Пътеводител за Коледа в Италия: Фестивали, събития, неща за вършене

Posted on

 Пътеводител за Коледа в Италия: Фестивали, събития, неща за вършене

Италия в Южна Европа е един от най-популярните места за пътуване в света. Ако ще на екскурзия до Италия през зимата, ще намерите на страната празнува Коледа и празниците със специални събития и фестивали. Италия зимен ваканционен сезон обикновено започва с празника на непорочното зачатие на 8 декември, национален празник, и ще продължи до Богоявление-12-тия ден на Коледа, на 6 януари Тогава италианската Carnevale ( карнавал) се празнува в цяла Италия в края на зима. Национални празници през зимата са 08 декември 25, и 26, и на 1 януари и 6.

Забележка: Уверете се, че да резервирате вашето пътуване до Италия за празниците най-рано самолетни билети и хотелски цени са склонни да бъдат скъпи (или продадени, ако чакате твърде дълго).

Насладете се на коледна украса

В допълнение към Рождество сцени, коледни лампички и дървета са популярни в Италия; украса обикновено се появяват около 8 декември празника на непорочното зачатие, или в края на ноември. В Ватикана, огромна коледна елха е поставен на площад Свети Петър, заедно с естествена големина родната сцена. Бъдни вечер и Коледа често се прекарва със семейството си, и големи ястия се приготвят. Там обикновено има полунощ маса на Бъдни вечер. Деня на Свети Стефан, на следващия ден след Коледа, също е национален празник, в който местните жители да посетят Рождество сцени в църквите и да присъстват на карнавали, фестивали и пазари в страната.

Магазин в италиански коледни пазари

Преди големия празник, Mercatino ди Натале (италиански коледни пазари) започват да се пръкват в много големи и малки градове. Те варират от малки местни пазари до огромни дневни коледни пазари в Неапол, които започват около 13 декември Santa Lucia ден. Някои от най-добрите коледни пазари са на север, като в региона Трентино-Южен Тирол, където има немски наследство. В Рим, площад Навона притежава огромен справедлив с Babbo Натале, Дядо Коледа (или Дядо Коледа, тъй като хората в САЩ го наричат). Пътуващите по-встрани от утъпкания път за остров Сардиния ще попаднете на Коледа панаир в Каляри с традиционна храна, вино и занаяти повече от две седмици през декември.

Посетете Рим по време на Коледа сезон

Един от най-добрите дестинации в Италия за празничен сезон за пътуване, е Рим, с голям коледен базар в Пиаца Навона и впечатляващи Рождество Христово дисплеи из града. Плюс това обикновено ще намерите няколко прекрасни гигантските коледни елхи: Вижте на площад Свети Петър, като Колизеума, в едноименния площад и пред музеите на Капитолий. Ватиканът, сърцето на католическата религия, винаги е украсена и празнична за Коледа. Освен това, можете да вземете децата към външна ледена пързалка от замъка Сант Анджело (също на мястото на малък коледен пазар).

Вижте италиански Рождество дисплеи

Традиционно, основният фокус на коледна украса в Италия е presepe , на Рождество сцена или Коледа яслите, заяви, че са създадени с Свети Франциск (виж Свети Франциск обекти в Италия). Занаятът на карвинг Рождество Христово фигури започна през 13-ти век, ако искате да видите най-старият постоянно Коледа яслите, ръководител на музея Санта Мария Маджоре църква в Рим. Неапол, известен като Рождество Христово фигури, е най-доброто място, за да видите Рождество сцени. Някои градове имат сложни за Рождество Христово дисплеи в основната площада, и църкви, обществени места, както и магазини са добри за Рождество Христово-гледане на клипове, както добре.

Присъстват Presepi Viventi (Living Nativities)

Рождество конкурси в страната често се провеждат в продължение на няколко дни, на 24 декември до 26 и отново в продължение на Богоявление-12-тия ден на Коледа, чества на 6 януари-, когато тримата мъдреци дадоха своите подаръци за бебето Исус. Хората в костюми действат на частите, за раждането, някои с най-много 500 участници. Конкурси за проведени на Богоявление често включват шествие до Катедралата. Предпочитани дестинации, за да видите, живеещи nativities включват: Гречо, Умбрия; Barga, северна Тоскана; Милано; Равно Терме, в района на Северна Лунигиана Тоскана, и др.

Партия в навечерието на Нова година в Италия

Ако сте в Италия за Коледа, има добър шанс, че ще бъде в европейска страна, която също добре дошли в новата година. La Festa Сан Силвестро или Нова година, се чества 31 декември фойерверки, музика и танци са част от тържествата, с които често с продължителност до изгрева на слънцето да се въвеждат в първата сутрин на новата година. Както обикновено в Италия, храната е една от звездите на ваканционни-близките си хора се събират, за големи празници. Обикновено леща се сервират на Нова година, тъй като те символизират пари и късмет през следващата година; не забравяйте да си носят червено бельо за късмет, както добре. С много събития се случват в градове в цялата страна, планирате посещението и паркинг по-рано.

Участвайте в традициите на Богоявление и Ла Бефана

Богоявление на 6 януари, е национален празник и децата на ден по традиция получават своите подаръци-не от Дядо Коледа, но от Ла Бефана-възрастна жена (някои я наричат ​​вещица), който лети наоколо върху метла в нощта от 5 януари. Тя доставя играчки и лакомства за децата, които са възпитани, и тези, които са били лоши получат бучки въглища. Децата окачват своите чорапи на 5 януари, преди да си легнете и се надявам да се намери ги напълни с лакомства на следващата сутрин.

От религиозна страна, живеещи nativities и шествия често се провеждат в продължение на Богоявление. В Ватикана, стотици поклонници, облечени в древен костюм парад във Ватикана за специален сутрин маса.

Празнувайте карнавала

Карнавала, известен също като карнавал или Mardi Gras, се чества на много места по света, 40 дни преди Великден; това е окончателно парти преди Пепеляна сряда и ограниченията на Великия пост. Италия празнува карнавала с огромен зимен фестивал, пълен с паради, забавления и музика, маскарад топки, и партита. Венеция е известен със своите карнавала тържества и събития често включват костюми партии, сложни маски, и паради. Обикновено от януари до март, които ще намерите уличните празненства в цяла Италия. Обредните практики могат да започнат две до четири седмици преди датата на реално карнавала (виж карнавала дати от година).

Разходка коледни селища

Градовете на Венеция и Милано надхвърлят изискванията за създаване на цели коледни села, които хората от всички възрасти да се насладят. Кварталът Кампо Санто Стефано на Венеция се превръща в очарователен празник на града всеки Декември: Пиаца е домакин на дървени къщи и сергии продават местни занаяти, заедно с регионалния храни и напитки, както и музика и специални събития. Историческият център на град Милано превръща в чудесата селото от началото на декември до 6 януари ще намерите ледена пързалка, на пазар, и развлечения.

Фестивал на факли

Фестивалът на Nemoralia, обикновено се нарича на фестивала на факли, е древен римски празник в чест на Диана, богинята на лова и луната; Католиците по-късно го приемат и да го наричат ​​празника на Успение Богородично. Различни градове в Италия празнуват двете традиции с фестивал на Фенери събития. В навечерието на Коледа, на Fiaccole ди Натале (фестивал на коледните факли) се празнува с песни и факелни шествия в Abbadia San Salvatore ди Монталчино, в близост. В полунощ на Бъдни вечер, Кортина д’Ампецо в Алпите празнува този религиозен празник по уникален начин: Стотици хора се карат ски надолу пик извършване факли в чест на зимния сезон.