Посещение Kintamani и връх Батур в Бали, Индонезия

Posted on

Посещение Kintamani и връх Батур в Бали, Индонезия
Активно един час на север от град Убуд, красивия регион Kintamani в Източен Бали изглежда много далеч от оживените плажове Кута. Планината Батур се издига на видно място над ярък пейзаж от зеленина; кристален езерото Batur лежи вътре активното калдерата. Интересни села и най-високата храм на остров Бали се придържат към ръба на активен вулкан.

Kintamani е пощенска картичка-съвършен напомняне за това, което направи в Бали толкова магически преди чука на туризма удари.

С добри пътища в региона, Kintamani може лесно да бъде изследовател на еднодневна екскурзия от Убуд и дори Южна Бали. С отлична гледка към вулкана и езерото, т той село Penelokan се превърна врата към региона Kintamani.

  • Започнете от тук: Прочети въведение ни в Бали за преглед.

Какво да се види в Kintamani

Повечето хора посещават Kintamani за зашеметяваща гледка към планината Батур и езерото Батур от пътя в Penelokan. Облаци често се движат в по време на следобедните часове, пристигащи в началото на деня осигурява по-добри възможности за снимка .

селата ръба на Kintamani, Penulisan, Батур и Toya Bungkah са лесно достъпни от Penelokan и са приятни за изследване. Въпреки, че селата веднъж се претърпени предимно с риболов и овощни градини, туризъм пое ролята на водещ отрасъл. Голям пазар се провежда в Kintamani на всеки три дни; да се възползват от евтини индонезийски храна, прясна уловената риба от езерото, както и качеството на портокали от региона.

Кацнал над село Penulisan е най-висока храм на остров Бали . Pura Пункак Penulisan е възстановен през 1926 г., след като вулканът твърди оригиналния хиндуистки храм. Изкачването на 333 стъпки осигурява отлична гледка към брега и околния пейзаж. Статуи вътре датата на храма обратно до преди 11-ти век. Правилното облекло и дарение от поне $ 1 се очаква да влезе Pura Пункак Penulisan.

  • Право на храма: Прочетете ръководството ни за храмове на Бали за повече информация за места за поклонение Kintamani му.

Планината Батур в Бали

Не се заблуждавайте, връх Батур – или Gunung Батур – е все още активен и нови изригвания са дори изненадани ученици, които се изкачваха към върха. Гигантската калдера е частично напълнен Danau Батур, най-големият кратер езеро в Бали , както и населени места и села около ръба. А 2300-метровата вторично откриване врязва на езеро кратер и избухва често.

Туристите, желаещи да посетят ръба кратер да вземете един от портокалови bemos (миниванове) от двете Penelokan или Kintamani Village. Bemos превозват хора през целия ден в продължение на около $ 1 еднопосочна.

Невероятна гледка към езерото Батур могат да се видят в ясен ден, обаче твърде много усилия, като водачи и сувенири амбулантни търговци правят повечето хора Направете снимка и да напуснат бързо.

Катерене Батур: Въпреки многото водачи в Kintamani ще кажа друго, физически годни пътуващите по работа могат среща на върха на вулкана независимо, без туристическа група. Достига връх от 5,633 фута, изкачване на Монт Батур може да се направи в един ден с подходящи обувки, обаче неочакван дъжд може да направи шисти в насипно състояние и опасно хлъзгави.

Стръмните, пресичащи пътеки към върха я правят трудно да се различи най-краткия път – около два часа – от най-дългия път от десет часа!

  • Право на върха: Прочетете повече за връх Батур и катерене вулкани в Индонезия.

Kintamani на Хот Спрингс

Вулканичната активност в Kintamani е даден начин на редица минерални извори и горещи извори, че се включи в горещите температури под повърхността.

В Батур Natural Хот Спрингс можете да намерите на стръмен, спускане път от Penelokan. Разположен директно на западния край на езерото Батур, горещи извори има топли басейни и хладните езерни доставени басейни. Матс заклещени по брега на езерото са идеалното място, където да се получи едно питие и да се отпуснете след дълъг ден на проучване.

Как да стигнем до Kintamani в Бали

Площта на Kintamani се намира в североизточната част на Бали, по една и съща пътя север-юг, която се простира между Убуд и Penelokan.

От Кута: Транспорт до Kintamani могат да бъдат организирани в туристически агенции и къщи за гости около Кута. Микробуси често пътуват през Денпасар и Убуд на път за Kintamani; в надпреварата отнема малко под два часа, в зависимост от спирки и трафик.

Ако става направо Kintamani от летището, на първо място да се повозим на централния терминал Batubulan bemo / микробус. Микробуси тръгват спорадично, когато пълните да Kintamani; цената е около $ 3. Местните bemos правят десетки спирки по пътя и изисква много търпение!

От Убуд: И двата туристически и местни автобуса дневно между Kintamani и Убуд в Централна Бали; пътуването е малко под един час. Резервирайте си билет от един от многото туристически агенции в Убуд предния ден.

Kintamani настаняване: Ако планирате да прекарате една нощ или две в рамките на изглед към езерото Батур или Gunung Батур, което лесно може да се уреди. Места с дължина на площ от четири звезди, за да не звезди на всички, с по-голямата част от леглата предубедени към силно Backpacker пътуващи с тънки бюджети.

С мотор: Като свой собствен транспорт за опознаването Kintamani е голямо предимство. Скутери могат да бъдат наети в Убуд за около $ 5 на ден. Ако достатъчно уверен на мотоциклет, наслаждавайки се на Бали на път, е незабравимо. След като покрай задръстванията центрирана около Убуд, пътят на север е приятно прави и лесен за каране. Всички превозни средства са длъжни да плащат 60 цента вход към региона, точно преди влизането село Penelokan.

Климат и кога да Go

Изобилие от дъжд държи региона Kintamani буйна и зелена през цялата година. Влажната месеците януари до февруари понякога правят пътища непроходими. Kintamani все още получава дъжд по време на по-сухите летни месеци ; планират за най-лошото, ако каране на мотор или ако се опитва да се изкачи връх Батур.

Макар и не толкова студено като Mount Rinjani в Ломбок, вечерни температури през Kintamani все още са по-хладни от очакваното в Бали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *