Триумфалната арка – Ръководство за този популярен Париж Организирана Атракция

Posted on

 Триумфалната арка - Ръководство за този популярен Париж Организирана Атракция

Защо посещение

Триумфалната арка. Кой не е виждал този велик символ, заобиколен от трафик, но стои гордо в центъра на 12 прекрасни възможности, а в края на известния булевард Шанз-Елизе? Това е част от L’брадва historique , серия от грандиозни паметници и милостив булеварди по маршрут през Париж от Лувъра до покрайнините на града. Един от най-големите икони на Париж, това е и една от най-посещаваните забележителности с 1,7 милиона посетители годишно, и то с основание; гледката от върха е поемане на дъх.

Малко история

Подобно на много от най-големите проекти във Франция, Триумфалната арка започна с Наполеон I, който е поръчал неговото изграждане. Тя е проектирана от архитекта Жан-Франсоа Chalgrin, вдъхновен от единната арката на Арката на Тит построена в гр. 81 АД в Рим. Триумфалната арка обаче е по-голям, огромен 49,5 метра (162 фута) метра високо, 45 метра (150 фута) дълги и 22 метра (72 фута) широк, построена без колони. Статуите около основата са героични, изобразяващи героичен младите френски войници срещу врага, а в чест на Наполеоновите войни. Не пропускайте е Франсоа Rude е Марсилеза изобразяващи Мариан, символ на Франция, призова войниците нататък. Отвътре стените са изписани с имената на повече от 500 френски войници в Наполеоновите войни, с мъртвите подчертани. Арката не е приключило, докато 1836, като за това време Наполеон е починал, и бе открит с много блясък и обстоятелствата от крал Луи-Филип.

Под арката се намира гроба на Незнайния воин от Първата световна война, посочени тук, в 1920 г. Две години по-късно идеята за Memorial Flame беше представено. Пламъкът за първи път е осветена на 11 ноември 1923 г. никога не е бил потушен. Тя се превърна в голям символ на освобождение, когато генерал Шарл дьо Гол положи бели цветчета кръста на Лорейн на гроба на 26 август 1944 г..

И до ден днешен има дневна церемония, когато пламъкът се възражда като знак на почит.

През 1961 г. американският президент Джон Ф. Кенеди посети гроба на историческо посещение във Франция. Съпругата му, Жаклин Кенеди Онасис, помоли за вечен огън, за да бъдат осветени за JFK след убийството му през 1963 г., когато той е бил погребан в Националното гробище Арлингтън във Вирджиния. Президентът Шарл де Гол присъстваха на погребението.

Събития на Арката

Арката е в центъра на всички големи национални празници: 8 май, Ноември 11 и Ден на Бастилията на 14 юли, както и на Нова година, когато има страхотна звуково и светлинно шоу игра над Арката. В периода от края на ноември до средата ви Януари получите прекрасна гледка на коледните светлини по-надолу по протежение на булевард Шанз-Елизе.

Посещение на Триумфалната арка

Място Чарлз де Гол
Тел .: 00 33 (0) 1 55 37 73 77
Сайт

Как да стигнем до Триумфалната арка

Metro:  Charles де Гол Etoile (Линия 1, 2 или 6)
RER:  Charles де Гол Etoile (линия А)

Автобус:  линии 22, 30, 31, 52, 73, 92 и Balabus
отвън Париж: излизане Порт Майо и булевард де ла Великата армия или излизане Porte Dauphine и булевард Фош
От центъра на Париж: с автомобил или пеша нагоре по Шанз-Елизе
If Ако сте пеша, най-сигурният начин за въвеждане на е чрез подземен пешеходна пътека по протежение на Шанз-Елизе.

Работно време

Отворете  02 Януари до 31 март: Daily 10 am-10.30pm
1 април до 30 септември: 10 ч.-11PM
01 октомври до 31 декември: 10 am-10.30pm
Последно влизане 45 минути преди края на работното време
Closed Jan 1, 1 Май, 08 Май (сутринта) , 14-ти юли, Нов 11 (нормиране) 25 декември

Прием: Възрастни € 12; От 18 до 25 години 9 €; лица под 18 години безплатни

Можете да направите своя собствена обиколка с информационна брошура на френски, английски, немски, италиански, испански, холандски, японски и руски език.
Има една обиколка лекция на френски, английски и испански трае 90 минути.
Има обществени тоалетни и една малка книжарница.