преобразуватели са придобили неприятна репутация поради интензивното им репертоар от мръсни номера. Прочетете тази статия от Travelfish.org – за размяна на измами в Бали за по-добро разбиране за това как тя работи.

За да се защитите стават жертви на измама среброменителите, покровителства само Банка Индонезия разрешени пари преобразуватели. Тези пари преобразуватели са акредитирани от индонезийските паричните власти като Pedagang Valuta Asing Berizin или PVA Berizin (индонезийски за “Упълномощено пари Changer”). Членове PVA Berizin имат Банка Индонезия холограма и PVA Berizin зелен щит лого в прозореца на магазин.

За никакви пари чейнджър попаднете в Бали, следвайте тези лесни стъпки, за да се гарантира, че за да не останете излъгани, когато обменят валута.

Първа стъпка: Изчислете сами процент. Проверете рекламираните цени на променящото пари на първо място, а след това използвайте собствените си калкулатор , за да разбера резултата срещу сумата, която искате да обменят. Това е важно: някои неприятни среброменителите действително манипулираните си калкулатори за да се осигури неблагоприятно процент.

Втора стъпка: Определете дали чейнджъра пари наближавате ще начислява комисионна. Пари преобразуватели с по-високи от обичайните цени често начисляват комисионна да мъкна малко разстояние от върха на общия брой. Пари преобразуватели, които не се начислява комисионна обикновено се продават на по-ниски цени. Тези промени рекламират липсата на комисионна отпред.

Трета стъпка: Уведомете персонала сумата, която искате да промените. Чейнджъра пари ще използва собствената си калкулатор, за да разбера размера на рупии да бъдат обменени. Получената сума ще ви бъде показана. (Това е мястото, където стъпка е по-удобен.)

Четвърта стъпка: Разчитайте на собствените си бележки, но не ги предаде, просто все още. Поставете ги пред себе си, където можете да държиш под око върху тях.

Пета стъпка: вземете рупия от чейнджъра пари и ги брои себе си. Не ги вкара още, но при никакви обстоятелства не трябва да ви даде рупия обратно към пари чейнджър за отчитане. Ако той настоява, пеша и да вземат своя собствена валута с вас.

Шеста стъпка: Ако сте доволни от количеството, което сте получили, тогава нека парите Changer вземете чужда валута и да завърши сделката. Трябва да получите разписка за транзакцията. Ако не се получи един, попитайте за един.

Съвети за Промяна парите си в Бали

Следвайте тези съвети, за да сте сигурни, че получавате най-доброто от всеки смяна на пари сделка.

  • Не избирайте само въз основа на най-добре рекламирани процент. Несериозен операции използват почти твърде добри към бъда-истинските валутните курсове да изготвят нещастници в. Правете бизнес с членове PVA Berizin за предпочитане, ако не можете да се оттегли сумата от местен банкомат ви трябва.
  • Носете пресни, свеж сметки $ 100 до размяна. Намачкани или стари сметки ще бъдат отхвърлени от повечето среброменителите, или ще се начислява по-ниска курс. Същото се отнася и за по-новите сметки на по-ниски вероизповедания; попитайте дали отстъпка сметки по-малко от $ 100 в стойност. Сметки деноминирани $ 10 и по-долу, не могат да се приемат за обмяна. Най-пресни от печат сметката си за $ 100 изглежда, толкова по-вероятно е да получите най-добрата цена за нея в замяна.
  • Пребройте парите си , преди да го променят; брои това, и това се брои отново, след като сте го променя.
  • Бъдете последният човек да се справи с парите по сделката. Да не се допуска чейнджър пари, за да получите парите си обратно “, за да го брои за всеки случай”.
  • Избягвайте следните парични разменяха: Пари преобразуватели приложени като вторичен загриженост към друг бизнес, като студио за татуировки, който прави смяна на пари от страната; и пари преобразуватели предлагат лихви подозрително високи от преобладаващите банка процент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *