3-dnevna turneja v in okoli čudovito Nica

Posted on

Začnite na trgu v Morning

3-dnevna turneja v in okoli čudovito Nica

Ste v središču francoske riviere, ampak ste tudi v francoskem mestu, kjer so domačini prekašajo obiskovalce. Tako bi dobili rezino francoskega življenja in se odpravite zgodaj na Cours Saleya. Živahen, barvit trg Square je, če vsi gre za nakupovanje za sveže sadje in zelenjavo, maščobe, sočne oljk in oljčnega olja, eksotičnega cvetja, sira, kruha in klobas iz vseh vrst možnih. To je obdan s kavarnami, kjer terase širijo ven na pločnik, tako da lahko požirek kave in pazi na svetu minevajo. V ponedeljek, starinsko in bolšji sejem traja od 7. do 6pm.

Cours Saleya je v središču starega mestnega jedra. To je prezrl Chapelle de la Misericorde ki bi, če si tam v torek od 2.30 do 5 pm je vredno spustite v za to slavno bogate 17. stoletja baročno dekoracijo. Walk malo severno do Rue du Collet in Oliviera (8 Bis Rue du Collet, 00 33 (0) 4 93 13 06 45), kadar sta vzeta oljčno olje vseh letnikov in stiskanine resno. Okus pred nakupom in se znotraj znanje zaposlenih.

Sprehodite se severno od tu do Postavite Rossetti in sladoled na čudoviti sladoleda salonu, Fenocchio na No 2, tel: 00 33 (0) 4 93 80 72 52. To je odprt vsak dan od 9. do polnoči in ponuja mind- boggling paleto okusov tudi oljčnega olja, sivke in timijana.

Malo bolj severno, ste prišli na Palais Lascaris , ki vam pokaže, kako grandly plemstvo živel. Zgrajena leta 1665 Jean-Paul Lascaris, Field Marsh na vojvoda Savojski, palača je razkošna z tapiserije in freskami, grand stopnišča in veliko zbirko zgodovinskih glasbil. Palais Lascaris je na 15 rue DROITE, tel .: 00 33 (0) 4 93 62 72 40 je odprt sredo ponedeljek 10 am-6pm in je prost.

Kosilo

Za kosilo poskusite eno od teh predlogov dobrih poceni restavracij v Nici, kjer lahko poskusite eno od lokalnih specialitet. Socca je raje kot krep – tanka palačinka iz čičerike moke in oljčnega olja, pečen in crisped v pečico in začinjeno s črnim poprom. V nasprotnem primeru poskusite to drugo veliko Lepo specialiteto – pico.

popoldne

Po kosilu, da svojo pot do Parc de la Colline du Chateau , kjer so stari Grki ustanovili mesto Nikaia. Kljub imenu ni chateau tukaj, vendar ne boste dobili bajen pogled na mesto iz pred vami in morja zunaj. To vam daje čudovit pregled enega izmed najbolj spektakularnih delov francoski rivieri. Prav tako vam daje idejo, zakaj umetniki, kot so Renoir, Leger, Matisse, Picasso in Marc Chagall prišel živeti. Lahko vzpenjanja korakov od rue de la Providence ali Montée du Chateau. V nasprotnem primeru bo dvigala, Tour Bellanda, na vzhodnem koncu Quai des Etats-Unis. Teče junija do avgusta 9 am-8pm, april in september 9 am-7pm in oktobra do marca 10 am-6pm.

Za vsakomur, v sodobni umetnosti, Musée d’Art Moderne et d’Art contemporain (MAMAC) na Promenade des Arts, tel .: 00 33 (0) 4 97 13 42 01, je treba. Ima močan zbirko moderne umetnosti, s poudarkom na francoske in ameriške umetnosti od leta 1960 do danes. Kenneth Noland, Larry Poons, Frank Stella, Sol Le Witt, kot tudi večjih pop umetniki, kot so Warhol, Lichtenstein in Christo so prikazani skupaj s francoskimi imeni Claude Viallat, Bernard strani, Olivier Mosset in več. To je odprta od torka do nedelje 10 am-6pm in je brezplačna.

Če sodobna umetnost ni tvoja stvar, sprehajajo do pristanišča, kjer veliki trajekti odšlo na Korziki in drugih sredozemskih otokih in jaht v več milijonov dolarjev sorte bob gor in dol v peneče morje.

Če ste tukaj na petek, tam je nenavadno ogled na voljo v zgodnjih večernih urah. Vzemite tramvaj okoli kaj je muzej na prostem 12 umetniških del an, nekateri prižgal ponoči. Vodeni ogled v francoščini in angleščini listi iz Agence Ligne d’Azur, 3. mesto Massena in morate rezervirati vnaprej na turistični urad. Stroški za odrasle: 8 evrov plus 2 evra za prometno vozovnice; otroke, mlajše od 10 3 EUR; brezplačen prevoz za do 4 let.

