Събития и фестивали през януари в Рим, Италия

Posted on

Събития и фестивали през януари в Рим, Италия

Ако планирате пътуване до Рим през януари, ще бъде на посещение в града, тъй като отива в малко на пост-Коледа затишие. И все пак, има няколко важни фестивали и събития, които да присъстват във Вечния град през януари, и ще намерите по-малко тълпи, по-евтини хотелски стаи и спокойна атмосфера – освен в навечерието на Нова година, разбира се!

Температурите могат да бъдат доста студени в Рим през януари, въпреки че снегът е рядко явление. Бъдете подготвени за опаковане и обличането на слоеве, и не забравяйте да донесе топло палто, шал, шапка, ръкавици и.

Насладете се на тези събития, а също така участва в някои други дейности, които са идеални това време на годината. За да получите зимно време корекция във Вечния град, шеф на временната, открит ледената пързалка в Аудиториум Парко дела Музика, точно на север от центъра на града, в квартал Фламинио. Понякога е пързалка отворени в замъка Сант Анджело, но е трудно да се потвърди това от година на година. Ако сте достатъчно късмет да открие пързалка отваря когато скитат миналото на гърба или назад от Ватикана, каишка за някои кънки и да се покаже уменията си!

А с помощта това време на годината, за да разгледате някои музеи. В пост-Коледа спокойствие, което попада върху Рим през януари, може да откриете, че имате някои от най-добрите музеи в града на практика всичко за себе си – или, най-малкото, с много по-малко посетители, отколкото през други части на годината. Когато навън времето е студено или тъжен, това е една добра възможност да ви отнеме малко време (и ще остане топло) на закрито, възхищавайки се на някои от шедьоврите на музеи на изкуствата на Рим.

Нова година (Capodanno)

Нова година (от 1 януари) е национален празник в Италия. Повечето магазини, музеи, ресторанти и други услуги, ще бъдат затворени, така че римляните могат да се възстановят от техните диви Ева Новогодишни празници и да се отпуснат с любимите хора. Дори и със затворени повечето паметници, все още можете да се насладите на разходки из града и правят някои забележителности без тълпите. Вечерта, попитайте Вашия хотел портиер, за да ви помогне да намерите открит ресторант.

Богоявление (La Festa dell’Epifania)

Национален празник, празника Богоявление на Господа, в чест на кръщението на Исус Христос, пада на 6 януари и е официално най Дванайста нощ на Коледа. В Ватикана, шествие, съдържаща стотици хора, облечени в средновековни костюми разходки по широк булевард, водещ до Ватикана. Участниците шествието носят символични подаръци за папата, който след това се провежда сутрин маса в базиликата Свети Петър, след като шествието. Много църкви Изпълняват живеещи nativities за Богоявление, и тъй като тя е по-малко от две седмици след Коледа, много presepi (Рождество сцени) все още са на показ, както добре.

Ла Бефана също пада на 6 януари и е особено специален ден за италианските деца, тъй като те празнуват пристигането на Ла Бефана, добра вещица. Ако искате да си купите Бефана кукла, се отправят към площад Навона коледен базар, където ще видите много от тях на показ.

Деня на Свети Антоний (Festa ди Сан Антонио Абате)

На празника на Свети Антоний Абът празнува покровител на касапи, домашни животни, basketmakers и гробари. В Рим, този празник се чества на 17 януари в църквата на Sant’Antonio Abate на Есквилин.

Налице е също много популярен годишен “Благословията на зверовете” на церемонията, която съответства на този ден се извършва в близост до Пиаца Пио XII. Един открит стабилен е сглобена от италианската асоциация на животновъдите (AIA) в площада, точно пред площад Свети Петър във Ватикана.

Всяка година има изложба на селскостопански животни, включително и крави, овце, кози и пилета, които са отворени за обществено ползване. След пристигане на животните, на официална католическа маса се провежда за фермерите, техните семейства, както и всички приятели на животните от протойерей на Свети Петър. След масата, на протойерей провежда благословение на всички животни. За обяд, ще видите поредица от коне тичащи надолу по улицата. Този уникален празник е чудесен начин за туристите, за да видите вътрешен поглед към това как местните жители празнуват-рядко посещавани събития.

Продажби (Saldi)

Магазини в Рим и останалата част на Италия притежават огромни продажби, или  Saldi , два пъти годишно, като се започне през януари и края на юли. Това е шанс да се съберете огромни изгодна цена, особено на мода и аксесоари за тях (и Ох на  обувките! ). Изгодни ловци ще намерят по-достъпни магазини редят всички Виа дел Корсо, средни и по-висок клас пазаруване на Via Cola ди Rienzo близо до Ватикана, и супер-висок клас дизайнер пазаруване около Via Veneto и Испанските стъпала. Но независимо от това колко шик в магазина, всеки виси на “Saldi” знак през януари, и можете да намерите страхотни цени и търговците да се освободи място за пролетните издания.