Тайланд Храм етикет: Dos и упътвания за посещение на храмовете в Тайланд

Posted on

Тайланд Храм етикет: Dos и упътвания за посещение на храмовете в Тайланд
Как сложно е Тайланд храм етикет? Всички пътуващи за първи път се чувствам малко нервни, когато влизат един от много будистки храмове в Тайланд за първи път.

Добре ли е да се правят снимки на изображението на Буда? Трябва ли да бягам бързо, когато монаси влизат в стаята, за да се поклонят?

Освен ако не сте будист – и пускането на няколко гривни, докато пътувате през Югоизточна Азия не се брои – цялата сцена може да бъде малко объркващо. Точно когато сте започнали да се чувстват спокойни, стар монах започва да чука гонг силно и ви изпраща кодиране в бой или бягай паника за обувките си навън.

Никой не иска да бъде груб турист, който случайно донесе хаос до такава иначе спокойната място. За щастие, да правим и упътвания на храм етикет са достатъчно прости за следване.

Храмове в Тайланд, известен като вата, са буквално навсякъде. Над 90 процента от населението на Тайланд следва Тхеравада школата на будизма. Някои храмове са древни и загадъчно. Други, като например Храм Уайт в Chiang Rai, имат Батман и Kung Fu Panda рисувани по стените. Независимо, че повечето храмове в Тайланд са красиви и притежават изключителна историческа и културна значимост.

Това не са места, за да действат като един неприятен туристически и обърквам нещо добро.

Посещение на храмовете в Тайланд

Не пътуване до Тайланд е пълна без посещение на избрана шепа от най-известните храмове. Само се пазете от състояние, което поразява много туристи в Тайланд: ” Уот . Прегаряне”

Опитвайки се да се види твърде много храмове за една седмица е сигурен начин да се превърне изгорял! Отделете време, за да усвои това, което съм виждал в храма, преди да бързам да посети следващата. В идеалния случай, погледнете нагоре детайли (възраст, цел, значимост, и т.н.), преди да посети храм – ще оцените преживяването още повече.

Всеки храм има нещо, което го прави уникален. Например, накланящи статуи на Буда не са предназначени за изобразяване на Буда са мързеливи – земното си тяло умира от болест, потенциално хранително отравяне. Wat Naphrameru в Аютая съдържа древна статуя, изобразяваща Буда като принц в светски облекло преди просветлението – тези изображения са все по-редки.

Има няколко изключения, но посещение храмове обикновено е свободен да направя нещо в Тайланд. Само не се изгорите твърде рано!

Настройките

Освен ако не сте на посещение в Белия странен храм в Чанг Рай, не очаквайте холивудската версия на будизма в храмове в Тайланд. Определено няма да видите никакви монаси, които практикуват кунг-фу.

Храмовете не винаги са отдалечени, мистични места, намиращи се на върха на планината. Известният Храм Erawan в Банкок е буквално в средата на оживен тротоар. Ват Lan Khuat в Isaan е изработена изцяло от рециклирани бутилки бира!

Отивате в с предубеждения изображение може да е причина да напусне разочаровани.

Монасите в Тайланд

Монасите в Тайланд често са забелязани за мобилни телефони, тютюнопушене, или излиза от интернет кафенета, след проверка на електронна поща и да играете игри!

Около 200000 – 30 000 монаси се разхождат по улиците на Тайланд във всеки даден момент. Служи като монах се разглежда като част от развитието на един млад човек, обаче, само една шепа остават монаси. След изтърпяване на определен срок (често от три месеца) най-много ще се върне в обществото, да започне кариера, и да се оженят.

Монасите обикновено са много приятелски настроени. Те не ядат туристи. Тези, които не са прекалено срамежлив могат да поискат да практикуват английски с вас. Участие в Монк чат сесия в Чианг Май би могло да означава смяна на имейл адресите с един монах. Не се паникьосвайте! Възползвайте се от взаимодействието, докато все още се показва уважение. Това е вашият шанс да попитате за ежедневието, будизъм, или нещо друго, което ви интересува.

Уважение Съвет: Когато поздрав или благодарност един монах за времето си, да им даде по-висока Карвай – известен Тайланд молитва като жест с лек поклон – от обикновено. Монасите не се очаква да се върне жеста.

Поклонението в храма пространство на

Тайланд храмове обикновено имат мирни основания в един двор, който се помести координация зала ( бот ), молитвена зала ( viharn ), ступи ( Chedi ), дневна жилища ( Кути ), кухня, и може би дори класни стаи или административни сгради.

Основната област на монасите, който съдържа статуя на Буда, е известен като бот . Най- бота често е само за монаси, а посетителите – туристи включени – отидете на viharn (молитвена зала), за да се молят или да видите снимки на Буда. Проблемът е, че зоната на монах-само и мирянин района често много си приличат в интериор и архитектура.

На тихо храм, за да се уверите, че въвеждате мястото отворен за обществеността (на viharn ), просто погледнете за тези неща:

 • Признаци на английски език (например, вие искате да премахнем обувките си) е добър показател.
 • Касичка
 • Други поклонници, които не са монаси

Традиционно, най-монашески само ботовете са заобиколени от осем SEMA камъни навън в правоъгълна форма. Ако видите големи, декоративни камъни в квадрат около молитвена зала, че вероятно не е за вас.

