Франция през август: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Posted on

Франция през август: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види
Французите традиционно вземат лятната си ваканция от около 14 Юли (Деня на Бастилията) до средата на август, така че може да се намери някои магазини затварят за първата половина на месеца, тъй като жителите на Северна Франция мигрират на юг, където крайбрежните плажни градове изпитват големи обеми туристи и граждани, така накисване на лятното слънце.

Е август все още високо фестивал сезон във Франция, която празнува храна, музика (особено джаз), уличен театър, изкуства, и филми през целия месец. Има един особен акцент върху местните фестивали като французите се върнат към корените си и да вземат ваканционни къщи в много малки села по време на по-ранната част на месеца.

Много от градове като Шартр и Амиен постави на грандиозно шоу от светлини през нощта, докато замъка в Блоа представя драматична живеене урок по история, след залез слънце, когато времето остава достатъчно топло, за да остане извън късно. Освен това, всички музеи и забележителности са отворени с разширени лятно часове през месеца, и това е един от най-добрите времена да изпитат хранене на открито по тротоарите и тераси в цялата страна.

Времето август в Франция

Времето във Франция обикновено е славно през целия месец август, но тя може да бъде лошо в някои региони. Като цяло, можете да очаквате синьо небе и високи температури, дори и през нощта, но според това къде се намирате във Франция, има промени в климата. Средните върхове в страната да достигнат нагоре от 80 градуса по Фаренхайт в най-горещите дни и средните ниски достигат до 55 градуса по Фаренхайт на най-готините нощи.

В Париж и в северната част на Франция август може да бъде непредсказуем. Тя може да бъде бурен така че се очаква тежки душове по всяко време, но може да бъде много горещо. В същото време, Южна Франция може да е горещо и влажно, с участието на няколко горещи вълни през този месец с температури до 90-те години на високите. В зависимост от това в кой град да посетите, най-вероятно ще се опита драстично различно време.

 • Париж: Средните върхове от 75 F, средните дъна на 59 F, както и 13 дни на дъжд
 • Бордо: Средните върхове на 79 F, средните дъна на 57 F, и 11 дни от дъжд
 • Лион: Средните върхове на 79 F, средните дъна на 56 F, и 11 дни от дъжд
 • Ница: Средните върхове на 81 F, средните дъна на 64 F, както и на 7 дни от дъжд
 • Страсбург: Средните върхове от 75 F, средните дъна на 55 F, както и 14 дни от дъжд

Какво да се опаковат

Франция е голяма държава, така че това, което се опаковат в зависимост от това къде отивате. В горещо, сухо Южна Франция, ще искате леки памучни дрехи, светло яке, шапка или козирка, добро предпазване от слънце, бански костюм, добри обувки за ходене, и Сандали. В по-влажен, северната част на Франция, може да искате да донесе дъждобран, чадър и водоустойчиви обувки и може би дори по-светло яке в случай, че се получи хладно през нощта.

Август на събитията във Франция

От богати културни тържества до оживени музикални фестивали, няма недостиг на големи текущи и годишни събития, идващи във Франция през август. Докато много от местните жители се тълпят на южните плажове на Франция за разхлаждане, а други остават в града, за да изпитате многообразие в страната чрез своята гама от специални събития.

 • Джаз на Марсиак: Това джаз фестивал се провежда в продължение на три седмици, считано от 27 юли до 15 август в югозападната част на село Марсиак и разполага местни и международни артисти.
 • Arelate фестивал : The Арл Римската арена оживява с гладиатори, колесници и римските игри за празник на средновековната култура от 18 август до 26.
 • Шомон-сюр-Лоар International Garden Festival: отговор на Франция за цветята на Челси в Лондон се провежда в долината на Лоара от април до ноември всяка година.
 • Пиротехнически фестивал на изкуствата : А заря представена от друга страна всяка година в залива на Кан. Франция ще представи “Алфа Pyro” във вторник, 7 август, докато Финландия ще представи “Joho Pyro” на сряда, 15 август, и Филипините ще представи “Dragon Firework” в петък, 24 юли.
 • Световните култури фестивал : Международен фолклорен танцов и музикален фестивал в Montoire-сюр-льо-Лоар на 9 август до 15.

Август Съвети за пътуване

 • Ако не сте фен на големи тълпи, избягвайте Южна Франция през първата половина на месеца и ще остане далеч от градовете по време на големи празници като фестивал на изкуствата пиротехническото.
 • Книга за настаняване, резервации за ресторанти, концертни и шоу билети, самолетни билети и добре предварително да се избегне свръхпродажби места и скъп за пътуване.
 • Стаи Разпродажба бързо в южната част на Франция, особено в градовете, но може да има някакъв успех в Северна Франция или някои по-малки крайбрежни градове. Или пък винаги може да се разположим в един от публичните къмпингите за малка такса.
 • Въпреки че не може да се наложи да резервирате билети за влак предварително (ако планирате да пътувате между севера и юга Франция), закупуване напред може да ви спести пари от пътните разходи.