Skip to main content

4 népszerű thai tészta ételeket

4 népszerű thai tészta ételeket
Pad Thai hírnevét szerte a világon, mint a go-to thai éttermek – a klasszikus alapértelmezett uralkodik között népszerű thai tészta ételeket.

Ha valaki megemlíti megy thai étel, pad thai leggyakrabban mi jut eszembe. Aztán a sóvárgás, hogy egyedi íze és állaga kezd. Noodle őrület beállta amíg végül egy fix.

De várj! Pad thai lehet bajnok között thai tészta választás, de van néhány kiváló száj- és ízletes alternatívák. A következő alkalommal mindenki az asztalnál rendeli a szokásos, fontolják meg egy ilyen finom ételeket kap a fix és bővítse a repertoárt.

Megjegyzés: Vegánok vigyázz – akkor is, ha kér az étkezést kell készíteni meatless, a legtöbb tészta ételeket Thaiföld tartalmaz tojást és esetleg nam pla (halszósz), vagy nam férfi hoi (osztriga szósz).

1. Pad Kee Mao (Drunken tészta)

Más néven „részeg tésztával,” pad Kee mao népszerű keverjük sült tészta étel Thaiföldön. Mao azt jelenti, „részeg” thai azonban az étel biztosan élvezhető anélkül túl sokat ivott Chang vagy Singah. De érdemes Thaiföld egyik nagy három sört választás, ha a pad Kee mao állítjuk elő hitelesen csípős!

Ne várják tészta hasonló a talált pad thai vagy akkor a végén csalódni. Mindkét végre rizstészta, de pad Kee MAO rendszerint elő széles tészta helyett a jól ismert szélessége használt Pad Thai. A tészta is meglepően vastag, ami egy gumiszerű, rágós állagú.

Sok szent bazsalikom nyújt gyógynövény édesség; szójaszósz, halszósz, fokhagyma, és rengeteg chili keverék egy addiktív ízét.

Pad Kee Mao gyakran készített zöldségek, mint a brokkoli, sárgarépa, bébi kukorica, paprika, és a babcsíra. A fehérje, akkor választhat a közös választási tofu, sertés, csirke, marha, vagy tenger gyümölcsei.

Akkor miért a neve „részeg tészta”? Egy futó elmélet azt sugallja, hogy ez azért van, mert az étel gyakran változik egyik helyről a másikra; szakácsok dobálják bármilyen zöldséget hagyták. Gondolj bele, milyen valaki támadt volna vissza egy késő éjszaka ki, és egy rögtönzött, laktató ételeket által dobált össze bármi elérhető!

Mint minden népszerű thai tészta ételeket, különböző éttermekkel saját értelmezéseket. Általában, ha ahhoz pad Kee mao, várnak fűszeres, töltő tál több zöldséget, mint máskor.

2. Pad See Ew

Gyakran élvezte a helyiek Thaiföld, pad lásd ew egy népszerű alternatívája pad thai. Miközben az utasok élvezik pad thai, a helyiek gyakran ült a közelben élvezi pad látni ew. Bár mindkét ételek végre rizstészta, az íze és állaga pad látni ew nagyban különböznek a pad thai; Nem várható sok hasonlóságot mutat.

Ez az étel névadója egy kicsit kevésbé izgalmas, mint a „részeg tészta” – pad lásd ew egyszerűen „sült szójaszósz.” Egyéb átiratai látható menü tartalmazza pad SAE ew , pad Siew , sőt pad si-io .

Elkészítéséhez pad látni ew, széles, rágós rizs tésztát keverjük sült száraz, elsősorban a fokhagyma, sötét (vastag) és könnyű szójaszószokkal. A készítmény kölcsönöz pad lásd ew enyhén égetett vagy elszenesedett íz; ez történik a célra. A képzett szakács forgatja a wok is, és táncol mentén finom elválasztó vonal „elszenesedett” és „égett” nyomja a széle, de nem túlzásba viszi.

A kínai inspirációt az íze látszólagos; hívja ezt Thaiföld megfelelője char Kway Teow – a kedvenc utcai élelmiszer ünnepelte Malajziában és Szingapúrban.

