Пълно ръководство за Париж “Елегант Palais Royal

Posted on

 Пълно ръководство за Париж "Елегант Palais Royal

Тихи Elegance само на крачка от Лувъра

Два етажа Hop-On, Hop-Off автобуси опаковани до ръба с хора. Орди от нетърпеливи туристи се събрали около видимо изтощен екскурзовод. Улични търговци, които искат да привлекат наивни туристи да купуват техните надценени дрънкулки. входни линии музей толкова дълго те се свиват се върти в кръг.

Това са някои от типичните кулисите на най-централната и най-посещаваният квартал на Париж, на 1 -ви район на Париж. Прочут за жилищни емблематични места като Лувъра, градините на Тюйлери и Пон Ньоф, на 1 -ви винаги е пренаселено и оживен. Може да се заключи, особено ако вече сте проучили района в миналото, че тя има нищо друго да предложи.

Но тук е иронията: само на няколко минути пеша от тълпи от Лувъра и лепливостта на туристическите капани крие елегантна, спокойна градина с всички френски чар осемнадесети век на Тюйлери и regality на Лувъра, но нито един от тълпите. Кралски палат е тихо убежище в туристически център на града. То също е забележително по-оценени.

Някои История

Кралски палат е построен през 1692 от кардинал Ришельо. Първоначално името на Palais кардинала, дворецът е завещал крал Луи XIII след смъртта на Ришельо и е бил родния си дом, преди да се премести в Лувъра и в крайна сметка до Версай.

Дворецът е допълнена с между 1871 и 1874 г. от Луи-Филип Орлеански, който добавя поръсване на магазини и аркади до красивата структура. Както двореца на възраст, той оцеля след сбиванията и дори пожар преди в крайна сметка да бъде възстановена през 1876 и се поставя в ръцете на френското правителство. Сега тя е домакин на Държавния съвет и на Министерството на културата.

Cour d’Honneur и Даниел Бурен Скулптури

Дворът и красивите градини в Пале Роаял са отворени всеки ден за посетители. Във вътрешния двор се нарича  Cour d’Honneur , и разполага с голям и ярък скулптура от Даниел Бурен, озаглавен “Les Deux Плато”.

Инсталирана през 1986 г., на съвременната скулптура, на снимката по-горе, представлява рязък контраст с класически дизайн и френски двореца. Тя се състои от 280 черни и бели колони с различни височини, подредени в шеметна на монохроматични върти. Това не е популярен с всеки, но добавя усещане за модерност отличителен до двореца и околностите.

По-отблизо в градините

В непосредствена близост до  Cour d’Honneur  крие Jardin кралския дворец. Заобиколен от красиви дървета и повърхностни познания на тераси, градината включва красиви розови храсти, елегантни фонтани, и прашни пътища. Тя е едновременно зрелищно пищен и небрежно спокойна. Във всеки един момент, може да откриете двойки, които заемат една разходка под дърветата, няколко пътеки плъзгане последните тераси и семейства накисване на слънце и релаксиращи около фонтана.

Palais Royal: къде да се яде и магазин

Има много добри възможности за вземете една хапка, независимо дали са случайни или формално, както и за пазаруване в района.

Ресторанти

В  Jardin кралския дворец  е домакин на няколко много добри ресторанти, повечето с маси на открито. Най-известната от тях е Le Grand Véfour, френски икона за високи постижения и история, и горд притежател на всичките три звезди Мишлен. Той често е наричан “първия велик ресторант в Париж”. Дори хора като Наполеон и Жан Кокто са се хранили там. Подпис ястия включват гълъба принц Ranier III и приготвен с труфели говежда опашка Парментие , но спести място за винаги изключително богати десерти.

Други кулинарни акценти включват уместно наречена Ресторант кралския дворец и Пиер-о на кралския дворец, бивша от които разполага с грандиозно тераса в градината, и последният от които е с клони далеч от класическата версия на френската кухня, вместо сервиране масив на съвременни ястия.

Пазаруване

Докато приемате разходка из Съдебната палата, най-вероятно ще бъдат привлечени в аркадните игри, които се вият около градината за да хвърлите бърз поглед или две в невероятно шик витрини. Кралски палат е дом на някои от най-добрите shopping– Париж, ако можете да си го позволят, че е така. бутици аркадите домакини от стилните харесва на Stella McCartney и Марк Джейкъбс, както и малки магазини, така очарователно стари, изглежда, че те не са били там в продължение на векове.

Вижте Au Duc дьо Шартр, малко магазин извършване антични хералдика, монети и медали. Също така може да дойде върху магазин или две от Дидие Ludot, най-известният име на Париж в ретро облекло. Огледайте се наоколо и ще откриете, реколта Chanel костюми от средата на 1900-те години, както и старателно подбрана висша мода от всеки десет години. Парфюм фен? Serge Lutens прави мечтателни аромати и има красив бутиков на единия край на аркадните игри.

Имате нужда от  пауза кафене  от всичко, което пазаруване? Ние от Café кицун, еспресо бара на супер-хип от Камарата на кицун, моден дизайнер. Тук ще намерите кафе толкова добър, че ще мислите, че сте били транспортирани в Бруклин.