12 Kul stvari o letališča Singapur Changi

Posted on

 The 12 Coolest Things About Singapore's Changi Airport
Ko je večina potnikov slišal letališče besedo, oni so napolnjene z grozo. Letališča so ponavadi ni kraj potniki želijo, da bi porabili veliko lahko časa, nekateri se gneča, stresne mesta, ki jih želite, da bi dobili v in iz v najkrajšem možnem času.

Vendar pa obstajajo nekatera letališča s tako veliko udobja, ki nikoli ne želijo zapustiti. Eden od teh je Changi Airport v Singapurju. Letališče je prejel številne svetovne nagrade za funkcije, ki vodijo popotnike srečna. Med njimi so Letališča Mednarodni svet je letališče storitev Nagrade za kakovost in Skytrax Svetovno Letališče nagrade za že peto leto zapored. Changi je Changi Airport Crowne Plaza je bil imenovan tudi najbolja Airport Hotel za drugo leto zapored v nagrad Skytrax. Spodaj so 12 razlogov, zakaj bi si želeli, da dejansko delajo letališče Changi v svoje potovalne načrte.

Hoteli

Za tiste, ki želijo vzeti čas za počitek na dolgo layover, letališče Changi ima Aerotel Airport Transit Hotel v terminalu 1 in Ambassador Transit Hotel v Terminali 2 in 3. Obe hotela lahko rezervirate iz dneva v dan ali uro. Aerotel, ki se nahaja na ravni 3 bližini Gate D41, ima fitnes, bazen in jacuzzi. Veleposlanik ima redne in proračunske možnosti za potnike, z lokacije na ravni 3 nad Orchid Garden v Terminal 2 in na ravni 3 poleg kinu v terminalu 3.

Pay Saloni

Ni vsak potnik ima status, ki jim omogoča prost dostop do letalskih salonih. Za tiste, ki ne, je letališče Changi plača salonih v vsaki od svojih terminalov. 7000 kvadratnih metrov Plaza Premium salon, ki se nahaja v terminal 1 na 3. stopnji nad Gate C-1, nudi polno jedilnico z lokalnimi dobrotami, kot so znameniti Singapur Piščanec Rice. Obstajajo tudi tri zasebne počitek apartmaji, šest popolnoma založen tuš sobe, dve VIP sobi, masažo in nego nohtov storitve, veliko udobno sedenje, brezplačen brezžični internet in polnilne postaje. Veleposlanik Transit salon , ki se nahaja v terminalu 2 zgoraj Orchid Garden, ponuja dobrine, kot so poslovne storitve, sejnih sob, telovadnico, prhe vključno z infrastrukturo, lepotne in masažne storitve in nap apartmajev. Enako bivalni prostor se nahaja tudi v terminalu 3 na 3. stopnji poleg kinu.

Prosti mesta Tours

Za potnike z vsaj pet ur layover, letališče Changi ponuja dve brezplačne vodene oglede Singapur. Če se želite pridružiti eno, registracijo z glavo potni list in vkrcanje na brezplačno Singapur Tours kabine vsaj uro pred turnejo začne. Heritage Tour razkazuje arhitekturno preteklost in sedanjost v obiskov kolonialnih in kulturnih območij, vključno z Chinatown, Little India, Kampong Glam, in Merlion Park Singapur je. V mestnih znamenitosti Tour ustavi na Merlion Park, Singapore Flyer, Marina Bay Sands, ploščadi in vrtovi, ki jih zaliva, kjer živi znanih mestnih Supertrees zajema več kot 162,900 rastlin.

Bazen

Potniki na terminalu Changi je 1 lahko kopanje v bazen na strehi, ki se nahaja na Aerotel Airport Transit Hotel za doplačilo. Če se ne počutite kot plavanje, tam je sproščujoče jacuzzi, bar ob bazenu, in prhe. Bazen se nahaja na ravni 3 v tranzitnem območju v bližini D Gates.

Butterfly Garden

Letališče Changi je dom prvi, ki temelji na letališču metulj vrt na svetu. Ta tropski metulj habitat ima cvetoče rastline, bujno zelenje, in 6-metrski jami-slap. Obiskovalci si lahko ogledajo skoraj 1.000 tropskih metuljev iz 40 vrst in pazi na vzrejo in krmljenje metuljev na blizu. Na vrtu se nahaja ob odhodu Transit Lounge na ravni 2 in 3 v terminalu 3.

Filmsko gledališče

Travelers can catch global movies for free at theaters located in Terminals 2 and 3. One is located in the Departure Transit Lounge, near the Sunflower Garden on Level 3 at Terminal 2. The other is located in the Departure Transit Lounge North near the Ambassador Transit Lounge on Level 3 in Terminal 3.

Entertainment Deck

Adult and kids alike will enjoy this play area located in Terminal 2. Check out Xbox Kinect Sports and play interactive games, including table tennis, beach volleyball, track and field events, bowling, boxing, or soccer. Watch music videos in the MTV booth or play your favorite games on Xbox 360 or PlayStation 3 game consoles. The deck is located at the Departure Transit Lounge next to the Sunflower Garden on Level 3.

Sip Some Tea

Relax before your flight at the TungLok Tea House in Terminal 2’s transit area. Travelers can have traditional teas, along with traditional Chinese dim sum dishes in a dining room with Peranakan-styled furniture and period décor.

The Gardens

Changi Airport offers many green spaces in its terminals, including the Cactus, Water Lily, Orchid, and Sunflower gardens. Located in Terminal 1 near the Departure Transit Lounge on Level 3, the roof-based Cactus Garden is home to more than 100 species of cacti and arid plants from around the world.

Also in Terminal 1 on Level 2 is the Water Lily Garden, shaped like a water lily leaf. It features tiled walkways that are home to a variety of lilies. Located in Terminal 2 at the Departure Transit Lounge on Level 2, travelers can see more than 700 orchids at the Orchid Garden. The Sunflower Garden, located in Terminal 2 at the Departure Transit Lounge on Level 3, features different varieties of the flowers grown in the Airport’s own nursery. It’s also a great place to do some plane spotting.

The Slide@T3

Changi Airport’s Terminal 3 is home to The Slide@T3, the country’s tallest slide and the world’s tallest slide located in an airport. The slide, which is four stories tall, allows users to reach speeds of up to 6 meters per second. It’s located at the Arrival Hall on Level 1 in the public area.

Art

Changi Airport is home to art installations in all four terminals. One highlight is the two 3-D Kinetic Rain sculptures in Terminal 1’s Departure Check-in Hall. The sculptures can form into 16 different shapes that also show the movement of flight through slow, fluid movements. Located in the center of Terminal 4, the kinetic sculpture Petalclouds hangs over the Central Galleria, where its movement is synchronized to animated lighting and music. And travelers can create their own art in Terminals 1, 2, and 3 by making imprint rubbings of Singaporean icons.

Airport Wellness Oasis

Located in Terminal 1 on Level 2 near the airport’s D Gates, this spa offers services including a massage, a manicure, a hot shower, or a meal from the spa’s cafe. It also features a pedicure with garra rufa fish that eat away dead skin from feet.