Посещение на Замъци в Уелс – пътеводител

Posted on

Посещение на Замъци в Уелс - пътеводител
Уелският искал да ви кажа, че те имат 427 замъци, пръснати из тяхна страна, ако Великобритания. Те вероятно се направи, но най-малко 200 от замъци в Уелс са малко повече от ломени руини или земни работи, че за нетренираното око, приличат на естествените характеристики на ландшафта.

И все пак, че не оставя 200 замъци в Уелс си струва да посетите. Къде да започнете?

Един от подходите е да се разбере малко за различните периоди на замък сграда и след това да изберете някои добри примери за видовете замъци в Уелс, които ви интересуват най-много. Така че тук е бърз стъпки на замъка строителите на Уелс, заедно с препоръки от най-добрите примери.

Норман Castles

След Уилям Завоевателя става владетел през 1066, едно от първите неща, което направи, беше сигурна в страната, като дава земя за верните му благородници. Тези ранни замъци в Уелс да излязат бързо. Повечето от тях са комбинация от земята и в затворени дървени дворове, наречени Motte и Бейли замъци. По-късно, weathly Норман господари вградени сложни Stoneworks и камък пази. Периодът на Норман замък сграда в Уелс е продължило в началото на 13-ти век. Норман Castles си струва да посетите са:

Замъци на уелски Принцовете

История, както вероятно знаете, се пише от победителите – който също направи доста добра работа за преместване в по нищо добро губещите са оставили след себе. Първенците на Уелс построени каменни крепости в Уелс, за да се защитават срещу нахлуването нормани и по-късно англичаните. Най-накрая се включи и построена върху чрез последователни вълни на победителите – въпреки че уелски национален герой Оуен Glendower направих си върне някои. Един от тези, които той заловен обратно беше грандиозно Clifftop разрушен замък в Уелс Carreg Cennan.

Натиснете тук за карта , която ще ви помогне да намерите останките на още няколко замъци на уелски първенци.

Замъците Едуард I

Едуард I на Англия водеше две военни кампании срещу Уелс в края на 13 век. В крайна сметка, той е заобиколен провинция Северен Уелс на Gwynedd с замъци. Тези, които остават и до днес са едни от най-известните и добре запазени крепости в цяла Великобритания:

По-късно Castles

След 15-ти век, уелсците и англичаните спря борба помежду си и необходимостта от укрепления в Уелс изчезнали. Някои важни крепости са били преобразувани в големи къщи благородници и кралски особи. Някои все още са заети и до днес. Сред най-доброто от тези по-късни замъци са: