Skip to main content

Топ тайландски марки бира – на най-популярните 3 бири в Тайланд

Топ тайландски марки бира - на най-популярните 3 бири в Тайланд
Бира в Тайланд наистина се свежда до трите най-тайландски марки бира: Singha, Лъв и Чанг.

И трите бири да се насладят на най-вече верни последователи, съставен от местни жители, туристи и западни чужденци, които сега наричаме Тайланд дома.

Конкуренцията в Тайланд е жестока – обикновено не се налага да се търси далеч, за да забележи някой в ​​тениска насърчаване на един от най-големите марки бира. Пиещите бира в Тайланд като това, което искат, и те се радват твърдейки нюансите. Много от тях не осъзнават, Лео и Singha се произвеждат от една и съща фирма.

Бира първоначално е бил въведен в Тайланд от европейските посетители, но от 1933 г., Таис са варили сами. Въпреки че можете да намерите вносна бира най-много барове и ресторанти, местна бира вършат страхотна работа за контролиране на болката, докато се наслаждавате на някои пикантни юфка.

Craft бира се опитва да се хване в Тайланд, обаче, строги закони и сурови наказания за Домашно пивоварство се задушават в индустрията. През 2016 г., законите са направени по-строги. Тъй като промяната на режима, Тайланд е затягане на нейните закони, свързани с алкохол.

Съвет: Не се изненадвайте, когато си бира в Тайланд се сервира с чаша лед ( Нам Кенг ). Това не е толкова зле, колкото звучи, особено в азиатската жега Southeast. Местна пиене етикет е да споделят големи бутилки; те не остане студено дълго.

Singha

Произношение: “пее” (най- ч и а мълчат)
Тайланд първо – и мнозина биха казали, най-добре – бира е за почистване и-свеж светъл лагер в 5% ABV.

Singha е и тайландска бира най-добре познат извън Тайланд, тъй като това е изнасят в много чужди страни. Изглежда справедливо, Rawd пивоварна Boon е производство Singha от 1933.

Името “Singha” произлиза от Сингх , санскритската дума за “лъв” и мощен звяр в индуски фолклор (също защо Сингапур е известен като “Lion City”).

Singha е малко по-скъпи от другите най-известните марки бира в Тайланд често. Може би затова, че е по-отбягвани от бюджета на пътници, които предпочитат Лъв или Чанг.

Boon Rawd Brewery (най-старите в Тайланд) е със седалище в Банкок, но бира се произвежда в няколко пръснати пивоварни всички в цялата страна. Публичните обиколки на пивоварната не се рекламират, обаче, лично, група и корпоративни екскурзии могат да бъдат организирани от свържат с компанията .

Лъв

Произношение: “Лъв”

Лео, обхващащи голяма с 5 на сто АБВ, е един от най-популярните “Бюджет” бири Тайланд – най-вече защото тя отива надолу лесно и не е Чанг.

Имало едно време, Чанг имаше гаден репутация за даване последователно ужасни “Changovers”. Пътниците се обърна към Лео, който се счита за по-добро качество, но все още евтин. Подобно Singha, тя също е направено от Boon Rawd Пивоварна но струва по-малко. Да, името е друг вик за митологично, подобна на лъвска звяр.

Лео има голям дял от пазара в Тайланд, но според Chang лоялисти, липсва вкус сексапил на Чанг. Наречете го средната претендент някъде между Чанг и Singha.

Цените варират в цялата страна, но Лео обикновено струва само малко повече от Чанг, но по-малко от Singha.

Бира Чанг

Произношение: “CH-ах-нг”, отколкото “CH-ад-нг”
Бира Чанг ( Чанг е тайландската дума за “слон”) не може да бъде, както и известни на Запад като Singha, но е изключително популярен в Тайланд. Чанг е особено обичан от бюджета на пътници, които прекарват много време в общуването: това е обикновено най-евтиният от най-добрите тайландски марки бира, които се предлагат.

Чанг помага на опресняване на слънце пържено туристи от 1995 г. насам Мнозина предпочитат смели вкус над Лъв или Singha. До 2015 г. Lager е най-силният от избора на бира в Тайланд: АБВ е трудно удря 6.4%. Новият Чанг Classic е с ABV от 5,2%.

Въпреки, че е спечелил редица награди, Чанг се бореше с репутация на качествен контрол. Слуховете тичаха диви, че АБВ Чанг е в противоречие между бутилки и може да достигне по-висока от 10%. Backpackers цяла Тайланд се страхували от страховитите “Changover”, което определено се чувствах като слон стоящ на главата си. Вместо да разглезване, рецептата на бира е обикновено смятан за виновник.

Чанг промени АБВ и формулата, освобождавайки няколко варианта, включително Чанг Светлина, Чанг Проект и Чанг износ. През 2015 г. всички марки бяха консолидирани в Чанг Classic.

Чанг е продукция от тайландски напитки (ThaiBev) , най-голямата компания за напитки в Тайланд. Те също така Sangsom и Mekhong, най-популярните ром в Тайланд.

ThaiBev е основана през 2003 г. и е със седалище в Банкок, но голяма част от варенето се извършва в Аютая, древната столица на север от Банкок.

Арча (кон) бира също се произвежда от компанията ThaiBev, обаче, това не е, както е известно, че пътуващите. Арча е популярна мотика в някои кръгове местата, където живеят, които предпочитат вкуса и 5% ABV.