Шофиране в Париж, Франция

Posted on


Подобно на много големи европейски градове, Париж приютява отличен обществен транспорт система. Неговият богат метро, ​​автобус, трамвай и жп мрежи междуградските позволяват туристите и местните жители, за да се придвижва лесно между повечето места. И докато колите едва ли са изчезнали от улиците, местен град правителство работи усилено, за да се попречи на лицата шофиране в рамките на града, по-специално чрез отваряне на повече пешеходни зони.

С една дума, на френската столица е нищо като Лос Анджелис, където е практически шофиране задължение, освен ако не сте готови да се толерира двучасови автобусни пътувания или могат да си позволят скъпи такси и се вози за споделяне цени в града. В Париж, от друга страна, можете да получите около много лесно, без изобщо да заеме мястото на водача. И най-много туристи, всъщност, да избягват да се зад волана, тъй като това е град с добра репутация за агресивни шофьори, които често не следват правилата на писмото.

Разбира се, някои от вас може да се наложи или просто предпочитам да карам в града на светлината, по една или друга причина. Ако го направите, това е от съществено значение, че първо да се запознаете с основите на шофиране в Париж. Прочетете, за да научите всичко за изискванията за шофьори, някои основни правила за движение по пътищата, както и съвети за безопасното им използване.

Шофиране Изисквания

Преди да излязат на улиците на Париж в моторно превозно средство, първо ще трябва да се уверите, че сте покрити всичките си правни основания. Никога не седнат зад волана преди да проверите, че имате всички необходими документи и предмети с вас в колата. В някои случаи, да не се яви, че имате тези елементи може да доведе до глоби трябва да бъдат изтеглени над или подпомагани от правоохранителните органи.

Вашият основен контролен списък за шофиране в Париж

Уверете се, че имате следните неща с вас, преди да се удари по пътищата:

 • Валидна шофьорска с съответната регистрация или документ за собственост (ако колата е твое) са необходими по всяко време. Трябва да сте на възраст за шофиране във Франция най-малко 18 години. Шофиране разрешителни не са валидни във Франция, дори и ако един шофьор студент е придружена от пълнолетни лица.
 • Валиден паспорт за водача и всички пътници , пътуващи в колата.
 • Уверете се, че имате застраховка, валидна шофьорска книжка . Ако наемете кола, това трябва да бъдат включени в договор за наем, но винаги двойна проверка, че вие и всички онези, които планират да управлява автомобила са правилно осигурени. Уверете се, че ви държи доказателство за вашата застрахователна полица с вас в колата.
 • Ако сте теглене на каравана, лодка или друго превозно средство зад колата си , той трябва да носи информация лиценз за вашата страна на произход или стикер съвпадение този на самия автомобил. Например, един шофьор от Великобритания или от друга европейска страна ще покаже стикер “GB” или на Европейския съюз, както на колата и елементът, който се тегли.
 • Високото видимост, отразяващ жилетка в случай, че се получи в един инцидент. Френските закони са сравнително строги по този въпрос: ако са замесени в автомобилна катастрофа или инцидент, който означава, че трябва да се обадя за помощ от страна на пътя, което се изисква от закона, за да постави на високо сигнална жилетка с преди да излезете колата-и така са всички пътници, което се транспортират. Ако има четири които пътуват с кола, се уверете, че имате четири жилетки лесно достъпни. А-кар компании обикновено осигуряват тях, но не забравяйте да попитате напред, за да се гарантира, че имате правилния номер в колата.
 • Предупредителен триъгълник , за да се покаже на другите шофьори, в случай че попаднат в инцидент злополука или трафик, който изисква от вас да дръпне встрани от пътя или магистралата.
 • Пълен набор от резервни крушки за главата и задни светлини са задължителни в случай, че един или повече от изгаряне след залез слънце.
 • Ако носите очила, трябва да се поддържа резервен чифт с вас в колата, в случай, че вашите очила счупят или са повредени по друг начин.
 • Ако шофирате автомобил от Обединеното кралство, фаровете преобразуватели са задължителни.
 • Ако имате намерение за шофиране в центъра на Париж, може да се наложи “Crit’Air” значка , показваща, че колата си се придържа към стандартите за борба със замърсяването прилагат в определени зони на града. Автомобили с недостатъчни рейтинги не могат да бъдат в състояние да карам в тези зони, или биха могли да бъдат ограничени в определени “връх” на замърсяване часа. Посъветвайте се с Вашия автомобил под наем агенция за тези разпоредби в случай на съмнение.
 • Тест с дрегер за вашия автомобил. Като един от превозното средство е технически необходимо във Франция-макар и не често се прилага настоящия регламент. Въпреки това, ние ви препоръчваме да следвате закона по този въпрос, както и при всички останали.

Правилата на пътя в Париж

Шофиране правила и разпоредби във Франция не може да бъде драстично различен от тези, с които сте свикнали у дома, но това не означава, че трябва да приемем, използване на пътищата ще има лесно, колкото пай. Запознайте се със следните правила за движение по пътищата, преди да се опитате да карам.

 • Предпазните колани и carseats: Шофьорът и всички пътници в колата трябва да носят предпазни колани. Освен това, децата под 13-годишна възраст, трябва или да се возят в carseats или да са с колани, подходящи за тяхната възраст и височина. Бебета и деца под или около една годинка винаги трябва да се возят в обърнати назад carseats. Това е отговорност на водача, за да гарантира, че всички пътници да носят подходящи предпазни колани.
 • Деца под 13 години не се разрешава да се вози в предната пътническа седалка, освен ако всички налични задните седалки на автомобила или са заети от по-малките деца, или не са снабдени с подходящи предпазни колани.
 • Алкохолът в кръвта нива: Във Франция, допустимото ниво на алкохол в кръвта на водачите е изключително ниска, при 0,02%. Препоръчваме ви да не вземат колелото на всички, ако сте консумирали дори само една напитка. Санкции, включително глоби и дори затвор, могат да бъдат сериозни за шофьори спрели с нива на алкохол над допустимите нива.
 • Използването на къси светлини и фарове: Препоръчително е да използвате вашите lowbeams (потопени фарове) по време на деня и през нощта часа при шофиране извън населените места. Това включва селски пътища и зони с няколко светлини. Никога не трябва да се използват дългите си светлини, когато има насрещното движение или когато след внимателно друго превозно средство; не е натопи / понижаване ги в тези ситуации може да доведе до глоби и санкции.
 • Даване начин за дясно движение: Той все още е прието да се дава път на трафика, идващ от правото във Франция, дори и в случаите, когато това не е много ясно (като при сложни кръстовища без знаци). Винаги трябва да се дава път на трафик от правото на автомобили гаражи, на кръстовища, където можете да видят триъгълна табела с червена рамка и белязана от черен “X”, или на места, където виждате знак точно пред четене Vous п “avez па ла priorité (не е нужно приоритет). В случай на съмнение, не приемайте никакви ненужни рискове, и да даде път на превозни средства, приближаващи отдясно.
 • Ограничения на скоростта: Всички скорости са показани в километри, така че ние препоръчваме да използвате един добър калкулатор преобразуване и привикване към мисълта, че режим на измерване и оценяване разстояния. В населените места и градове, ограничения на скоростта по принцип са до 31 мили в час / 50 км. На повечето магистрали и магистрали в района на Париж, има общо минимална скорост от 80 км, когато се използва Изпреварване / разминаване платно. Когато видимостта или пътни условия са бедни (т.е. тежка мъгла, наводнения дъждове, или сняг), ограничение на скоростта автоматично се намалява до 50 км / час по всички пътища.
 • Въртележки / трафик кръгове: Те могат да бъдат объркващи и трудно да се използва; отнеме много внимателни при шофиране по тях. Кръгове в движението на Триумфалната арка (на другия край на Шанз-Елизе и в площад Конкорд са особено известни с агресивни шофьори. Избегне, когато е възможно При движение по пътни кръгове в Париж и Франция, правилото е, че тези, които вече са на кръга има право на път. кръговете процедира по часовниковата стрелка.
 • Автопулове алеи и изходните платна: Това са най-общо в далечния ляв ъгъл на всички парижки магистрали, включително околовръстен път (виж по-долу). Изходните платна за това са най-вдясно. Избягвайте да шофирате в дясната лента, освен ако не си излизане е скоро.
 • В Париж пръстен път / магистралата (Периферика): Париж е заобиколен от огромен кръгъл магистрала известен локално като ла Périphérique. Повечето шофьори, пътуващи в или извън Париж, няма да могат да го избегнат, но това е изключително напрегнатия и забързан. Той се състои от четири платна, с изход към алеята вдясно на. Трябва да се дава път на автомобили в концентрацията върху тази кръгова магистрала отдясно. Ток Ограничението на скоростта по кръглата пътя е 70 км / час или 45 мили в час. Вижте тази страница за пълен съвети за това как да безопасно и нормално да се движите този ох толкова парижки магистрала.
 • Мобилните телефони: Клетъчни и мобилни телефони, както и други електронни устройства не могат да се използват от шофьори, докато колата е в движение. Хендсфри устройства не са разрешени, един от двамата. Глобите могат да бъдат издавани на място за нарушаване на това правило.
 • Газ / бензиностанции: Има много бензиностанции по Периферика (околовръстен път), но по-малко в центъра на Париж. Използвайте Google Maps или друг картографско приложение, за да намерите този, най-близо до вас. Можете също така да видите тази страница, за да видите списък на бензиностанции отворени по време на среднощните часове в и около Париж.
 • Платените пътища: Обикновено няма да трябва да плащат такси при шофиране в и в близост до Париж изключително. Но пътуването или от други френски градове със сигурност ще означава да се налага да премине през някои платени пътища и такси могат да бъдат доста скъпи. Основни дебитни и кредитни карти са общоприети като платежно средство. Вижте тази страница, за да се изчисли колко може да се наложи да плати на даден рейс .
 • Рога и светлини: Да не се използва колата си рог, за да изразят разочарованието; тя трябва да се използва само за предупреждаване на другите шофьори, пешеходци или велосипедисти на опасност. Същото се отнася и за мига фарове: ги използва, за да предупреди само другите.
 • Гледането на за велосипедисти и пешеходци: Уверете се, че да се даде велосипедисти и пешеходци изобилие от пространство. Те не винаги следват законите за движение, а в центъра на Париж, това е от съществено значение, за да гледате на тях профучават между ленти и рязане пред трафик, дори когато те не разполагат с правото на преминаване. Внимавай за велосипедисти, така и за пешеходци при натоварените кръстовища, и да им даде достатъчно пространство, когато се движат покрай тях.
 • В случай на извънредна ситуация: Ако сте в пътно-транспортно произшествие или да изискват спешна помощ, наберете 15 (на френски клетка) или 112 от не-френски телефон. Вие трябва да остане в сила, докато полицията пристигат, ако сте в автомобилна катастрофа, която включва още един автомобил и / или наранявания. Също така не забравяйте да се вземат определени имената и регистрация на превозни средства номерата на всички други хора и автомобили, участвали в произшествието, обаче незначителни.
 • За още повече информация на английски език на френските закони и правилата за движение , вижте тази страница .

Паркиране в Париж

Една от причините, поради които повечето хора избягват да шофират в центъра на Париж е, че паркингът е изключително трудно да се намери. В повечето квартали, налични места често са вече взети на улицата, а когато те са на разположение, ще трябва да плащат, за да ги използват, с изключение през определени часове.

За щастие, има и множество подземни гаражи в града , лесно разпознаваеми от “P” признаци срещу сините среди. За да платите за паркиране в подземен гараж, вземете билет от автоматизирана машина, когато влезете. Вие ще трябва да плати (в брой или дебитна карта), когато излезете от партидата. Повечето от тези гаражи таксува на почасова база; някои твърдят, базирани върху плоска полудневни или целодневни такса.

Можете да видите карта на гаражи в популярните туристически райони и оживените търговски райони около града тук .

За повече информация относно паркинг във френската столица, включително ръководство за ограничаване на цветове, ток улични цени за паркиране и часа, типични за паркиране признаци и какво означават те, вижте тази страница в туристически офис сайта на Париж .

Ако наемете кола в Париж?

Въпреки че много туристи ще е по-удобно просто да разчитат на местния обществен транспорт и Франция бързи, надеждни влакове, а други ще трябва да се помисли за отдаване под наем на превозно средство, за да се придвижва. Няколко пъти, когато трябва да се помисли наемане на автомобил в Париж:

 • Вашите или вашите спътници са с ограничена подвижност
 • Вие планирате да предприемете множество еднодневни пътувания извън града (на железопътната система може да ви отведе до няколко места, които може да искате да посетите, но ако имате много вещи или предпочитате да бъдат гъвкави на вашия времето и местонахождението си, може да искате да шофиране)
 • Вие сте отседнали в отдалечен квартал на Париж

Вижте пълната ни съвет дали си струва време и пари, да наемете кола в Париж