Пълно ръководство за Транспорт в Париж

Posted on

за да започне работа по първия си пътуване до Париж ли сте? Късметлия. Преди да се оттеглят най-вероятно ще се нуждаят от помощ да реши как да стигнем до там, учене за опциите за наземен транспорт от летището, като се използват обществения транспорт в града на светлината, както и избора на правилните автобус или кораб обиколки. Добре дошли в своя зелена да насочва към стигнат до там и да се наоколо, без стрес, след като сте там.

Възможности за пътуване до Града на Светлината

Намирането на правилния пакет за пътуване може да бъде стресиращо и поразителен. Използвайте грунд стъпка по стъпка, за да се запознаете с всички вашите възможности за пътуване, да се запознаят с летищата в Париж и гари, както и полети на книги, влак или Eurostar билети до френската столица онлайн. Можете също така да проучи съвети за кога да се резервират в ръководството на най-добрите времена за посещение в Париж.

От летището: сухопътен транспорт Опции

При пристигане на летището, посетителите на френската столица често се чувстват претоварени и са объркани за това как да стигнем до града правилно. Има няколко начина да стигнете до центъра на Париж от две основни летища на града (Шарл де Гол / Роаси и Орли).

То също е изгодно да се разбере плюсовете и минусите на вземане на такси от и до летищата в Париж.

Обществен транспорт в Париж: Метро, ​​RER, Автобуси и трамваите

Париж е един от най-ефективните в света системи за обществен транспорт с метро влакове, автобуси и трамваи, работещи със забележителна скорост и надеждност. Въпреки това системата на метрото и автобус, в частност, може да бъде объркващо, и на обществения транспорт в града на светлината не винаги е най-достъпно за посетители с ограничена подвижност, както бихте искали да бъде. За пътуващите с бебета и малки деца, като се използват метрото може да бъде също толкова трудни, особено ако имате голям количка. Почувствайте какво да очакват и да научат как да се движите в системата като професионалист.

автобусни екскурзии

Посещение на Париж за първи път, или притеснява, че приемате обществения транспорт ще бъде твърде облагане? Помислете за един от популярните Hop-On, Hop-Off автобусни екскурзии в Париж, които ви дават добра представа за най-добрите парижки забележителности и атракции като същевременно ще осигури гъвкавост да се разхожда, спрете за обяд, или се задържат в любимо място.

Наемане на автомобил

полезно ли е да наемете кола в Париж, или нямаш недостатъците надхвърлят ползите? Шофиране в Париж може да бъде трудно, затова претеглят плюсовете и минусите, преди да вземете решение.

Touring с лодка

Много от най-историческите обекти на бележка на Париж са разположени по протежение на Сена River– прави обиколка с лодка по запомнящ се начин да се запознаят с града. Това е особено романтичен начин да прекарате един ден или вечер с някой специален, а е и доста много подходящ за семейства, особено в края на един дълъг ден, когато децата (и родителите) са уморени и просто искате да седнете и се насладете забележителностите без много усилия.

Използването Схема Колела под наем на Velib “

От 2007 г. насам, можете да наемете велосипед от около 1800 самообслужване станции около Париж с неточен удар на кредитната си карта, и да го върне в някоя от станциите, когато сте готови. Следвайте правилата за безопасност на мотоциклети и бъдете внимателни по оживените улици.