Skip to main content

Пушенето в Франция Факти

Пушенето в Франция Факти

Франция забрани пушенето на обществени места от 2006 г. насам, в съответствие с останалата част от Европа. Но все още има един мит, че французите може да се пуши в най-различни места, което идва главно, най-малко на чужденци, от гледане на френските филми. В британски филми, героите са или купуват халби бира или отваряне на друга бутилка Шардоне, докато филми за или установени във Франция винаги имат своите герои озарявайки щастливо.

Вярно ли е това или не? Каквито и да са причините, французите все още изглежда да  се пуши тежко. Има около 13 милиона пушачи във Франция от население от 66 милиона и те пушат всеки ден. Официалната статистика за студенти, показва 29% от тях пушат редовно. Ясно е, че има проблем с младите пушачи.

А според проучване през 2013 г. от избирателната компанията IPSOS показва, че около 1 милион френски хора използват електронни цигари от 20-те милиона европейци, които го правят. В Испания около 700 000 души използват електронни цигари.

Първите опити за забрана

Франция ограничава пушенето обратния път през 1991 г. в това, което се нарича закона Евин, след Клод Евин, който е основният инициатор за въвеждането на ограничението. Законът казва, че ресторанти, кафенета, барове и трябваше да предоставят стаи за пушачи и непушачи секции. Имаше един весел период, когато секцията за непушачи е обикновено в най-лошия възможен страна на институцията (до тоалетната, например, или в близост до вратите на люлеене на услуги в и извън кухнята) и е доста малка, докато останалата част от мястото е оставено в ръцете на пушачите.

Законът не е особено добре изпълнено и резултатът е доста неефективна, с французите щастливо продължава да се изморявам далеч по-малкия повод.

Нещата трябваше да се промени

До 2006 г. обществен натиск и променящите се нагласи са имали ефект. А много по-силен бе приет закон за забрана на тютюнопушенето в затворени обществени места, като например тези ресторанти и барове, както и училища и правителствени сгради.

 Нещо повече, най-малко глоба също е настроен на 500 €. Законово възражение срещу него е заведено през 2007 г., но отхвърли.

Всеки мислеше, че французите, с техния добре оповестена неподчинение на властите, няма да следват закона. Но те направиха и задимени и вонящи места на миналото стават без тютюнев дим, възхитителни места, за да прекарват времето си инча

Още Ограничения

Май 2013 г. и на Франция министърът на здравеопазването Марисол Турен, обяви, че забраната за тютюнопушене ще бъде разширен, за да се вземат в електронните цигари.

През юни 2014 пушенето е забранено в детски площадки, както законите на Франция за борба с тютюнопушенето станат по-строги. През юли може да бъдат глобени € 68 за престъплението. Забраната бе съден за една година в Парк де Montsouris в Париж. Марисол Турен заяви, че е проектиран да спазват нашите деца “. В същото време, пушенето в коли, превозващи деца също е забранен.

През октомври 2015 г. влезе в сила глоба за изхвърляне на използваните цигари на обществени места. Сега вече има закон, който забранява пушенето в коли, превозващи деца и няма да има такава, която ще влезе в сила през 2016 г., която изисква тютюневите компании да премахнете брандиране на цигарените опаковки и да се въведе ясно, стандартна опаковка.

Ядосан Протест

Нищо от това не мина без коментар, или по-скоро знак на протест.

Ние се занимаваме с Франция в края на краищата. Когато законът се обсъждаше, гневни тълпи се събраха за сплашване на депутатите. Лицензирани тютюневи изделия са били основните протестиращите и използват тактики, че френските фермери да използват за такъв добър ефект. На тютюневи изделия дъмпингов четири тона моркови пред седалището на Париж на Социалистическата партия. Французите има значението на моркова; това е очевидно, което те наричат ​​дълъг червен символ, който виси извън “tabacs” и барове, носещи тютюневи изделия във Франция.

Така че най-долния ред е, да не се пуши в обществения . Но все пак ще се намерят хора, в частично покрити или открити тераси още озарявайки с тяхното кафе с мляко или еспресо, така че не е все още цял.

Можем да съжаляваме, че приемането на тези емблематични Gitanes, Gaulouise и Boyards (чудесно опаковани марка, винаги с царевица хартия, която излиза, освен ако не се запази пухтене което е марката, която всички френски фермери изглежда да се използва), но това е част от самите необходимо кампания, за да се спре хора, които пушат.