Съвети за безопасност при посещение на плажовете в Бали, Индонезия

Posted on

Съвети за безопасност при посещение на плажовете в Бали, Индонезия

плажове на Бали са известни със своето сърф и отвесни красотата им. Стотици хиляди туристи засегнати Бали специално, за да плуват, bodyboard или сърф по тези брегове. И все пак, въпреки огромното търсене за тази дестинация, туристите все още не се ползват 100% безопасност там: посетителите са уязвими към слънчево изгаряне, коварните течения, а дори и миниатюрната (но съвсем реална) опасност от цунами.

Посетителите трябва да се следват няколко прости предпазни мерки, за да се насладите на Бали плаж сцена вместо да станат жертва на тъмната му страна. (За други дос и не в Бали , прочетете нашите статии по етикет Съвети в Бали , Съвети за безопасност в Бали , и Съвети за здраве в Бали .)

Не Плувайте на плажове, където червени знамена Fly

Части от крайбрежието на Бали – предимно югозападната част се простира от Кута да Кангу – имат опасни прекалено високите приливи и undertows. В определени часове на деня и годината, червени знамена са издигнати на опасните плажове. Ако видите червен флаг на брега на морето, не се опитвайте да се плува там – токовете може ли да се спускат към морето и под преди някой на брега може да се опита спасителна.

Спасителите са за съжаление доста редки в Бали. Някои плажове имат спасители и знамена с жълти и червени белези, които показват наличието на спасител. Тези плажове са безопасни за плуване, както и плажове, без знамена в очите.

Прочетете цунами информацията във вашия хотел

Цунами са двете смъртоносни и непредсказуеми; тези огромни вълни, предизвикани от подводни земетресения и могат да стигнат до брега за броени минути, оставяйки никакво време за властите да звъни. Това е особено вярно на Бали, където земетръсна отдалечаване зони се намират в непосредствена близост до брега.

Основните туристически райони в Бали – Jimbaran Bay, Легиан, Кута, Sanur и Нуса Дуа, между другото – са поставени в ниско разположените райони, които могат лесно да бъдат залети, ако възникне цунами. За намаляване на бедствията, система за цунами Готов е в сила в Бали, с редица цунами хотели Готов съвместими след строги алармени и евакуация разпоредби.

За да намалите податливостта към евентуално цунами, погледнете за настаняване най-малко 150 фута над морското равнище и на 2 мили пътища. Ако смятате, че цунами е неизбежна, се движат във вътрешността, или да стигнем до върха на най-високата сграда можете да намерите.

Разберете какво да правите, ако (кога?) Цунами удари в Бали .

Носете Изобилие от Слънцезащитните

Слънчево изгаряне може лесно да съсипе почивката си в Бали. Простото прилагане на висок SPF слънцезащитни продукти могат да предотвратят агонията на UV-изгори кожата.

Слънцезащитните е важно, особено за един остров, както е в близост до екватора като Бали: слънчева светлина преминава през по-малко атмосфера в тропическите региони в сравнение с умерените области като Европа и голяма част от САЩ, така че повече изгаряне на ултравиолетова достига кожата ви по-кратко време. Освен това има и по-малко отклонение в UV интензивност през цялата година, така че трябва да се сложи на, че слънцезащитните продукти, каквото и време на годината решите да посетите Бали. Спечелете слънцезащитен крем с SPF (слънцезащитен фактор) на не по-ниска от 40.

Можете също така да носят дрехи, които е специално обработен, за да бъде на ултравиолетови лъчи.

Ако искате да се сведе до минимум използването на слънцезащитни продукти, или ако се наредиха на нещата, просто се сведе до минимум времето, прекарано на слънце. Потърсете сянка, когато слънцето достига най-високата точка в небето между 10 часа и 15:00. Уверете се, че ще останете, където слънцето не е отразено нагоре от пясъка или водата – ултравиолетова радиация е отразено и нагоре от тези повърхности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *