Храненето в Лау Па Сат Фестивален Пазар, Сингапур

Posted on

 Храненето в Лау Па Сат Фестивален Пазар, Сингапур

Публичен Пазар вчерашния, днес Масивна Hawker център в центъра на Сингапур

Викториански филигранно чугун структура Лау Па Сат Фестивален Пазар изглежда съвсем не на място в хипермодерна бизнес район на Сингапур, но е успял да избегне саботаж топката, като отидете на течението. Застанал между Cross Street, Boon Tat Стрийт и Робинсън Road, на сто плюс-годишният пазар за изграждане на скалите на деня и нощта, поднасят премия амбулантен търговец на храни за посетители.

Централното разположение на пазара го прави отлично примамка за туристите и офис работници в непосредствена близост бизнес район прави: своите 5500 квадратни метра на вътрешното пространство места около 2000, макар че често препълнени по време на обедната почивка или уикенд вечери.

Сградата е една от най-старите в Сингапур: структурата на пазара на чугун датира от 1894 и е бил в продължителна употреба, тъй като, с изключение на няколко години в края на 1980 (това е взето от друг, докато местната MRT линия е се строи, а се съберат отново, след като MRT отвори).

Как да стигнем до там: Лау Па Сат Фестивален Пазар се намира на кръстопътя на Boon Tat Стрийт и Робинсън Road. За да стигнете до Лау Па Сат от МРТ слязат на гарата на Raffles Place MRT и да вземат Exit I, много, много дълъг тунел, който се очертава няколко пресечки от Лау Pa сб Следвайте знаците, пресечете Cross Street и ти си там.

Богато украсен викториански интериор

Сградата, в която Лау Па Сат (известен преди като Telok Айер Market) датира от 1894 г. Проектиран от британското колониално инженер Джеймс MacRitchie, осмоъгълна структура е построена в къщата на един пазар, който се е преместил в района, след като старата си сайт и съименник в Telok Айер, Чайнатаун ​​е била разрушена. (Настоящото име на сградата идва от произхода на пазара на “; LAU па седна” е Hokkien за “стария пазар”.)

Старият пазар е бил направен от дърво и палмови сламен покрив. MacRitchie реши да резюмирам стария дизайн в сглобяема чугун, внесени от Шотландия – запазване на стария осмоъгълен план етаж, новият пазар придобити богато украсени греди и мнения, с желязо филигран, украсили интериора ъгли и арки.

С течение на времето, пространството около Лау Па Сат превърна в централния бизнес район на Сингапур, както и на самия пазар е изправена пред несигурно бъдеще. Превърната в център амбулантен търговец през 1973 г., сградата на пазара направили жив бизнес хранене офис работници, докато изграждането на близката станция MRT принуден закриването му през 1986 година.

Властите не са имали планове за кофраж историческата структура за добро, все пак: сградата е внимателно се разглобяват, неговите 3000 части етикетирани и се съхраняват за по-късна реконструкция. След три години и милион SGD 6.8 (около $ 5,3 милиона), на пазара възстановен е отново да служи гладни вечери.

Ограбени за избор: поръчване на храна

Масивната интериора, предоставена от чугунени структура приюти Лау Pa САТ над 200 сергии за храна разпределени по осем коридорите, всички се приближава към един централен атриум, където обора на напитки раздава бира, вода и безалкохолни напитки, за да се измие вашите пикантни селекции надолу с.

Изборът на храна е експанзивен, евтин (но малко по-скъпи, отколкото храна в обществени центрове амбулантен като Old Airport Road и Букит Тимах) и в много международни. Отделно от местна кухня, които ще намерите във всеки един амбулантен търговец център (китайски, малайски, индийски, и “Западна” храна), Лау Па Сат се помещава и сергии, предлагащи корейски, японски, виетнамски и филипински селекции.

Улица Dining After Dark

След 19:00 (или 15:00 в събота и неделя и официалните празници), Лау Па Сат става връзката за пазарна улица храна, която заема съвкупността от съседен Boon Tat Street. Около една дузина открити сергии, създадени заедно Boon Tat Street, и вечерен въздух се сгъстява с аромата на скара Satay, пилешко крило и морски дарове на скара.

Ръководството покрива на улицата с сгъваеми маси и пластмасови столове, които всички изпълват в рамките на минути. Има нещо шокиращо ретро за открит опит за хранене Лау Па Сат е: сякаш гората на високи сгради околните Лау Па Сат не успя да се появи този стар-timey балон на традиционните храни. Това е най-близо до оригиналния Сингапур опит улицата храна, както може да се получи тези дни, напомня на добрите стари дни преди правителството ограничава уличните амбулантни търговци на собствените си амбулантен центрове през 1970.

В старите дни, Сингапур амбулантни търговци използват за грил пилешки крилца над преобърната варел, изпълнен с дървени въглища. Днес, сергиите изглеждат по-модерни (и много по-преносими), но ароматът остава верен на своята история, богата с традиционните маринати и поднесени с пикантни люти чушки. В Satay идва с дебела, богата фъстъчено сос, във всички меса спести свинско (Satay продавачи са склонни да бъдат мюсюлмани).

Сцената на грил Boon Tat остава отворена за бизнес до 3 часа сутринта.