Съвети за първото посещение на Лувъра

Posted on

Съвети за първото посещение на Лувъра

Посещение на Лувъра в Париж може да бъде огромна и провокира един вид сензорна и интелектуална претоварване, ако се опитате да се вземат в прекалено много.

Особено на първо посещение, туристите в крайна сметка направи няколко много често срещаните грешки и в крайна сметка се чувствам изцедени или клаустрофобия. Ето защо, в моята книга, това е толкова важно да се научите как да не да се подходи екскурзия до световноизвестния музей. Следвайте тези основни съвети за това как да се вземат по този мамут на музей, и всички ние можем да но гаранция, че ще се размине с много по-обогатяващо и удовлетворяващо преживяване.

Всичко това е твърде лесно да страдат от внезапен пристъп на прегаряне при посещение на Лувъра. Това може да изглежда неизбежна дадена колекция от 35000 произведения на изкуството и осем масивни кураторски отдели на музея.

Въпреки че е изкушаващо да се опита да завладее колекциите за един ден, и по този начин печелят самохвалство права за когато се приберете у дома, това е вероятно най-лошата стратегия може да се вземат. Вместо това, започнете, като  разглеждате колекциите онлайн  преди посещението си (или вижте брошурите можете да вземете в близост до входа на колекциите) и се установи на едно или две крила в рамките на тях, за да се съсредоточи върху. Можете също така да  изберете тематична пътека  , ако искате да се съсредоточи върху определени периоди от историята или художествени училища. Най-вероятно ще намери преживяването много по-приятно и обогатяващо, като този подход.

Лувърът в момента разполага средно с повече от осем милиона посетители годишно – което го прави доста ясно защо се избягват пиковите часове е абсолютно необходимо, ако искате да изпитате колекциите на повече от един повърхностен начин. Избягвайте делничните дни и в първата неделя от месеца, когато входът е безплатен за всички посетители. Опцията за свободен прием може да звучи като примамлива предложение, но ако сте по-заинтересовани от живопис и скулптура от раменете, лактите и глави, ви предлагаме да се избегне.

колекции Лувъра са главата spinningly богати и сложни. Вместо да се грижат сами за себе си, резервиране на обиколка с екскурзовод може да бъде добър избор, особено на първото посещение. Лувърът предлага широка гама от екскурзии вероятно да отговарят на повечето нужди и центрове за интерес на посетителите, включително екскурзии за деца и семейства, лица с увреждания или групи, както и тематични разговори галерия с фокус върху специфични художествени движения или събиране highlights– като холандците боядисване на майстори като Вермеер.

На първо посещение на Лувъра, много, ако не повечето, хората правят най-краткото разстояние за Мона Лиза и Венера Милоска. Това е напълно разбираемо, но се уверете, че да не се пренебрегват някои от по-малко добре известните съкровища, намиращи се в музея.

Някои от тях включват разглеждане на Лувъра средновековни основи , шедьоври на ислямското изкуство , наскоро обновеният Аполон галерия  и вавилонското таблета известен като Хамураби кодекс.

Както вече споменахме, traipsing през Лувъра за цяла сутрин или следобед може лесно да предизвика чувство на сетивен и психическо претоварване. Един от начините да се избегне чувството прегаряне по време на посещението е да се вземе виртуална обиколка на колекциите и прочетете за историята на музея и подчертава преди време. Вие ще бъдете по-вероятно да бъде в състояние да постави нещата в смислен контекст и да се насладите фокусира концентрацията си върху самите произведения.