Сонгкран: Тайланд Вода фестивал

Posted on

 Сонгкран: Тайланд Вода фестивал
Сонгкран, неофициално наречена “вода фестивал Тайланд” е ежегодно събитие, което постави началото на традиционния тайландски новата година. Сонгкран е най-големият празник в Тайланд и е известен като най-дивия борбата вода в света.

Лаптоп, смартфон, паспорт … не мисля, че вие ​​сте по някакъв начин са освободени от добродушен пръски без значение какво носите или носите! План за да се намокри и ще остане по този начин в продължение на най-малко три дни, ако сте някъде близо до празника.

За щастие, намокряне по време на Сонгкран съвпада с горещите температури през април – най-горещия месец на годината.

Какво ли е Тайланд Вода фестивал?

Официално известен като Сонгкран, тайландски фестивал на водата е около почистване, пречистване, и като ново начало. Къщи се почистват; Статуи на Буда се извършват по улиците в шествие да се мият с цвете с аромат на вода. Старейшини бъдат изпълнени от почтително обливане с вода ръцете си.

На места като Чианг Май, вие ще получите, за да се насладим на един дълъг парад на статуи на Буда, проведени през портата. Обикновено гледане всяко изображение ще изисква посещение десетки разстлан храмове.

Въпреки че е вярно Сонгкран традиция е да се поръси с вода на хора, пътуващи и местните жители, така Дон водни оръдия и кофи да предприеме “благословии” на друго ниво! Загаси или поръсване хора с вода означава, размиването на лошите мисли и действия. Той им носи късмет през новата година. Понякога firehoses се използват за наистина се разпространява добри благословения!

Като официални шествия и формалности приключват, тълпа форми на улицата, за да танцуват, парти, и хвърлят вода в добродушен забавно. Помислете Mardis Gras с бой вода. За да вдигне летвата, много Таис добави лед, за да им вода. Те образуват банди и екипи, които да носят маски или банани, докато размахваше големи водни оръдия.

Докато Холи в Индия вероятно може да претендира за титлата за messiest фестивала Сонгкран в Тайланд със сигурност е влажната на фестивали в Азия.

Не се притеснявай, най-вероятно няма да се притесняват за напояването. Следобедни температури през април (Тайланд най-горещите месец) редовно се издигат над 100 градуса по Фаренхайт.

Когато е Сонгкран?

Сонгкран веднъж се основава на лунния календар, обаче, сега датите са фиксирани. Вода фестивал Тайланд официално работи в продължение на три дни, считано от 13 април и довършителни април 15. Церемония по откриването започват на сутринта от 13 април.

Въпреки, че на фестивала е официално дълго само три дни много хора вземат от работа и се простират на фестивала в толкова дълго рамките на шест дни – особено в туристическите места като Chiang Mai и Пукет.

Внимание: Бъдете готови рано! Възбудени деца могат да ви (и вашия смартфон или паспорт) свалям дни преди официалния старт на фестивала.

Къде да празнуваме

Въпреки, че епицентъра на Сонгкран е около стария град ров в Чианг Май, ще откриете огромни тържества в Банкок, Пукет, както и всички други туристически райони.

По-малките градове и провинции могат да празнуват в по-традиционен начин, като акцентът е върху храмовите дейности, а не пиян веселба. За по-традиционен опит, помислете за посещение Isaan – най-голямата област на Тайланд в североизточната част, която получава по-малко туристи, отколкото би трябвало.

Сонгкран се празнува и с удоволствие в Луанг Прабанг (Лаос), Бирма, Камбоджа, и други части на Югоизточна Азия.

Сонгкран в Chiang Mai

Chiang Mai със сигурност е мястото да бъде за най-дивия вода фестивал празник. Нощният живот бушува тази седмица. Очаквайте огромни тълпи и задръствания на движението около рова на стария град. Tha Pae Gate ще бъде епицентъра, с хората, които използват ров или маркучите, предоставена от барове, за да си пълнят кофи и вода оръжия.

Транспорт от Банкок до Chiang Mai получава много зает в дните, водещи до Сонгкран. Ще трябва да пристигнат дни по-рано, за да си намерят жилище в старата част на града, близо до действието. Резервирайте билет вашето заминаване рано, ако очаквате да напусне веднага след празника.

Властите се отцеди гранясало водата от рова и го пълнител с по-чиста вода преди началото на фестивала. Независимо, водата е всичко друго, но питейна и най-вероятно ще се окажете с преглъщането справедлива стойност случайно. Уверете се, че ще пътувате ваксинации за Азия са актуални! Водни път вируси като конюнктивит (розово око) и стомашни проблеми са често срещани след фестивала.

Три важни правила за Сонгкран

 • Не изхвърляйте водата след залез слънце. Ще видите хора го правят, но те са в грешка.
 • Не пръскайте монаси, бременни жени или деца.
 • Не премахвайте риза или рокля неприлично. По време на Сонгкран честването на 2016 г., британски мъж е арестуван за вземане на ризата си!

Съвети за да се наслаждавате на Тайланд Вода фестивал

 • Ще се намокри – много влажно! В действителност, ако не сте се барикадира вътре хотелската стая, не планирате да бъде суха по време на светлата част на денонощието. Само монаси, царя и бременни жени са освободени от бъдат залети. Без значение колко сте правно или каквото които пренасяте със себе си, може да бъдат атакувани от персонала на хотела с вода, веднага след като излезете от стаята си.
 • Сонгкран е отнел повече от своя дял на фотоапарати и телефони. Както бе споменато по-горе, или водоустойчив всичко или да напуснат всички ценности във вашия хотел.
 • Настаняване и транспорт в Чианг Май достигне пълния си капацитет. Трябва да пристигне рано за всяка надежда за намиране на място за престой в района на действието.
 • Не отивай боси. Въпреки усилията за забрана на бутилки, счупени стъкла завършва навсякъде.
 • Пияният веселба е голяма част от водата фестивал Тайланд. Очаквайте орди от хора, танци и пиене по улиците. Местната власт в Chiang Mai е смаза все повече и повече на пиян поведение на публично място. Бихте могли да бъдат глобени.
 • Не карам мотор по време на Сонгкран! Пътнотранспортните произшествия и смъртни случаи – вече много високи в Тайланд, в сравнение с други страни – повече от два пъти по време на фестивала на водата, най-вече поради шофиране в нетрезво състояние. Чужденците, пътуващи върху мотоциклети не са освободени от получаване залети. В действителност, те често целенасочено!
 • Сонгкран е около забавно и добра карма през новата година! По някаква причина, носейки голям пластмасов пистолет вода изглежда да окуражи хората. Не бъдете един от тъпаци, които използва, за фестивала като извинение, за да се държи като побойник (например, пръски хора през нощта или снимате на закрито в бизнеса). Най- обичайните правила на тайландски етикет продължават да важат. Не предизвика другите да губят лице или да стане неудобно, защото видяха, че загубите самообладание по време на бой вода.

Честване на Тайланд Вода фестивал

 • Имайте добро отношение! Обича да се забавлява Таис и туристи ще ви пръска с вода – не се сърди или да се почувства отделно. Мокрият тежка телесна повреда и е част от празника. Не си отивай, ако не планирате да участват.
 • Или да получите кофа – ще има много около безплатно – или да преговаря за закупуване на водно оръдие на пазара, така че да можете да се присъединят към веселбата. Завържете низ на вашия кофа за да можете да го попълните от водни барела по-бързо.
 • Въпреки шумните места като Khao San Road в Банкок може да е изключение, обикновено този шум спира на залез слънце, когато температурите падат леко. Дори и все още някои празнуващите все още ще се опитват да ви пръска след залез слънце.
 • Пази се. Шофиране в пияно състояние е сериозен проблем по време на Сонгкран. Пешеходците са редовно засегнати от превозни средства. Бъдете внимателни, когато преминават по пътя или докато стои на кръстовища.
 • Въпреки разплискването на водата е забавление за всички, не забравяйте, че Сонгкран всъщност е религиозен празник. Стой далеч от пътя на поклонниците на храмове и светилища. Ако посетите храм, показват уважение.

Сонгкран Поздрави

Традиционният начин да пожелая някой добре в Сонгкран и да направи мир, след като ги е пръски с сах-уа-Dee пее Mai което означава “щастлива Нова година.” Може да се каже това като основен поздрав по време на Сонгкран или след като поздрави някой в тайландски.

Повече от вероятно, вие също ще чуете Сук сан изнурен Сонгкран : “. Щастлив Сонгкран ден” (произнася се suke sahn Wahn песен Крън), което означава,

Други Ритуали време на Сонгкран

Заедно с поръсване или хвърляне на вода, няколко местни хора може да се размаже бял прах или паста върху другите. Пастата обикновено се размазва по бузите и челото. Символично го хване лош късмет. Не се притеснявайте: Пастата трябва да е разтворим във вода, така че не ще оцвети дрехи.

Друг стар Сонгкран ритуал е да се връзвам благословени струни ( сай греха ) до китките на хората. Ако някой ви приближава с низ проведе от край до край, да удължи китката си с дланта обърната към небето. Те ще връзвам на новия си гривна (обикновено те са тънки, памучни конци, благословени от монасите) и казват на кратко благословия. Традицията е да напусне струните, докато не се счупи или да падне на техните собствени. Ако те станат твърде неприятен за носене, опитайте се да ги развърже, а не рязане (вие не искате да се прекъсне късмет).

Носенето колоритен облекло е традиция по време на Сонгкран. Туристите и местните жители често носят ярко оцветени, с цветя “Сонгкран ризи”, за да празнуват. Вие ще намерите изобилие от лош вкус Сонгкран ризи на разположение за евтини.

Как да предотвратите появата на Wet По време на Сонгкран

Вие не можете! Освен ако не се скрие на закрито в продължение на три дни, можете да се намали само soakings като отидете някъде на селските райони, където водата се поръсва повече, отколкото хвърлен. Дори и тогава, на места с по-малко farangs (чужденци), може да се разглежда като приоритетна цел.

Да, постоянно като вода понякога охладено с лед изхвърлени по главата може да тества един търпение след втория или третия ден. Забравете опитва да седне, четат или работят във всяка заведение на открито.

Ултиматумът е ясна: Ако не искате да се намокри или се присъединете към хаотичните тържествата, не ходя някъде близо Сонгкран! Или планирате нея да се присъединят и да се забавляват или да изчака навън честването някъде другаде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *