Пътеводител за летище Чанги, Сингапур

Posted on

Портал на Сингапур, Flight Hub с останалата част от Югоизточна Азия

Пътеводител за летище Чанги, Сингапур

Changi Airport в Сингапур (IATA код: SIN, код по ICAO: WSSS) е един от най-натоварените летища в региона: оживения три терминал комплекс в североизточната част на Сингапур обработва над 100 авиокомпании, летящи и излизат от островната държава.

В разстояние на една седмица, на около 6000 полети летят в и извън летище Чанги, обработка над 46 млн пътници, които пристигат, за да (или в от) над 60 страни и територии по света.

  • Местоположение на летище Чанги: 1 ° 21’45.8496 “N, 103 ° 59’27.9254” E ( Google Maps )

Тази статия е първата от две части:

  • В първата част , да обсъдим какво да очакваме, когато сте под в Сингапур през летище Чанги, и как да стигна до останалата част на Сингапур, след като сте излезли площ напускане на летището.
  • В втората част , ние ще обсъдим какво да правите, когато имате престой в летище Чанги – настаняване избор, съоръжения на летището за изчакване на пътници (включително премиум шезлонги като Зелената пазар), и как да прекарате свободното си престой опознаване на компактните островна държава.

И на летището в Чанги

Летище Чанги лесно може да намерите на полети от Лос Анджелис (сравни цени), Сан Франциско (сравни цени) и Ню Йорк (сравни цени). Оттук посетителите ще могат да летят на практика навсякъде в Югоизточна Азия, като основни носители на региона и нискобюджетните авиокомпании обслужват редовни полети от Changi.

Паспорт на САЩ не са длъжни да получат виза за посещение в Сингапур; Входното проход позволява максимален престой от 30 дни. За друга информация за пътуване в островната държава, прочетете това: Сингапур Travel Essentials – Информация за първи път Посетителите на Сингапур .

Сингапур е по-внимателни, отколкото повечето други страни, където забранени предмети са загрижени: пътници са били арестувани за несъзнателно привеждане в няколко куршума в техния багаж. (Виж още: Aussie предупреди след живо амуниции намери на нея на летище Чанги – ChannelNewsAsia.com ) Някои елементи се изисква писмено разрешение от Сингапур Полицията Лицензиране и отдел регулиране; може да се изисква валидна документация при пристигане.

Вашият Changi Airport Статус на полета

Следвайте връзките по-долу, за да текущата информация за полети от летище Чанги, включително пристигащи и заминаващи:

Първи до и от летище Чанги

местоположение летище Чанги в Сингапур североизток позволява на гостите да пристигнат в центъра на града в рамките на 40 минути след слизането от техния полет.

От летище Чанги, пътниците могат да пътуват до останалата част на Сингапур през една от следните опции за транспорт:

Автобус: автогарите в мазетата на всеки терминал осигуряват директен достъп до Сингапур. Най-добре е с автобус # 36, което примки от летището до центъра на града и обратно, минавайки Suntec City, Ritz-Carlton Millenia в района на Марина Бей в и Orchard Road (с пазаруване и хотели в изобилие) по протежение на пътя. Автобусите приемат точно рестото, но това е много по-удобно да се използва EZ-Link карта от терминала MRT в Чанги Терминал 2, ако търсите да пътуват допълнително около Сингапур през следващите дни.

други автобусни номера напускащи от Чанги – SBS 24, 27, 34, и 53, и SMRT Trunk Service 858 – обслужване на Сингапур крайградски “централни области”, дом на държавна собственост високи жилища и на малко интерес за туристите.

МРТ: Терминалът MRT в мазето на Терминал 2 осигурява директен достъп влак към останалата част на Сингапур. Бъдете предупредени: може да се наложи да се прехвърлят на влаковете, както и да отидете. Преброих не по-малко от три влака трансфери, за пътуване от летище Чанги в Marina Bay Sands.

Такси: таксиметрови стойки могат да бъдат достигнати веднага извън терминала пристигане Чанги е. Тарифи са измерени с допълнителни такси добавени за достъп до летището и пътуват късно през нощта.

Коли под наем: SIXT и AVIS осъществяването на ефективни автомобили под наем за туристи, които искат да управляват собствените си пътувания из целия остров. Сравнете цени на коли под наем в Сингапур.

Marina Bay Sands Shuttle: Гостите на Marina Bay Sands получат специален транспорт до себе си. Автобусът тръгва Терминали 1, 2 и 3 на всеки половин час всеки ден. Просто представи разпечатка от имейла за потвърждение на оператора на автобус при влизане в автобуса. Повече информация ще намерите тук: транспорт до летище автобус – MarinaBaySands.com .

  • Останете известно време: прочетете нашия преглед на опита на Marina Bay Sands. Или да разберете за обществения изкуство в Marina Bay Sands: върви по чл Path Marina Bay Sands “в Сингапур .

Оставянето на летище Чанги

Посетителите на летище Чанги са перфектно позиционирани да лети практически навсякъде в региона – стотици директни полета, обслужвани от големите превозвачи в региона и нискобюджетните авиокомпании, летят от Сингапур до всяко кътче на Югоизточна Азия.

  • Нон-стоп, в името на любовта: за списък на туристическите дестинации в региона, които можете да стигнете до денонощна от Сингапур, да се чете: Директни полети от Сингапур до останалата част от Югоизточна Азия.

При напускане през летище Чанги, можете да изкупи 7% Стоките и данъчни услуги (GST), налаган върху вашето пазаруване в Сингапур преди да плава; схемата за възстановяване на Electronic Туристическа (eTRS) опростява целия процес.

eTRS самопомощ павилиони в Чанги ви позволяват да добавите вашите покупки и изчисляване на възстановяването ви дължи; можете да изкупи за възстановяване на данъка в няколко гишета за възстановяване в рамките на чакалнята.

  • Поставянето на “Fun” в Възстановяване на сумата: За целите на процедурата да се следват, когато при осребряването на GST си на летище Чанги, прочетете това: безмитните търговски в Сингапур .

Продължете до втора част от нашето представяне летище Чанги – Престой в летище Чанги, Сингапур .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *