Пътуване с влак в Тайланд: резервиране на билети, Избор на клас, храна и Повече

Posted on

Пътуване с влак в Тайланд
Въпреки, че летенето със сигурност е по-бързо, влак пътуване в Тайланд обикновено е едно приятно изживяване да бъдат запомнени. Тракане заедно на стареене песни из провинцията е тихо и живописно, и това позволява да пътуват живота на местните. Може да свършиш среща приятелски настроени хора, които правят пътуването още по-специален.

Технически, летящи между Банкок и Chiang Mai едва струва повече, отколкото ще с влак – ако приемем, че бюджетните авиокомпании, не се натрупват такси на върха на оригиналния тарифа. Но пътуването с влак в Тайланд ви позволява да видите провинцията. Ако сте късметлия достатъчно, за да получите един от откритите, вентилаторни само автомобили, вие ще получите, за да го мирише, също!

Пътуване с влак в Тайланд

Докато живописна и по-удобно, влакове са най-бавната форма на транспорт в Тайланд. Отивате с влак е дори по-бавно от автобусите на дълги разстояния, но може би по-безопасен и по-интересно. За разлика при движение по автобусите, ще бъде в състояние да се разхождате, да протегне краката си, и да получите достъп до тоалетна. Пътуване с влак в Тайланд е по-живописна и ви позволява да се избегне натоварения трафик и лошите пътища.

Ако пътувате през нощта, ще пристигне много по-освежени след една нощ в спален вагон на влака, а не за една нощ автобус. Статистически, Тайланд има една от най-високите нива на смъртност при пътнотранспортни злополуки в света; автобусни катастрофи са често срещани. Въпреки забавянето и дори от време на време се случват аварии, Пътуване с влак все още е по-безопасно, отколкото да пътуват с автобуси.

Резервация на билет за влака

Както и при други форми на транспорт, имате две възможности за получаване на билет за влак: я закупите чрез туристическа агенция (Има много хора в туристическите райони) или да предприеме транспорт до жп гарата и закупуване на собствения си билет.

Пътните служби добавят на такса резервация, но допълнително заплащане може да не е значително повече от получаване на транспорт до и от жп гарата за закупуване на билет. Агенти често правят по-голяма комисионна за резервация на туристически автобуси. Някои дори ще се опита да ви убеди да не вземат влака напълно – това им спестява време да ходят да си билет. Консултирайте се с още един офис, ако е казано, че влакът е пълен.

Билетите се продават от седмица по-рано, преди големи събития като Сонгкран. Вие трябва да направите резервация възможно най-рано, колкото е възможно, ако пътувате по време на ваканционните периоди в Тайланд.

Можете да проверите графици и цени на билети за официалния сайт на БДЖ Тайланд , обаче, ще трябва да резервирате билети чрез трета страна агент (партньор обикновено се свързва в сайта).

Кои Seat клас да резервирате

железопътен флот в Тайланд е силно диверсифициран; три различни класове на двете по-стари и по-нови автомобили са върху релсите във всеки даден момент. Няколко коли, закупени от Япония и Китай също са били добавени към сместа. Има късмет на най-тегленето елемент участва, което води до известно объркване. Може да кажеш на някой, за климатика ви замразяване цяла нощ само за да разберете техния влак имаше отворени прозорци и проблеми от комари.

Забележка: Пушенето е официално забранено във всички влакове в Тайланд , въпреки че пътниците често се промъкват цигари, докато стои между свързани колите.

Първи клас

Първокласни коли са на разположение на климатизирани, през нощта само влакове. Освен някои от променяно предназначението японските коли с единична заетост корабни места, отделения притежават двама души и са с малка мивка. Самостоятелни пътници трябва да споделят тесните пространства с някой от същия пол, освен ако не сте готови да закупят билет за двете спални места в отделението.

Както и в втора класа, леглата за сън в първа класа се превръщат от служител на места през деня.

Втори клас

Втори клас е най-икономичният вариант за комфортно пътуване с влак в Тайланд. Втора класа билети за нощни влакове са склонни да продават на първо място; резервират няколко дни по-рано, ако това е предпочитаната от вас клас.

Втора класа влакове са седнали и спални автомобили. Някои автомобили са оборудвани с климатик и запечатано, а други са само на вентилатора. По-старите, вентилаторни само колите не са толкова хубави като климатизирани онези, обаче, те имат голям прозорец, който се спуска надолу, нека в гледки и миризми от провинцията!

третокласен

Трета класа влакове предлагат само твърди седалки; повечето от тях са подплатени, но все още има някои по-стари автомобили с дървени седалки. Дори все още, трети клас е достатъчно удобно за дневни пътувания и като много икономичен начин за покриване на къси до средни разстояния дължина. Пътуване в трети клас е добре за кратко пътуване между Банкок и Аютая.

Влакове спящия в Тайланд

За туристи, които предпочитат да отидат по суша, влаковете спящи в Тайланд са едно незабравимо опция. За разлика, когато пътуват през деня, няма да губи време да се транспорт за придвижване до различни части на страната. Вместо това ще спести разходите за една нощ на настаняване и събуждане на следващата си дестинация – бонус!

При закупуване на билета си, ще бъдете попитани дали предпочитате горната или долната койка. Горните наровете се дисконтират леко и предлагат малко по-личен живот защото са били на разстояние от нивото на земята. Те също са малко по-къса от долните наровете. Високите хора няма да могат да се протегне напълно и в двата горната или долната част, обаче, горното легло има още по-малко място за краката. Всички те имат завеса поверителност, за да дръпне и идват с чисто спално бельо.

Ранните сутрешни спирки не са обявени. В действителност, се обявяват не спира. Някак си, хората просто знаят кога да се измъкнеш. Err по-сигурно, като се гарантира вашия придружител знае крайната си дестинация. Те са изключително предпазлив при всичко това и продължавате направо и да се събудите – да се надяваме. За всеки случай, да бъдат опаковани и готови да слязат от влака в бързаме за всеки случай.

Придружителите ще дойдат чрез рано сутринта, за да започне конвертиране легла обратно в места, така че трябва да имате достатъчно предупреждение за когато си спирка идва.

Въпреки, че кражбата на спящи влакове със сигурност не е толкова зле, проблем, тъй като по овърнайт автобусите в Тайланд, вие все още трябва да избягват да заспите със смартфон в скута си. Не оставяйте телефона си на седалката, докато се разхождате.

Храни и напитки на Влакове

Униформени влак санитарите вероятно няма да ви поискат повече от веднъж, за да поръчате храна и напитки. продажбите на алкохол са били забранени по тайландски влакове, тъй като 2014 г., обаче, все още можете да получите други храни и напитки. Освен ако вашите възможности са ниски, влак храна е скъп в сравнение с евтин-и-вкусна стандарт в Тайланд.

автомобили за хранене в задната част на влака, са възможност за социални контакти, въпреки че те са по-малко шумен сега, че продажбите на бира, вече не съществуват.

Смятате както местните хора обикновено правят: Подгответе се за дълго пътуване чрез закупуване на собствените си закуски и бутилирана вода, преди да се качат на влака.

Съвети за по-добро радва Пътуване с влак в Тайланд

  • Ако дати или предпочитание на автомобил клас не са гъвкави, книги няколко дни по-рано. Билети за почивни и празнични дни изпълват седмици предварително за втори клас.
  • Автомобили, които са запечатани и климатизирани може да получи много хладно. Дръжте руно или одеало удобен за използване.
  • Пушенето е забранено навсякъде във влаковете в Тайланд, въпреки че някои пътници да го направят тайно в пространствата между колите.
  • Вие често ще се срещне с най-много хора в второкласни автомобили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *