Skip to main content

Сингапур Етнически анклави – Начало на Сингапур малайски, китайски и индийски общности

Сингапур Етнически анклави - Начало на Сингапур малайски, китайски и индийски общности
Не пътуване до Сингапур е все пълен, докато не посетите някой (или всички) на етнически анклави в страната .

Представете си всички културни обхвата на Азия, събрана в една шепа области, разпръснати из Сингапур – това обобщава опита на посещение в етническите квартали, които служат на малайски, китайски и индийски общности, които призовават Сингапур дома.

Отделно от културния високо, вие също ще получите до насита и повече от пазаруване и хранене на всяка етническа стоп!

Чайнатаун: The Immigrant китайски Experience

Chinatown е роден от политиката на Сър Стамфорд Рафълс “на разпределяне на квартал на всеки етнос в Сингапур – плана си за 1828 гр разпределени района на юг от река Сингапур да имигрант на острова китайски, които са построили тесни улички и стари дюкянчета Чайнатаун ​​е.

Крета Айер е първата част на Чайнатаун посетителите виждат, тъй като Chinatown MRT спре изходи право в Pagoda улица в този квартал. На пешеходни алеи в Крета Айер са облицовани с магазини за продажба на традиционни и модерни стоки, магазини за камери и амбулантен търговец на храни.

Смит Стрийт е на мястото на улица Чайнатаун храните. Чайнатаун улица на храните и Нощния пазар е трябва да се види за посетители, които искат да опитат приемане на областта на традиционната китайска храна.

На саго улица , можете да намерите Relic храма на Буда зъб, друг основен религиозен дестинация за китайски будистки общност в Сингапур.

Telok Айер и Ан Siang Hill комбиниран съставляват една от най-старите райони Чайнатаун е, бившият изпълнен с храмове, датиращи от 19-ти век, като последният бързо gentrifying квартала изпълнен с хип поливане дупки и кафенета.

Посещение на най-стария даоистки храм в Сингапур, тиан Хок Кенг храм, за да получите поглед към религиозните дейности на старинни китайски жителите на Сингапур.

Национален съвет паркове на Сингапур предлага да приемете това пешеходна обиколка на Ан Siang Хил и Telok Айер Green , за да получите представа за местната култура.

Пазаруването в Чайнатаун. Тъй като експонат на китайската култура в Сингапур, Чайнатаун използва своите исторически сгради за продажба на етнически културен опит с дръжката: обновена стари дюкянчета подслон магазини за традиционни китайски изкуства и занаяти, дрехи, храна, бижута, и традиционна медицина.

Къде да остана. За бюджета за настаняване в района, да види този списък Сингапур Чайнатаун евтини хотели.

Храненето в китайския квартал може да бъде едно приключение – всичко, което трябва, е смелостта да въведете сингапурски амбулантен сергия и се опитват каквото и да не признават. (Започнете с тези десет ястия трябва да се опитат в Сингапур). Сингапур амбулантен центрове като Максуел Роуд Food Center и Чайнатаун Комплекс имат всичко, за да започна, независимо дали сте начинаещ или ранг безстрашен чревоугодник.

Можете също да опитате streetside вечеря на Пагода, Храм, Serangoon и Смит улици – ул Смит по-специално е на мястото на “Chinatown улица на храните”, първо Ал фреска трапезария улица място на страната в рамките на област наследство.

За доброто време за посещение Чайнатаун , планирате пътуването си, за да съвпадне с китайската Нова година в Сингапур и Hungry Ghost фестивал; първото за streetside базари и крайпътни сергии продажба късмет храни, лампи и сувенири; последният за улични представления на китайската опера в полза на призраци роуминг на земята.

Kampong Glam: старинен малайски Традиции

Ислямска ДНК на Kampong Glam трябва да е непосредствено очевидна на посетителите за първи път.

Султан джамия и масивен златен купол хвърля дълга сянка върху квартала. Имената на улиците носят обособен арабски влияние, са имената на известни градове в Близкия изток (Кандахар в Афганистан, Muscat в Оман, Bussorah – Басра – в Ирак) и магазините отразяват различни мюсюлмански култури, които са направили тази част на Сингапур дома им.

Стари сгради Kampong Glam на предадат своята история като бившия дом за стари малайски кралски особи в Сингапур. Бившият Истана, или царски дворец, сега се помещава Heritage Center Малайския и неговите осем галерии ще покаже историята и културата на Сингапур малайци.

Султан джамия, намерен в ъгъла на арабската улица и северния мост Road, е най-голямата джамия в Сингапур. Джамията Султан е построен през 1920 година, а неговата златна купол е трудно да се пропусне.

В търговската сцена на Kampong Glam е златна мина за азиатските Любителите на изкуството – персийски килими, коприни, Batiks, Brassware, на маслена основа парфюми, бижута, и малайски шапки всички те могат да бъдат закупени заедно магазини базар стил на Арабската Street, North Bridge Road, Кандахар Street, и Мускат Street.

Хаджи Лейн и Бали Lane, две успоредни улици в югозападния край на Kampong Glam, дават съвсем различна сцена на дребно – една, която е по-млада, по-хип и по-жизнена от всичко друго, което Сингапур може да предложи.

Векове арабски, индийски, малайски и индонезийски имиграция са направили Kampong Glam на храна сцена , което е днес – пикантна смесица от мюсюлмански лесен тарифа, която варира от тех Тарик (извади чай) за турско кафе на овнешко биряни да murtabak .

Къде да остана. Най-западната ъгъл на Kampong Glam е заета от търговски център Golden Landmark и хотел издига от нея, Village Hotel Bugis, бизнес-клас хотел с басейн. Някои от най-стари дюкянчета в Kampong Glam правят идеални свърталища за бутикови хотели и общежития.

Кога да посетите. Kampong Glam наистина оживява по време на Рамадан, както на открито сергии храна и базари изникват да се хранят гладните малайци, след залез слънце.

Катонг / Joo Chiat: Peranakan културата централна

Сингапур Катонг квартал – от които Joo Chiat е най-известната му улица – отдавна беше известен като люлката на Peranakan общност на нацията. В Peranakan (известен също като Straits китайски) представляват смесица от малайски и китайската култура, която живее в ретро архитектура Катонг му.

През последните години, Joo Chiat е избягал бързото модернизиране, която е придружена марш на Сингапур в 21-ви век, с над 900 стари дюкянчета и сгради консервирани с местните закони за опазване.

Търговията с тези стари дюкянчета обслужва повече за местните жители, отколкото за туристите, въпреки че някаква степен на облагородяване обзе. Bubble-чай магазини и бутикови фурни съжителстват заедно магазини сухи стоки, традиционната китайска медицина зали и малайски магазини за дрехи.

Някои от най-стари дюкянчета са творчески променяно предназначението в евтини хотели и общежития; туристи, които отсядат тук може да се ровите в шията-дълбоко в местната култура, на цена от престоя си в отдалеченото от по-популярните забележителности на Сингапур.

Куун Seng Road и East Coast Road все още имат голям асортимент от стари дюкянчета и редови къщи с уникално Peranakan усет. Почитателите на историята могат да изследват Peranakan минало Катонг в по-големи подробности чрез музеи като старинна къща Катонг и бутици като Рума Bebe .

Площта на Катонг също е добре известен с множеството си етническа храна, най-вече съсредоточен по амбулантен сергии East Coast Road е.

Малката Индия: полъх на субконтинент

Малката Индия има най-уникалния аромат на всички етнически анклави Сингапур – това креда на подправки и аромати, продавани и използвани през много улички. Малката Индия е дом на 24-часов център, известен като Мустафа Център, където дребно буквално никога не спи. Други търговски сувенир е да спрете до Малката Индия Arcade, Tekka пазар и сергиите над по Кембъл Лейн, където традиционно сари може да се монтира и купи.

Посетете Малката Индия по време на традиционните празници на Deepavali и Thaipusam да видите Малката Индия в най-добрия – осветена от хиляди светлини и оживено с още по-голяма активност от обикновено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *