Топ 5 съвета за да се наслаждавате на Париж Musee d’Orsay

Posted on

 Топ 5 съвета за да се наслаждавате на Париж Musee d'Orsay

В музея Орсе е, ръцете надолу, един от най-богатите и най-интересните музеи в света. Неговата постоянна колекция помещава безброй велики творби на майстори на ранната модерна и импресионист изкуство, включително и Матис, Моне, Дега, Ван Гог, както и на Роден. В музея се курира няколко големи временни изложби през цялата година, както и хостинг не-да-се-пропуснати специални събития. Всички тези причини, обясни защо този музей редовно оглавява списъка на най-интересните забележителности на Париж.

Но като всяко събиране на най-високо ниво,  на Orsay може да бъде непоносимо да посетите. Използвайте тези стратегии, за да се направи вашето посещение като я обогатява и забавен, колкото е възможно. Кликнете, за да видят всички нашите съвети.

Orsay Посетителски Съвет # 1: Съсредоточете се върху една или две крила

Докато музея Орсе е малка в сравнение с Лувъра, постоянната колекция обхваща четири етажа и няколко важни периоди. Фокусирайте вашето посещение! Почувствайте как колекцията е изложена, да се запознаете с някои от ключовите изпълнители, включени в Orsay, а след това се планира да прекарват повече време на избрания период или набор от артисти. Вие сте гарантирани да дойде от посещението си чувство, като че ли наистина “се изправи срещу” някои от най-works– и вие също така ще се избегне претоварване сензорна.

Orsay Съвет # 2: Избягвайте тълпите

С някои 2 милиона посетители годишно , нека си го кажем: в Orsay е  винаги  ще бъде относително пренаселено. Но ако сте внимателни, за да избере момента, добре, ще бъде далеч по-вероятно да се насладите напълно на вашето посещение и да бъде в състояние да прекарват повече време обмисля любимите си творби. Музеят е обикновено най-малко пренаселено:

  • По време на Париж нисък сезон (от ноември до март)
  • От 9:30 до обяд (с леко понижаване на обяд)
  • Вечерта (само четвъртък)
  • През седмицата

Orsay Съвет # 3: Get в правилната линия

Има отделни записи за физически лица, групи и членове или професионалисти извън музея. Избягвайте да губите време, като все по правилния ред.

  • Индивидуални посетители, без билети:  край една река Сена, вход  А
  • Потребители, посетители с билети или пропуски или с влизането приоритет:  Rue де Лил страна, вход  C
  • За възрастни в групи:  Seine край една река, вход  Б
  • За училищни групи:  Rue де Лил страна, вход  D

Повече информация за Musee d’Orsay достъп и допускане

Съвет # 4: първи път в Orsay? Направете обиколка

Ако сте на посещение в Orsay за първи път, един от най-добрите начини да получите вълнуващ преглед на периодите и художници, представени в музея е да се вземе обиколка с екскурзовод. Музеят предлага екскурзии до индивиди и групи. Имайте предвид, че обиколки се предлагат на селективни дни подлежат на промяна.

  • В Orsay Masterpiece Tour  предоставя на посетителите с 1,5 часа преглед на постоянните колекции.
  • 19-ти век Арт Tour  е по-фокусиран и позволява на посетителите да придобият по-голяма представа за художествени движения на 19 век. Ако искате да се бръкнат по-дълбоко в артисти и периоди, това турне е за вас.

Повече информация за екскурзии  (на официалния сайт)

Orsay Съвет # 5: Да се ​​възползвате от Временни изложби и специални събития

Постоянната колекция в Orsay може да е това, което привлича посетители на тълпи, но има  много повече, за да видите  , ако искате да се простират на посещението си в цял ден.

Музеят редовно курира големи временни изложби на художници-важните и движения от периода 1848-1914, като посетителите свеж поглед към впечатляващите разработки на 19-ти век.

В допълнение към временни изложби, Orsay редовно програми за специални събития като  концертипрожекции на филми и фестивали и  арт-вдъхновен предавания .