Топ 5 места за посещение в Южна Италия

Posted on

Брегът на Амалфи, популярни Южна Италия ваканционна дестинация

 Топ 5 места за посещение в Южна Италия

живописна Амалфи крайбрежие Южна Италия е топ дестинация за почивка, особено през лятото. Cliffs води драматично над морето и живописни селца се придържат към скалите, като за ефектни декори.

Един от най-популярните Амалфи крайбрежие градовете е Позитано, видян във филма Талантливият мистър Рипли . Друг добър курортен град за посещение е Амалфи. След като един от четирите мощни морски републики сега е очарователен град с интересна средновековна архитектура.

Докато тесен, ветровито крайбрежния път предлага добри изгледи тя също може да бъде много пренаселено, особено в разгара на сезона. Фериботи свързват няколко от селата и може да бъде по-комфортен начин за пътуване. Тези, които пътуват с обществен транспорт може да се окаже по-удобно да остане в град Соренто, на противоположната страна на полуострова.

Използване на полуостров Амалфи, като основа, има няколко добри места за посещение като еднодневни екскурзии, включително археологически обект на Помпей и остров Капри. Можете да видите всички от тях на нашия Амалфи крайбрежие карта.

Матера, Саси Cave Къщи и средновековен град

Матера е един от любимите ми места в Италия, както за пленителната квартал Саси, овраг с древни пещерни жилища и църкви и за съвременния град над Саси, датираща от 13 век. Кварталът Sassi е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Няколко филми са заснети в Матера, включително на Мел Гибсън Страстите Христови .

Един добър първи преглед на Саси е от гледката близо до Пиаца Виторио Венето или Piazza Sedile. От там можете да стигнете пеша надолу по стълбите, за да проучи криволичещите улички на Саси и да посетят един или два от Rupestrian църкви, някои от които с средновековни стенописи. Българово хотели предлагат уникално настаняване в Саси.

Матера е в района на Базиликата, горната част на стъпалото на багажника и един от най-малко посещавани райони на Италия. Ако имате кола, това е една интересна област за изследване. Матера може да се стигне с автобус от най-големите градове в Базиликата или съседни Пулия или с влак от Бари. За подробности и повече за това какво да се види и прави, вижте нашия Матера Пътеводител

Неапол, Южна Италия Топ Сити за посещение

Неапол е най-големият град Южна Италия и има изобилие от интересни забележителности. Неапол е известен като родното място на пица и е чудесен град за ядене пресни морски дарове. Градът също прави добра отправна точка за залива на Неапол еднодневни екскурзии.

Започнете с разходка из историческия център на Неапол, на площ от тесни улички пълни с интересни неща, за да се види и прави. Неапол е известен със своите пищни Рождество сцени и занаятчийски работилници, които създават теракотни фигурки за nativities. Вие ще намерите много от тях по Виа Сан Грегорио Армено.

Националният археологически музей в Неапол има една от най-добрите колекции в света на гръцки и римски артефакти, много, идващи от близките разкопките в Помпей и Херкулан. Има няколко други музеи в Неапол и заслужават да бъдат посетени. Не пропускайте да посетите Кралския дворец, или Palazzo Reale и да видим двете замъци, Castel dell’Ovo и Кастел Нуово, също.

Алберобело и Саленто полуостров Пулия, петата на Ботуша

Уникалната Трули Пулия са един от най-необичайните места южна Италия. Трули са съсредоточени в и около Алберобело и Трули зона на града е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

Южно от Алберобело на Саленто полуостров предлага чисти плажове, очарователен крайморски градове като Галиполи и Отранто и бароков град Лече. Вижте Пулия карта и Ръководство за преглед.

Пулия предлага няколко интересни възможности за настаняване. Около Алберобело, някои Трули са обновени и превърнати в хотели или ваканционни апартаменти, докато в целия регион, можете да отседнете в Masseria, реставрирана имение, което е било направено в удобни, а понякога дори и луксозни, места за настаняване. Вижте Трули Хотели и Masseria Lodging за предложения.

Гръцки храмове и Барок Градове на Югоизточна Сицилия

Сицилия, най-големият остров в Средиземно море е, има много сайтове, плажове, и градове, за да проучи, така че трябва да се избере една част на острова. Югоизточна Сицилия има голямо разнообразие от интересни места за посещение. Тази област е лесно достъпен, като кола ферибот или на летището в Катания.

Долината на Археологическия парк храмове Агридженто е група от гръцки храмове, датиращи от 5-ти – 4-ти век преди Христа, който е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Малък музей къщи намира от парка. малка историческия център на Агридженто също заслужава да бъдат посетени.

Градовете барокови на Вал ди Ното, също в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, са били преустроени в сицилиански стил барок след земетресение през 1693. Любимата ми е Рагуза Ibla, приказно стария град в подножието на Рагуза, по-новия град. Модика и Scicli са две по-малки градове, които също са част от Вал ди Ното.

Основана през 733 г. пр.н.е., Сиракуза има няколко интересни археологически обекти, включително гръцки театър, римския амфитеатър, древен замък, катакомби и Улицата на гробници с византийски гробове. Оживеният модерен град е интересно, както и е добро място за ядене пресни морски дарове. В близост остров Ortygia също има руини и една малка историческия център.