Потопете се в най-добрите плажове в Хуа Хин, Тайланд

Posted on

 Потопете се в най-добрите плажове в Хуа Хин, Тайланд
Хуа Хин, един морски град, само на няколко часа път с кола, влак или автобус от Банкок, е дом на някои от най-популярните плажове в Тайланд, които са сгушени в Тайландския залив в южната тайландска провинция Прачуап Кири Кан. Тук можете да очаквате един дълъг, плосък участък от пясък, който се спуска нежно в океана, заобиколен от малък град, с много луксозни хотели, курорти, и къщи за гости, както и места, за да пият и ядат пресни морски дарове.

В предишния си живот, Хуа Хин бил местен рибарско селище, но без захар мек пясък и кристални води бързо привлякоха вниманието на жителите на Банкок и се превръща селото в курортен град. През 1920 г. Thai кралското семейство дори построили летни вили “” (по-скоро като имения) тук. Днес районът е известен със своите световна класа плажове и кайт-сърф петна.

Как да стигнем и пътуване из

Хуа Хин е много лесен и достъпен, за да стигнем до Банкок. Има ежедневни влакове от гара Lumpong Банкок Хуа, че отнема около три часа, а също така има множество правителствени автобуси (малки, мини-автобуси), които излизат всеки ден от Южна Автогара Банкок и от Victory Monument.

След като стигнете до там, Хуа Хин правилното е достатъчно малък, че да не се налага нищо повече от собствените си крака, за да се придвижва. Ако искате да се осмеля да нататъшни плажове или да околните забележителности, макар че, помислете за наемане на автомобил или мотоциклет. Въпреки това, преди да седнат зад волана, не забравяйте да се разберат правилата на пътя, тъй като шофиране в Тайланд не е толкова организирано, тъй като някои западни страни.

Плажове и Атракции Близки

Въпреки, че е най-посещавана в Хуа Хин е плаж със същото име, има редица други туристически атракции и плажове в близост до този морски курортен град. Независимо дали искате да прекарате известно време с диви маймуни в храма на пръчки Хил или искате да проучите пътеки Sam Roi Национален парк Khao Yot, има много неща за вършене в близост до Хуа Хин.

  • Хау Хин Плаж: Облицовани с курорти, ресторанти, барове и клубове, това cityside плаж може да бъде малко пренаселено през деня, но това е чудесно за дата на вечер.
  • Chopsticks Хил: С изглед Хуа Хин плаж, този хълм е дом на храма на Khao Takiab и глутница диви маймуни, известни за кражба от чанти и джобове на хората. Можете да получите тук с помощта на тук-тук или songthaew и да планирате да останете за около един час или два.
  • Суан Сон Pradipat Плаж: Разположен около осем километра южно от Хуан Хин, Морски Pine Tree Garden Beach (като негов познат на английски език) е значително по-малко пренаселено. Въпреки че не може да има никакви продавачите плажни тук, има няколко големи ресторанти в северния край на плажа.
  • Khao Sam Roi Yot Национален парк: Начало на Прая Након Пещера, няколко плажа, пешеходни пътеки, и несравнима гледка към региона.
  • Пранбури: Само на 30 километра южно от Хуа Хин. Пранбури е дом на Ном Sao и Пранбури плажове, и двете от които са чудесни за отдих, полусамостоятелен ден на пясъка.

Кога да отидем, какво да очаквате, и какво да направя

Март до май се счита за горещия сезон, с температури понякога катерене до трицифрена, и юни до октомври се счита за дъждовния сезон, който може да послужи като спирачка си плажни планове. В резултат на това най-доброто време за посещение е по време на активния сезон от ноември до февруари, когато времето е топло и сухо перфектен за един ден на плажа.

Хуа Хин привлича много местни туристи и много европейци целогодишно, а в разгара на сезона, ресторанти, плажове, и местните атракции могат да получат доста пренаселено. Въпреки това, поради тази смес на общи туристи, се очаква да се намери възможно най-много немски и италиански ресторанти, тъй като има тайландски такива.

Ако не сте заклещени на плажа или басейна си на курорта, помислете за конна езда. В Хуа Хин, винаги има коне за отдаване под наем и водачи, които ще ви доведат ако не сте опитен ездач. Можете също така да се изкачете близките планини или пътуват малко по-нататък до една от най-красивите национални паркове в страната, Khao Sam Roi Yot.

Къде да остана

От пет-звездни международни вериги за евтини къщи за гости, Хуа Хин е пълен с невероятни места за настаняване. По време на активния сезон, в периода между ноември и февруари, се уверете, че да се направи резервация предварително, така че може да има по-добър избор от места за престой.

Най- Хуа Хин Marriott Resort & Spa е чудесна възможност за тези, които търсят да поръчате на Starwood точки, а V Villas Hua Hin MGallery от Sofitel оферти разтегнат апартамента и вили, някои от които имат свои собствени частни басейни за гмуркане. Evason Хуа Хин , курорт Six Senses, е екологично чист лукс бягство разположен на първа линия на 20 акра тропически градини.

Освен това, с появата на международния туризъм, много по-малки предприятия са отворили вратите си за посетители. Не забравяйте да прегледате всички най-добрите възможности за настаняване в Хуа Хин на сайтове като TripAdvisor или Agoda, преди да поръчате вашата резервация.