És csakúgy, mint a char Kway Teow kocsik Penang, néhány utcai kocsik Thaiföldön kitűnjön a flotta választási szolgálva csak mesterien elkészített pad látni ew, és nincs más tészta kínálatát.

Hiteles változat a pad lásd ew hajlamosak a kínai fokhagymát, de kevesebb zöldséget, mint pad Kee mao. Ez általában nem készült nagyon csípős. Ez rendben van, akkor mindig előkerülnek a hő hozzáadásával saját fűszer az asztalnál.

Mint a legtöbb népszerű thai tészta ételek, tojás alapértelmezés szerint tartalmazza. A hús, a helyiek gyakran választják a sertéshús – illik az étel a sertéshús volt egykor a „kínai hús.” A turisták általában alapértelmezett a … várni rá … csirke.

3. Rad Na

Ez a népszerű tészta étel néha kellemetlenül transzliterált patkány na , de ne aggódj: rágcsáló nem egy szokásos összetevőket.

Rad na , szintén tekinthető disznózsír na vagy lat na menük, úgy állítjuk elő, széles rizstészta egy vastag, tojás mártás rendszerint barna vagy zavaros színű. Ez a népszerű thai tészta étel kiemelkedik az összes többi, mert a soupy összhang. A tészta sütve „nedves” és szolgált, hogy így szivárgott az édes, sós, viszkózus, olajos szósszal készült tojás, fokhagyma, és a megvastagodott tápióka keményítő.

Egyszerűen fogalmazva, akkor sem szeretni vagy gyűlölni a mártást a „nyálkás” összhang; ott ritkán olyan középutat, akik próbálni. De egy dolog biztos: a vastagsága a tésztát és a kiegészítő szaft make rad na több töltelék, mint a szokásos választás.

Eltekintve végrehajtási egy kis fekete bors, rad na általában nem túl fűszeres. Fontolja kevés apróra vágott chili ecetben vagy Prik nam pla (fűszeres halszósz) a helyiek, hogy megakadályozza, és kiegészítik az édességet.

Bár sokan panaszkodnak a szósz a következetesség, mások szeretik a kombinációja cukor, só, és fűszeres (ha hozzá chili) ízek találhatók ebben a kiadós étel.

Rad na egy másik kínai ihletésű tészta étel. Ahhoz, hogy megtalálja a leghitelesebb kiadatásokba a rad na, próbálja keresi körül Chinatown Bangkokban.

Furcsa oldalán megjegyzés: Laosz változata Rad na hívják disznózsír na – sajnos erősítő ahogy néhány utazó leírja a textúra a csúszós, ragacsos tészta.

4. Yam Wun Sen (Glass tésztasaláta saláta)

Néha – valójában gyakran – az időjárás Thaiföldön csak túl forró gőzölgő, keverjük sült tészta étel. És néha úgy érzi, hogy szükség van, hogy elkerülje a használt olaj legtöbb keverjük sült rizs és a tészta ételeket. Üveg tészta ( yam Wun sen) a mentő!

Valami teljesen más, fűszeres üveg tészta általában szolgált hűtve, egészséges saláta. Ők is nagyon fűszeres, éles kis zöld és piros chili paprika, ha nem kérhet másképp.

Üveg tészta néha által több ipari hangzású nevét a „celofán tészta” ( Wun sen thai), de nem szabad halogatni. Várják nagyon vékony, fonalszerű, áttetsző tészta keményítőből készült, gyakran Mung bab. Üveg tészta is a végén, azokban sült tojás tekercs látható mindenütt.

Ha rad na a legnehezebb tészta ételeket, üveg tészta saláta a legkönnyebb. Majd úgy érzed evés kevésbé töltő keményítő és bármi mást is az edényben.

Üveg tészta saláta fűszerezett citromlé, hal szósz, fokhagyma, gyömbér és néha. A kis tömegű tésztát, ez a nyers saláta tálaljuk apróra vágott hagymát és a paradicsomot. A darált húst és a tenger gyümölcsei a két legnépszerűbb lehetőségek.

Megjegyzés: ismerve a forrása a pohár tészta hasznos. Sajnos, néhány változatát Kínában gyártott készülnek kemény, ipari vegyi anyagok létrehozásához áttetszőség.

You may also like