4 Popular Thai Noodle Jedi

Posted on

4 Popular Thai Noodle Jedi
Pad thai je sloves po vsem svetu, kot go-v tajskih restavracijah – klasične privzete kraljuje med priljubljenih tajskih rezancev jedi.

Ko nekdo omenja gre za tajsko hrano, pad thai je najbolj pogosto, kar pride na misel. Potem želja za ta edinstven okus in teksturo začne. Testenin norost določa, dokler si končno dobil popraviti.

Ampak počakaj! Pad thai lahko prvak med tajskimi izbire rezancev, vendar obstaja nekaj odličnih-in-okusne alternative. Naslednjič, ko vsi za mizo, naroči običajno, upoštevati odločili za eno od teh okusnih jedi, da bi dobili svojo popraviti in razširiti svoj repertoar.

Opomba: vegani pozor – tudi če vprašate za obrok, da se pripravijo brezmesne, večina testenin jedi na Tajskem vsebujejo jajca in morda Nam pla (ribje omake) ali Nam človeka Hoi (ostrig omako).

1. Pad Kee Mao (pijani rezanci)

Imenovane tudi “pijani rezanci,” pad Kee mao je priljubljena, mešamo ocvrt testenin jed na Tajskem. Mao pomeni “pijan” v tajski pa je jed lahko zagotovo uživali brez pitne preveč Chang ali Singah. Vendar boste morda želeli eno od velikih izbir tri piva na Tajskem, če je bil vaš pad kee mao pripravili avtentično pikantno!

Ne pričakujte, rezanci, podobne tistim, ki jih najdemo v pad tajska ali lahko na koncu razočaran. Oba izvajanje riža rezanci, vendar blazinica Kee MAO običajno pripravimo z uporabo široke rezance namesto znane širino, ki se uporablja v blazinicah Thai. Na rezanci so tudi presenetljivo debele, ustvarja gumasti, Chewy teksturo.

Veliko sveto baziliko zagotavlja zeliščni sladkosti; sojina omaka, ribje omake, česen in veliko chili mešanica za zasvojenost okus.

Pad Kee mao pogosto pripravimo z zelenjavo, kot so brokoli, korenje, mlado koruzo, papriko in fižol ohrovt. Za beljakovine, lahko izbirate med skupnih usmeritvah tofu, svinjine, piščanca, govedino, ali morskih sadežev.

Torej, zakaj je ime “pijani rezanci”? Ena teorija tek kaže, da je to zato, ker je jed pogosto razlikujejo od kraja do kraja; kuharji vržejo v karkoli zelenjava so zapustili. Pomislite, kako bi nekdo s munchies vrnil iz pozno zvečer ven in se nenapovedan, polnjenje obrok, ki ga premetavala skupaj vse, kar je na voljo!

Kot pri vseh priljubljenih tajskih rezancev jedi, različne eateries imajo svoje interpretacije. Na splošno, če bi pad Kee mao, pričakujejo pikanten, polnjenje jed z več zelenjave kot običajno.

2. Pad Glej Ew

Domačini na Tajskem pogosto uživajo, pad glejte ew je priljubljena alternativa pad tajska. Medtem ko so potniki uživajo pad tajska, so domačini pogosto sedel v bližini, ki uživajo pad glej ew. Čeprav obe jedi izvajanje riževe rezance, okus in teksturo pad glej ew zelo razlikujejo od pad tajska; ne pričakujejo veliko podobnosti.

Soimenjak Ta jed je malo manj razburljiv kot “pijani rezanci” – pad glej ew preprosto pomeni “ocvrt v sojini omaki.” Drugi transliteracije videli na menijih vključujejo pad SAE Ew , pad Siew in celo pad SI-io .

Za pripravo pad videti ew, široka, čokoladni riž rezanci so mešamo-ocvrt suha, predvsem s česnom s temnimi (debelimi) in lahke sojine omake. Pripravek daje blazinica glej EW rahlo stopljen ali zoglenelih okus; To je storjeno namenoma. Izurjena kuharica wields vok dobro in pleše ob tanka črta, ki ločuje “zoglenelih” in “zažgal” potiska na rob, a ne pretiravanje.

Kitajski navdih za okus je razvidno; klic, ki ustreza tem Tajske v znak kway TEOW – najljubši ulica hrano praznoval v Maleziji in Singapurju.