Как да действаме Близо изображения на Буда

Тези области са очевидно по-свещени от други места в храма. Няколко правила за храм етикет трябва да се спазват като влезете в основната област поклонение:

 • Премахване на обувките си, преди да влезе на viharn освен ако вече насочено да ги остави навън.
 • Не стъпвайте или стои на прага ще вътре.
 • Разходка около свещени предмети в единствено по начин, по часовниковата стрелка.
 • Да не се получи по пътя на местните хора, които всъщност са там, за да се поклонят.
 • Опитайте се да се отдръпне от статуята на Буда на кратко разстояние, преди да включите гърба си.
 • Не обръщай гръб, докато в близост до статуите на Буда за да направите автопортрет!
 • Не докосвайте свещени предмети в зоната за поклонение.
 • Не бъди силен, глупак изключен или остроумнича.
 • Не насочвайте към снимки на Буда.
 • Не повдигайте себе си по-високо от образа на Буда (например, седнал на издигнатата платформа за снимка).
 • Вземете шумен или нещастни деца извън зоната за поклонение.

Ако искате да излизаш – монаси наистина нямате нищо против, ако го направите – правилният начин да седи в предната част на изображението на Буда е да има крака, сгушени под вас както правят богомолците. Докато седи, избягвайте сочи краката си в образа на Буда или други хора. Ако монаси влизат в залата, да се изправя, докато приключат с поклона.

Когато сте готови да си тръгне, не повдигне себе си по-високо от статуята на Буда и се опитайте да не се обръщате с гръб към него; отдръпвам се вместо това.

Правене на снимки Вътрешни храмове

За туристи, най-честата престъплението е да позират за снимка или автопортрет с гръб се обърна към изображение на Буда.

За разлика от Япония, където се правят снимки на статуи на Буда или зоната за поклонение обикновено се гледат накриво, това е добре в Тайланд – освен ако не е знак показва, че вие не трябва. Опитайте се да не правите снимки на други поклонници, докато те се молят.

Да, монаси в Тайланд са блестящо фотогеничен, но скъсат снимки, без да иска, не е хубаво. Ти си в дома им и място на работа.

Dos по време на посещението на храма Тайланд

 • Да се ​​премахне шапки, слънчеви очила и обувки, когато влизат в зона на поклонение.
 • Да се ​​заглуши вашия мобилен телефон, извадете слушалки, и по-ниски вашия глас.
 • Да се покаже уважение; Сега не е време да споделят най-новите шегата ти току-що чухме.
 • Стъпвайте върху дървена прага на храма, а не върху нея.
 • Да се ​​изправи, когато монаси или монахини да влизат в стаята.

обличат скромно

Правилото за # 1 от етикет за посещение тайландски храмове е да се обличат скромно! Спасете бански гащета и потник за плаж.

Въпреки че много вата в туристическите райони смекчиха своите стандарти, поради големия обем на посетителите, да бъде различен! Покажи уважение. Сега не е време да се носят, че без ръкави Пълнолуние партия риза все още оцветени с блясък боя и телесни течности. Shorts или панталони би трябвало да покрие коленете. Плътно опънати панталони и прилепващ върхове могат да бъдат обмислени малко прекалено “секси”.

Наистина Важно: Голяма част от популярната “Sure” и “няма време” марки на дрехи се продават на туристи в Тайланд изобразяват теми от будизма и хиндуизма. Една риза дори показва Буда пушене тъп. Можете да си представите как се чувстват монаси за тази мода.

Какво да не правим по време на посещението на храма Тайланд

 • Не насочвайте към един монах или статуя на Буда, или с пръстите или краката.
 • Не докосвайте и не обръщай гръб към изображение на Буда.
 • Не пушете, шиш, дъвчете дъвка, или закуска, докато се разхождате наоколо. Много монаси Тхеравада не ядат след обяд.
 • Не безпокойте монаси или някой друг, които дойдоха на поклонение – това включва да ги снимате.

Жените в тайландски храмове

Жените никога не могат да се докоснат един монах или дрехите си. Дори и прегръдки от собствената си майка са извън граници, докато той е в монашество. Докосването на монах от злополука (т.е. отъркват в роби в многолюдно място) изисква монахът да изпълнява продължителен процес почистване (ако той признава контакта).

Ако трябва да се предадат един монах нещо (например, пари, докато плащат за дрънкулка), сложи обекта надолу и да позволи на монаха да го вдигне. Използвайте дясната си ръка.

Даване Дарения в тайландски храмове

Почти всеки храм в Тайланд има един или повече метални кутии за дарения. Дарения нито се изискват нито очаква. Никой няма да те срам, че не даряването. Но ако се снимаха и се радва на посещението си, защо да не падне 10 – 20 бата в полето на изхода?

Някои храмове продават дрънкулки и такива, за да съберат пари. Въпреки, че купуват малки статуи на Буда е правен в Тайланд, като им извън страната е технически незаконно. Ако приемем, че вие не сте купили специален реликва или антични, най-вероятно няма да получат никаква кавга. За всеки случай, не ги покажете на имиграционните служители, както сте подпечатан от Тайланд.

Монк Chat

Някои тайландски храмове, особено в Чианг Май, са планирани “Монк” Чат моменти, когато туристите е позволено да се срещне с англоговорящ монаси безплатно. Можете да задавате въпроси за будизма или какво е искал да живее в храма.

Не се притеснявайте, монасите не ще се опитат да ви превърнат в будизма на място. Опитът може да бъде културен и запомнящо се, особено ако ви задам няколко въпроса.

Ако седнете в една група да говори с монаха, никога не седи по-високо от него. Опитайте се да седне с краката си под от вас да показва правилното отношение. Позволете на монаха да завърши говори, преди да се прекъсне с въпрос или коментар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *