Пътеводител за посолства в Париж: Какво трябва да знаете посетители

Posted on

 Пътеводител за посолства в Париж: Какво трябва да знаете посетители
Като основно предпазна мярка за безопасност при пътуване в чужбина, тя винаги е добра идея да се знае къде се намира вашия местен посолство или консулство. Особено, ако планирате първо пътуване до Париж, се уверете, че да се вземат под внимание къде се намират представители на правителството в случай на извънредно положение или други нужди.

Кога да контакт или посещение Посолство ви:

В определени ситуации, това не е просто една добра идея да се свържете и / или посетете посолство: това е наложително да го направите. Ситуации, които винаги дават основание за пътуване включват следното:

  • Загуба или кражба на паспорта си
  • Е необходимо да подадете сигнал за изчезнало лице или смърт
  • Други лични извънредни ситуации, които могат да се нуждаят от помощта на вашето посолство

Може също да се свържете или да посетите вашето посолство да получи съвети за безопасност на пътуването, съдействие за дългосрочен престой в Париж, както и нотариални услуги.

Забележка: Винаги се препоръчва да се регистрират в посолството в навечерието на пътуването си. Това ще направи по-лесно за посолството, за да сте намерили в случай на извънредна ситуация. Много туристи са с изглед към тази важна стъпка, но трябва да се направи може би време да се грижи за него, преди да замине в чужбина.

Моля, превъртете надолу, за да намерите вашето посолство:

  • Американското посолство в Париж
  • Канадското посолство в Париж (и линк към информация за всички други посолства)

Американското посолство в Париж

Американското посолство в Париж , централно разположен между Шанз-Елизе и Шатле на десния бряг на града, предлага множество услуги за американските граждани, които посещават или живеят в Париж. Паспорт издаване или подмяна, нотариални услуги, съвети за безопасност за пътуване, както и препратки към данъчни и правни специалисти са сред някои от услугите, прилагани от Службата на американските Услуги в посолството.

Загубили ли сте паспорт? За да замените вашия документ веднага, ще трябва да посети посолството лично, но можете да направите заявка за смяна на паспорт по пощата, ако сте на посещение във френската столица или страната за продължителен период от време.

Местоположение и информация за връзка:

Офис на американската Услуги
4, булевард Габриел
75008 Париж (8-ми район)
Metro: Конкорд

Имейл за контакт: Най-бързият начин да получите отговор от американското посолство е да се изпрати съобщение: citizeninfo@state.gov

Телефон за спешни контакт:  33 (0) 1.43.12.22.22 (Забележка: Трябва да пуснете кода на страната, “33” и се добавят обратно на “0”, когато се обаждате от рамките на Франция)

Работно време от служба:

Регистрацията в американското посолство в Париж: Всички американски граждани, пътуващи до Франция трябва да се регистрират в посолството в навечерието на тяхното пътуване. Посетете страницата на обслужването на гражданите в официалния сайт , за да научите как да направите това.

Моля, обърнете внимание: Големите чанти и куфари, няма да бъдат допуснати през охраната на посолството. Моля, проверете дали само малки чанти, или най-вероятно ще се обърна.

Канадската посолство в Париж

Канадската посолство в Париж предлага канадски граждани, посещаващи или пребиваващи във Франция с множество важни услуги, от лице или по телефона и пощата. Посолството се намира в 8-ми район на Париж, в близост до Шанз-Елизе.

Местоположение и информация за връзка:

35, Avenue Montaigne
75008 Paris (8 район)
Metro: Alma-Marceau или Рузвелт

Авариен телефон за връзка: 33 (0) 1.44.43.29.00. (пуснете кода на страната, “33” и се добавят обратно на “0”, когато се обаждате от рамките на Франция)

Консулска информация по електронна поща: Попълнете този формуляр онлайн

Работно време от служба:

Паспортни услуги са на разположение от понеделник до петък, от 9:00 до 24:00, с изключение на канадското посолство празници , когато длъжността е затворен.

По време на Вашата Stay– на Guide Online: канадски граждани, пребиваващи в продължение на дълъг период от време, в Париж ще намерите отговори на много практически въпроси в онлайн ръководство на посолството:
(Прочетена тук)

Нуждаете се от още един посолство?

За да намерите информация за контакти и друга практическа информация за всички други посолства и консулства в Париж, включително и за страни, принадлежащи на Европейския съюз, можете да разглеждате азбучен списък на тази страница.  Провеждане бързо “търсене посолство” в полето от дясната страна на страницата е най-бързият начин за намиране на твоя.