Рим Събития през февруари – какво се случва в Рим през февруари?

Posted on

Рим Събития през февруари - какво се случва в Рим през февруари?
В прекрасния Рим, February е хладно – средната температура върхове са в средата на петдесетте години на Фаренхайт (13 градуса по Целзий) – и от време на време дъждовно. Но тълпите обикновено са по-тънки, няколко слънчеви дни може да се измъкне, а има и няколко важни фестивали, които топлят сърцето ви.

Carnevale (Период Вари)

Най-важният фестивал в Рим през февруари е осемдневна-дълго фестивал, наречен карнавала. Карнавала е италианският име за Mardi Gras, годишното честване предходната християнски пости. Великия пост е религиозен наблюдение, в която участниците държат 40 дни в пост и молитва. Този срок започва да тече на Пепеляна сряда и завършва на Великден: В навечерието на Великия пост е едно голямо парти, особено през почивните дни, точно преди  Martedi Грасо , или Fat вторник, в последния ден от празненствата.

Дати за карнавала в Италия се различават с официалния календар на Ватикана за Великден, но началната дата на фестивала винаги е между февруари 3, и март 9. Събитията се провеждат в целия град, като се започне с парад отваряне на Виа дел Корсо, пълна с италиански маскарадни маски и разработва костюми. Всички големи площади в Рим, площад Испания, площад Навона и Площада на Републиката-държат театрални и детски събития. Замъка Сант Анджело обикновено е украсена изкуствена ледена пързалка за средата на зимата кънки.

Карнавала е извинение за децата да бъдат палави, от загаси приятели и възрастни с шепи конфети, дори да хвърлят сурови яйца и брашно един към друг. Ще видите тротоари осеяни с хиляди малки парчета цветна конфети.

Събития по време на карнавала-а след

На площад Пиаца дел Пополо, където някога са настъпили свирепи без ездач конни състезания, днес разполага конна костюмирани шествия по време на карнавала, което завършва с кон показват къде конни звезди и техните коне изпълняват акробатични номера, обездка и танци на музика. Можете да намерите и исторически репродукции на италианските пиеси от 16-ти 17-ти век (на италиански), а карусел, куклен театър, както и ваканционни тематика сладкиши.

Всички страни завършва на мазнини вторник (известен също като след Сирни Заговезни вторник или Mardi Gras). Ако сте отседнали в Рим за Великия пост, вие ще откриете Рим по-тиха, по-отразяващи място. Станция църкви, разпръснати из града са избрани от Ватикана да бъде домакин събират маси за всеки ден от Великия пост започва в 7:00 ч. Въпреки, че не са налице процесии от църква на църква, всяка църква има свой ден през целия период. По време на Страстната седмица, най-красивите църкви в Рим, са избрани за поклонение, включително базиликата Санта Сабина, където папата празнува Пепеляна сряда.

Св. Валентин (14 февруари)

Св. Валентин е празник за Свети Валентин (Festa Сан Валентино или La Festa дели Innamorati) в Италия. Сан Валентино е римски свещеник, който е живял в Рим през 3-ти век; Той е един от първите християнски която се омъжи за християнски двойки в тайна и мъченически на 14 февруари 269. Днес съвременните римляни празнуват, като всеки от други цветя, шоколади и карти. Много ресторанти предлагат специалитети с романтични вечери на свещи.

Музеи и други развлекателни събития в града често имат входни цени две към едно, и световноизвестната Chocolatier Perugina прави Ден издание на тяхната страхотна Baci шоколад, които ще видите за продажба навсякъде Валентин. Любителите веднъж закрепени катинари до Понте Милвио в Рим и изхвърлиха ключа към увековечи тяхната любов. За съжаление, обичай стана твърде популярен и градската управа беше принудена да отреже хиляди катинарите и да се забрани практиката. Други любители помнят Одри Хепбърн и Грегъри Пек през 1953 г. филм Римска ваканция от страницата местоположенията на филмови целия Рим, включително Испанските стъпала, Фонтана ди Треви, а устата на истината (Уста на истината).

Зимните Продажби (Saldi)

Магазини в Рим и останалата част на Италия притежават огромни продажби, или  Saldi , два пъти в годината, през зимата и лятото. Зимните продажбите започват през януари и ще продължи до началото на март, или до зимата стока е изчерпан. Това е шанс да се съберете огромни сделки, особено на мода и аксесоари. Изгодни ловци ще намерят по-достъпни магазини редят всички Виа дел Корсо, средни и по-висок клас пазаруване на Via Cola ди Rienzo близо до Ватикана, и супер-висок клас дизайнер пазаруване около Via Veneto и Испанските стъпала.

Но независимо от това колко шик в магазина, всеки виси на “Saldi” знак през януари, и можете да намерите страхотни цени и търговците да се освободи място за пролетните издания.