Insider Nasvet

Če ste foodie, potem ste prišli na pravo mesto. Razmislite o rezervaciji razred kuharske s kanadskim kuharja in pisatelja, Rosa Jackson v Les Petits Farcis . Rosa vas popelje na ogled Cours Saleya trgu vam prikazuje, kaj kupiti, kako izbrati, kam iti, kaj iskati, nato pa vas popelje do nekaj trgovin, kot so specializirani trgovini sira. Potem boste izvedeli, kako kuhati, kaj ste kupili v svoji stari lepo stanovanje. To je velik dan in zelo dober uvod v kulturi hrane iz Nice. Potem pridejo nazaj na Cours Saleya na svoje in nakupovanje kot lokalni.

2. dan v Nica – bleščeče Promenade des Anglais

Nadenite si vesel, krpe in glavo za najbolj glamurozne ulici v Nici in najbolj znanega bulvarju v Franciji izven Pariza. Začetek po morju, samo zahodno od Veličasten opere, in Jardins Albert 1er. Tukaj boste našli Theatre de Verdure, ki gosti koncertov, vendar je še pomembneje, da letno Jazz Festival, ki bo po vsej mesta v juliju in je vredno udeležiti.

To je začetek najbolj znanih Nice bulvarju, je Promenade des Anglais , ustvaril v 19. stoletju, ko je grand Milords Anglije prispela na francoski rivieri pobegniti severno vreme. Sledijo njihovemu zgledu in sprehod po “Prom”, kot je to lokalno znan. Dolgo boulevard 6 kilometrov je obložena s palmami in velikih pločnikih na eni strani in Baie des Anges na drugi strani. Tekačem izvaja ob morju; nekateri samo sedeti in pogled na čudovito prostranstva oceana, drugi pa sončenje na skalnati obali.

Arhitektura Promenade des Anglais, je igriv in zabaven, poln muhast keramičnimi jaške in stolpi. Podaš Palais de la Méditerranée na nič. 13, z grand Art Deco fasado. Danes se je vrnil k svojemu prvotnemu namenu elegantna casino, kjer lahko zmaga ali izgubi, svojo srečo.

Ne zamudite pravljično arhitekturo Villa Huovila na št. 139, ki povzema slog Belle Epoque. Spustite v znameniti Hotel Negresco kot ste poteka na kavo ali pijačo. Če je kosilo, izkoristite svoje poletne ponudbe v prekrasni cirkus slogu Brasserie. Tam je jed dneva na okoli 18 evrov, ali pa jed na dan s kavo in dobrot okoli 22 evrov. V nasprotnem primeru, vzemite kramp od mojih bistro predlogi, ali pa za Le Festival de la Moule pri 20 Cours Saleya za MOULES-frites.

popoldne

Za pogled na zgodbo o tem velikem obmorskem letovišču, da svojo pot do Musée Massena . Nahaja se na 65 rue de France / 35 promenade des Anglais, tel. 00 33 (0) 4 93 91 19 10, muzej daje dobro predstavo o zgodovini Nice iz 19. stoletja do leta 1930. Doda bonus je stavba, aristokratsko vila od 1898 niza v lepih in zgodovinskih vrtov. Storitev je brezplačna za obisk in odprt vsak dan, razen ob torkih, od 10. do 6pm.

Na severu Prom, boste našli Musée des Beaux Arts (Fine Arts Museum, 33 ave des Baumettes, tel. 00 33 (0) 4 92 15 28 28. To je kraj, da dohitijo na Raoul Dufy, Francoska Fauvist slikar, katerega bujno barve odmeva peneče Sredozemlje, ki je ves čas naslikal. muzej je prost in odprt vsak dan, razen ponedeljka, od 10. do 6pm.

Še bolj severno je ena od velikih francoskih Riviera spomenikov, Ruska pravoslavna katedrala sv-Nicolas, off boulevard Tsaréwitch, zgrajena leta 1912. To je čudovito, bujno stavbe, njenih šest čebula kupole in zlata križi izstopa proti svetlo modro nebo . Vdova Alexandre II ponudila zemljišča in denar za gradnjo katedrale v spomin na sina, Grand Duke Nicolas Alexandrovitch, ki je umrl v Nici. To je na Ave Nikolaja II, tel .: 00 33 (0) 4 93 96 88 02. Odprto vsak dan 9 am-noon & 2-6pm, je brezplačna in najbližja avtobusna postaja je Tzarewitch (avtobus št. 17).

Insider Nasveti

  • Če imate občutek, energična, najem koles za Wiz gor in dol Prom in drugod. Velo Bleu ima 1200 samopostrežne koles na 120 lokacijah po mestu. Obstaja 34 km kolesarskih poti, med katerimi lahko izbirate; Stroški se razlikujejo, vendar začeti na 1 evro na dan. Več na tel .: 00 33 (0) 4 93 72 06 06; in spletne strani .
  • Dobiti vstopnice za na 24 ali 48 hop-on-hop-off Bus turnejo in ga lahko uporabite, da bi dobili vse muzeje. Vstopnice stanejo od 17 £ na osebo.

3. dan v Nici – rimskih ostankov, Matisse in Marc Chagall

Escape množice v starem mestnem jedru ali ob “Prom” in videli rezino zgornji skorje Nica življenja. Cimiez severno od mesta je, če so bogati vedno živeli. To je lepo, mirno predmestje poln odličnih belle Epoque vile in je pomembno od vsega začetka. V dneh od rimskega imperija, je bil Cimiez glavno mesto province Alpes-maritimae.

Poleg čisti užitek hoje po listnate ulicah in videli bujno arhitekturo, tam je veliko več, da vas ne zavedejo, da se z avtobusom ne 15, 17 ali 22 do postaje ĺrenes / Musée Matisse.

Začnite z daleč daljni preteklosti na Gallo-Roman mestu . Arena je bila dokaj skromna rimskih standardov, ki sprejme zgolj 4000 gledalcev, ki so prišli gledati gladiatorje in voza dirke. Lahko sprehaja okoli ostanki term s svojimi toplimi in hladnimi kopeli. Spustite v Musée Archéologique , Arheološki muzej na 160 ave des Arenes, tel 00 33 (0) 4 93 81 59 57, da bi dobili idejo življenja v Nici pred 2000 leti. Muzej je odprt vsak dan, razen torka 10. do 6pm in je brezplačna.

Na vzhodu, nekdanji frančiškanski samostan ima lepe vrtove, ki ponujajo senco na vroč poletni dan. Če ste tukaj od sredine julija do sredine avgusta, si oglejte na prostem koncerte klasične glasbe v samostani. Ne zamudite pokopališče, kjer so pokopani tudi Matisse in Raoul Dufy. Samostan Cerkev je odprta od ponedeljka do sobote 09:00 do 6pm in vrtovi so odprte od 8. do poznega popoldneva. Oba sta brezplačna.

Kosilo

Kosilo na prekrasni restavraciji Côté Sud pred obiskom dvorec iz 17. stoletja, ki so nameščeni v Musée Matisse na 164 ave des Arenes de Cimiez, tel .: 00 33 (0) 4 93 81 08 08. To je pravi dom, v celoti od osebne stvari in nekaj slik umetnika, ki je tako ljubil svetlobo in barve na Azurni obali. Matissee preživel zime v Nici od 1916 naprej, potem pa najeti stanovanje na mestu Charles-Felix. Umrl je v Cimiez novembra 1954 v starosti 85 let.

Bodite avtobus št. 15 ali 22 navzdol Boulevard Cimiez v Musée nacionalni Marc Chagall (stop je Musée Chagall). Precej stroga Stavba je bila posebej naročena in odprl Marc Chagall sam leta 1972. Set v vrt poln sredozemskih rastlin, to je nasproti nekdanjega konservatoriju za glasbo v vili Paradiso in ima stalno zbirko o oddaji, kot tudi redne občasne razstave. V muzeju je na ave du Docteur-Menard tel. 00 33 (0) 4 93 53 87 20 in je odprt vsak dan razen torka 10. do 6 pm. Vnos za odrasle je 8 evrov.

večerna zabava

Vieux Lepo je najboljše mesto za večerno zabavo. Obstaja velika izbira barov, veliko ponuja happy hour 6 do 8pm. Za elegantna lezbični in gejevski bar, poskusite Pulp Fiction salon na 7 rue Emmanuel Philibert na mestu du Pin, tel .: 00 33 (0) 4 93 55 2535. Snug na 22 rue DROITE, tel .: 00 33 (0) 4 93 80 43 22, je dobro, zelo majhna irski pub in bar, služi tudi hrano.

Obstajata dve veliki igralnice v Nici. Casino Rühl je 1. promenado des Anglais, tel .: 00 33 (0) 4 97 03 12 22. Palais de la Méditerranée je pri 15 promenadi des Anglais, tel .: 00 33 (0) 4 92 14 68 21. oba sta resna in poskrbi za visoke valjev.

Kratki izleti iz Nice,

Antibes je eden izmed francoskih najbolj očarljivih majhnih mestih. Srednjeveški obzidje objeti obale kot morje funtov pod skale. Staro mestno jedro je očarljiv labirint majhnih ulic, polno bistroji, barov in butikov. Njegovo srce je stara litega železa tržnica, ki napolni vsak dan s svežim sadjem in zelenjavo trgu. V bližini je Picassov muzej domuje v majhnem dvorcu, da je umetnik živel v času svojega časa v Antibes. Je v njem nekaj velika umetnost plus keramike, ki Picasso oblikovane in so, ki jih obrtniki v najbližji Vallaurisa. In potem je tukaj še čudovito Fort Carre, ki jih Vauban zgradili kot obrambo pred napadalci iz morja. Gleda najboljšo marino v Sredozemlju, napolnjena z vrsto jahte, ki ne bo niti loterija win kupujejo. Če k temu dodamo na bor-napolnjen Cap d’Antibes, ki vas popelje zaokrožiti Juan-les-Pins, in ga naredi zelo privlačna zares.