Пътеводител за Прованс в Южна Франция

Posted on

Пътеводител за Прованс в Южна Франция
Прованс в Южна Франция е страна с лазурни синьо море и покритите със сняг планини, на малки хълма села гарнирани с укрепени крепости и градове на изкуството и културата, области на благоуханен лавандула и горички от древни маслинови дървета. Прованс, който взема в извисяващите Алпите и на Френската Ривиера (да не забравяме Монте Карло и известните казина), е един от най-съблазнителните Франция и популярни места за посетители.

Да стигнат до там

Можете да летят в летище Марсилия-Прованс от САЩ с един стоп-свърши. Летище Nice-Côte d’Azur има директни полети от САЩ. Или пристигат с влак в Марсилия или Ница от други европейски и френски градове по най-добрият начин да се види провинцията.

Опознаване

С толкова много прекрасни места за престой и опознаването далеч от главните градове и гари, това е най-добре да обиколи региона с кола. Но ако шофиране изглежда обезсърчително, не се притеснявайте-Южна Франция е един от най-добрите транспортни мрежи и влакове в Европа и местните автобуси са чудесен начин да се пътува. И вие получавате да отговарят на местните жители.

Топ градове

Въпреки че много хора свързват Френската ривиера с малки билото на хълма села накацали високо над морето, а не френски градове, има някои много атрактивни големи градове за посещение, всеки със свой собствен характер.

приятен

Франция е най-големият туристически курорт има всичко: прекрасно десен средиземноморски място в сърцето на френската Ривиера, 19-ти век архитектура, стар град на площади и тесни криволичещи улички, облицовани с малки бистра и ресторанти, големи музеи и нощен живот бръмчене. От всички големи френски градове, Ница е един от най-популярните за посетители.

Авиньон

Прегръща брега на река Рона, Авиньон е доминиран от крепостния като Пале де Папският (Двореца на папите), дом на френските папите, които са живели тук за по-голямата част от 14-ти век. Авиньон, друг от най-атрактивните френски градове в региона, предлага изкуство и култура от натоварването на кофа и предлага чудесни възможности за фотография.

Екс ан Прованс

Cosmopolitan ресторанти, живописни улички, както и елегантни сгради, Екс е сложни, шик и артистични, вдъхновение за художници като Пол Сезан, който е роден тук през 1839.

Марсилия

Описан от Александър Дюма като “място за срещи на целия свят” и центрирано около старото пристанище, Марсилия е exhilerating място за посещение. Има нещо за всеки посетител, а авантюристите да опитате голямото изкачване в близкия драматичен Calanques масив.

Кан

Превъзходните плажове, казино и най-голямата в света филмов фестивал. Кан е всичко за търси богат и известен (дори и да не сте). От всички френски градове на юг, Кан обобщава блясъка на Френската Ривиера.

Сентропе

Glamorous, шик и изключително пренаселено през летните месеци, Сен Тропе е още една от най-предпочитаните дестинации на френската Ривиера. Той разполага с бутикови хотели, които са едни от най-добрите във Франция, ресторанти и барове, които остават отворени в малките часове на нощта, както и списък на посетител, който включва по-голямата част на Холивуд A-списък особено по време на филмовия фестивал в Кан през всеки година през май.

Най-добрите неща за вършене

  • Карайте белите коне на блатата на Камарг в делтата на Рона или да отидете и да видите каубоите, които завършват известните бикове в този отдалечен ъгъл на Южна Франция.
  • Разходка през правилно име Вале де Merveilles, най-зрелищното част на Национален парк Mercantour. Това е само един от многото славното разходки можете да вземете, или ръководи или соло, следвайки маркировката на системата на Grandes Randonées (GR) пътеки.
  • Върнете се към римските корени Прованс в прекрасния амфитеатъра в Арл, където преди 2000 години, гладиатори са се сражавали и колесници се втурнаха да рева на тълпата. Днес тя отеква под звуците на борбата с бикове и музикални фестивали.
  • Оглеждайки се наоколо къщи на други хора е едно от най-големите удоволствия в живота. Но това е още по-добре, когато е в дома на един художник знаем само чрез картините. Разходка през избледнели дома на Огюст Реноар в Кан сюр Мер и можете да си представите големия художник седеше на статива боядисване на красотите на деня.
  • Вие не може да дойде в Прованс и не посетите открит пазар. Това е сутрин афера; до обяд на stallholders започват да опаковам преди един добър обяд в близкия бистро. Сергии, отрупани с билки, сирена, узрели плодове и най-пресните зеленчуци изпълват покрит пазар в Антиб дневно; от порядъка на риба в Марсилия е чудо, а сергии за цветя в Cours Saleya в Ница предлагат опияняващ микс от цветове и аромати. Внимавай за летни антикварни антикварни предмети пазари, където старите френски купички за сутрешно кафе, карти, мебели и сувенири ще ви докосне Прованс във вашия дом.
  • Отиди в L’Isle сюр ла Sorgue за антики. Има седмични пазари, но почти всеки магазин е търговец на антики, предлагайки широка гама от БРИК Брач ​​на най-скъпите.

Touring района с кола

Ако се придържате към брега на Средиземно море, обаче съблазнително, ще пропуснете чудесна природа, високите escarpments и зелени долини откриете по пътища, които изглежда да криволичат нагоре към небето. Да не говорим, села, където единствените звуци, нарушаващи спокойствието са цвърченето на щурците и натискането на петанка както местните жители прекарват мързелив следобед на селския площад.

Един от най-добрите пътни пътувания е около дебрите дю Вердон.

Ако правите обиколка на района в продължение на повече от 21 дни в една кола под наем, помислете Схема обратно изкупуване Renault Eurodrive му.

Къде да остана

Има всякакъв вид настаняване, които се предлагат в Прованс. Някои от Франция топ хотели, изобилие от приветливи Chambres d’hôtes (легло и закуска) в провансалски селски къщи, красиво декорирани вили да наемат от седмицата, най-добрите бутикови хотели и къмпинги, определени в древни маслинови горички-Направете своя избор.

За лукс, книга в L’Hostellerie де Crillon льо Brave, хотел, съставен от колекция от стари къщи в близост до Авиньон. Fancy нещо по-малко формално? Опитайте легло и закуска в Le Clos де Lavandes, очарователна стара къща, заобиколена от ароматни лавандулови полета високо в хълмовете на Люберон.

Или лагер в меко очертани области или на сайтове, които водят след плаж на Средиземно море.

The Sporting Life

Карането на ски в Прованс не е най-високо октаново число, бляскав опит е в курорти като Шамони. Тук ски е нисък ключ, ежедневни и чудесно за семейства. Isola 2000 г., Auron и Valberg са достъпни от Ница за каране на ски на един ден.

Големите спортове в тази част на света са, не е изненадващо, че на водна основа. Така наеме мега яхта за деня или седмицата. Ако това не е вашата конкретна чанта, опитайте по-малка яхта в исторически Антиб, или в Кан, Мандельо-La-Napoule, Марсилия, и St-Рафаел. Всички други начини за ускоряване над водата от уиндсърфинг да вози в гумен пръстен са лесно достъпни.