In tako kot TEOW vozički na znak kway v Penang, nekatere ulice vozički na Tajskem izstopa iz flote izbir, ki služi samo mojstrsko pripravljeni pad videti ovo in nobene druge ponudbe rezancev.

Verodostojna različice pad glej ew imajo ponavadi kitajski česen, vendar vsebujejo manj zelenjave kot pad Kee mao. To je običajno ni pripravljen zelo pikantno. To je v redu, lahko vedno zagreli z dodajanjem svoje začimb za mizo.

Kot najbolj priljubljenih tajskih rezancev jedi, je jajce privzeto vključen. Za meso, domačini pogosto odločijo za svinjino – opremljanja za jed, kot je svinjska nekoč veljal za “kitajski meso.” Turisti ponavadi privzeto … čakati na to … piščanca.

3. Rad Na

Ta priljubljena testenin jed je včasih neprijetno transliterirana kot podgane NA , vendar ne skrbite: glodalec ni eden od običajnih sestavin.

Rad nu , prav tako velja mast nu ali šir nu menije, pripravimo s širokimi rezanci riža v debel, jajčni omako običajno rjave ali moten barve. Ta priljubljena Tajski testenin jed izstopa od vseh drugih, zaradi soupy doslednosti. Rezanci so premešamo ocvrti “mokro” in služil na ta način pronica s sladko, slano, viskozna, mastno omako, ki z jajcem, česen in zgosti z tapioka škrob.

Preprosto povedano, boste bodisi ljubezen ali sovraštvo omaka je “sluzast” doslednost; je redko kateri koli kompromisno rešitev med ljudmi, ki ga poskušajo. Ampak ena stvar je gotova: debelina rezanci in dodatno omako narediti rad na več polnjenje od običajnih izbir.

Poleg izvajanja malo črni poper, rad na običajno ni zelo pikantno. Razmisli še nekaj sesekljane chilis v kisu ali prik Nam pla (začinjene ribje omake), kot domačini storiti za preprečevanje in kompliment sladkost.

Čeprav nekateri ljudje pritožujejo zaradi doslednosti omaka je, drugi pa radi kombinacijo sladkorja, soli in pikantni (če dodamo čili) okuse najdemo v tem krepko jed.

Rad na je drugo kitajsko-zgleduje testenin jed. Da bi našli najbolj pristne izročitve rad na, poskusite išče njo okoli Chinatown v Bangkoku.

Čudno strani opomba: različica Laosa od Rad NA imenujemo mast NA – žal okrepitev pot nekateri potniki opisujejo teksturo spolzke, Gnjecav rezanci.

4. Yam Wun Sen (Glass Noodle solata)

Včasih – v resnici, pogosto – vreme na Tajskem je le prevroče za paro, mešamo-ocvrt testenin jed. In včasih čutijo potrebo, da pobegniti olje, ki se uporablja v večini-mešamo ocvrte riža in testenin jedi. Steklo rezanci ( yam Wun sen), na pomoč!

Nekaj ​​povsem drugega, začinjene stekleni rezanci so običajno služil kot ohlajeno, zdravo solato. Lahko so tudi zelo začinjena z ostrimi malo zelene in rdeče pekoče paprike, če ne zahteva drugače.

Stekleni rezanci se včasih imenujejo po svoji več industrijskih zveneče ime “celofan rezanci” ( wun sen v tajskem), vendar naj vas to ne odvrne. Pričakujte zelo tanke, nitki, prosojna rezanci narejene iz škroba, pogosto mung fižol. Stekleni rezanci tudi končajo v teh ocvrtih jajc zvitki videti povsod.

Če je rad na najtežji od rezancev jedi, steklo testenin solata je najlažji. Počutili se boste, kot da ste jedli manj polnjenje škrob in še več, kar je še v posodi.

Steklo testenin solata je začinjena s limetinega soka, ribjo omako, česnom, in včasih ingver. Skupaj z lahkimi rezanci, ta surova solata postrežejo s sesekljano čebulo in paradižnik. Mleto meso in morski sadeži, sta dve najbolj priljubljenih možnosti.

Opomba: poznavanje vir vaših steklenih rezancev je koristno. Na žalost so nekatere variante izdelani na Kitajskem, je s pomočjo močnih, industrijske kemikalije za ustvarjanje prosojnost.