Храненето в Букит Тимах Hawker център на Сингапур – Какво да се яде?

Posted on

 Храненето в Букит Тимах Hawker център на Сингапур

Малка Hawker център с множество Bite

Що се отнася до Сингапур амбулантен центрове отиват, на Market & Food център Букит Тимах работи на по-малката страна: 84 сергии, които обхващат втория етаж на един крайградски пазар комплекс по протежение на ъгъла на Горна Букит Тимах Road и Jalan Юронг Kechil.

Подобно на повечето от по-старите амбулантен центрове (мястото е построена през 1975 г.), мокро пазар заема долния етаж, а магията на амбулантен търговец се случва на горния етаж.

Въпреки малкия размер, този амбулантен търговец център Букит Тимах притежава редица много-обсъжданите амбулантен сергии; най-добрите им носят медийно отразяване на техните прозорци като значки на честта. Ако ходите в с кой да ви помогне, можете да изберете най-доброто място да се яде или чрез а) търси най-дългата линия, или б) търсят най-убедителните изрезки прес.

Поколения Hawkers на едно място

Makansutra и нейния основател, Сингапур любител на храните KF Seetoh, има много да се каже за мястото и неговата история.

“Преди няколко ястия са много известни тук – тези амбулантен центрове имат пука кървави улични добри”, обяснява Seetoh, като каза, че много от тези операции амбулантен са били в играта за няколко поколения. “Тези сергии са работещи много преди са били построени амбулантен центрове – тези хора да се върнат поколения, синовете ще донесат синовете си.”

А Noodle ястие, приготвено (и усъвършенства) в Сингапур

KF Seetoh има никакво съмнение: повечето от Сингапур храна репертоар може да са били взети назаем от целия свят, но той е убеден, че Satay пчелен хун е “напълно измислена в Сингапур.”

“Вие не можете да намерите никъде другаде по света, може би в нашата близо кулинарен съсед, Малайзия”, обяснява Seetoh. “Те вземат ориз, фиде [юфка], а след това те го пилея с фъстъчено сос, който има склад в китайски стил, приготвена в нея. Чубрица, а не толкова сладък, и те постави морски дарове и всичко, което там.”

Sin Chew Satay Bee Хун ( щанд # 162, тел: 65 98260782) положи успешно теста парагади и изпитването на извадки от пресата: във всеки един ден, на опашката за тяхното Satay пчелен хун прилича на Apple досада, за съжаление се редят на опашка за най-новата iPhone освобождаване, както и светещи мнения от цяла точка на тази сергия за някои от най-добрите Satay пчелен Хун в Сингапур.

Това Satay Bee Хун е Slurpy, Messy Fun

Това е това, което получавате с вашите ред: ориз фиде юфка окъпани в богата, кафяво, леко пикантен сос Satay. Да, Satay – това не е много далеч от сос фъстъчено, които обикновено придружава порция от азиатски месо шишчета, формулирани да вървят добре с юфка.

Фъстъците в соса са доста грубо смлени и цялата блюдото се украсени с скариди, миди, риба,  Kang Конг  (вода спанак) и  тау Pok  (битове на пържени тофу).

Благодарение на щедрите пропорции на сос за юфка, Satay пчелен хун Sin Chew е във висша степен slurpable и може да направи бъркотия, ако не сте внимателни. Рискът от замърсени дрехи е добре си струва на хранене.

Не “Моркови” в този Delicious Керът

Въпреки името си, няма моркови в Сингапур “морков торта” или Чай теглене Kway . В Hokkien, бяла ряпа ( Дайкон ), използвани в Chai теглене Kway акции повечето от името си с обикновената моркова (което става само с едно допълнително сричка да се разграничи от Дайкон вид).

Най-трудолюбив “чичо”, който работи  Той Zhong Керът  (сергия # 02-185, тел: 65 64685398) е син на човек, който започна всичко това, един от първите Чай теглене Kway амбулантните търговци в страната. Seetoh помни като морков торта на бащата през 80-те – толкова добър, колкото настоящото Продуктът е, оригиналът е “три свята отделно”, както Seetoh го поставя.

“Това не е в списъка на съставките, тя е в начина, по който го запържваме”, обяснява Seetoh. “Как ще премине надолу техника? Вие може да премине надолу по рецептата, но никога не може да премине надолу техника! Подобно, когато можеш да спреш пържене тези кисели Дайкон и започнете да го смесване? Тези неща са много трудни да научи.”

Осъществяване сингапурски Морков Cake

Hawker Следващото поколение все още е експерт: в гигантска тиган, той изля голямо количество нарязан на кубчета “морков торта” и се поставя купчина Чие Poh (мариновани репички) с чесън – след сотиране и смесване на партидата, на Hawker налива голямо количество бита яйце върху тенджерата, удавяне Комбинираната морков торта / Чие Poh. След това той филийки голямата торта в обслужващи размери и черпаци всеки в една чиния.

С преяждането на бъркани яйца в торта морков, ястието се оказва малко по-омлет-Тай, crisped по ръбовете от Hawker. Големите парчета Дайкон предоставят отлична платно за акцентите на вкус, предоставени от чесъна, Чие POH и DAB на Sambal (чили сос) на страната.

Как да стигнем до Букит Тимах Market & Food Center

Букит Тимах Market & Food Center се намира на 51 Горна Букит Тимах Road в град Клементи, жилищен квартал на около 10 мили северозападно от Марина Бей. Най-близката станция MRT е Клементи (Изток-Запад Line, EW23), на около 1,8 мили от центъра на храните.

За да намерите удобен градски транспорт маршрут от вашето местоположение в Сингапур, посетете  gothere.sg  и посочете точки А до точка Б на прост език (т.е. “Orchard Road до 51 Горна Букит Тимах Road”) – на сайта ще ви предложи най-бързият комбиниран автобус-MRT маршрут до центъра на амбулантен търговец. Букит Тимах Храни център на Google Maps .

За други хранителни опции в мешана луд Сингапур, разгледайте този списък десетте най-амбулантен центрове в Сингапур. За повече информация относно използване на Сингапур ефективна транспортна система, прочетете нашата статия за езда Сингапур MRT и Автобуси с EZ-Link карта.