Skip to main content

4 populare feluri de mâncare thailandeză tăiței

4 populare feluri de mâncare thailandeză tăiței
Pad Thai este renumit în întreaga lume ca du-te-la restaurante Thai – domniilor implicit clasic suprem printre populare feluri de mâncare tăieței thailandeze.

Atunci când cineva menționează merge pentru mâncare thailandeză, pad thai este cel mai adesea ceea ce vine în minte. Apoi pofta pentru acel gust unic si textura începe. Fidea nebunie seturi până când veți obține în cele din urmă un fix.

Dar asteapta! Pad Thai poate fi campion printre alegerile tăieței thailandeze, dar există unele alternative excelente și-delicios. Următoarea dată toată lumea la masa de comandă de obicei, ia în considerare a opta pentru una dintre aceste feluri de mâncare delicioase pentru a obține stabili și extinde repertoriul.

Notă: Veganii Feriți – vă – chiar dacă ceri masa să fie pregătite fără carne, de cele mai multe feluri de mâncare tăiței din Thailanda conțin ouă și , eventual , pla nam (sos de pește) sau nam om hoi (sos de stridii).

1. Pad Kee Mao (Drunken făinoase)

De asemenea , numit „fidea beat,“ pad Kee mao este un popular fel de mâncare se amestecă prăjit tăiței în Thailanda. Mao înseamnă „beat“ , în thailandeză, cu toate acestea, vasul poate fi cu siguranță , fără a bea bucurat prea mult Chang sau Singah. Dar este posibil să doriți ca unul dintre mari alegeri de bere trei Thailands în cazul în care dvs. mao pad Kee a fost preparat autentic picant!

Nu vă așteptați fidea similare cu cele găsite în Thai pad sau ați putea ajunge dezamăgit. Atât punerea în aplicare a fidea de orez, dar pad kee mao este de obicei preparate folosind tăiței largi, mai degrabă decât lățimea familiar utilizat în thai pad. Tăițeii sunt, de asemenea, în mod surprinzător groase, creând o textură cauciucată, Chewy.

O mulțime de busuioc sfânt oferă o dulceață pe bază de plante; sos de soia, sos de pește, usturoi, și o mulțime de amestec chili pentru o aromă dependență.

mao Pad kee este adesea preparate cu legume, cum ar fi broccoli, morcovi, porumb copil, ardei și muguri de fasole. Pentru proteine, puteți alege din opțiunile comune de tofu, carne de porc, pui, vita sau fructe de mare.

Deci, de ce numele de „fidea beat“? O teorie de rulare sugerează că este pentru că vasul adesea variază de la un loc la altul; bucătari arunca în orice legume care le-au lăsat. Gândiți-vă cum cineva cu munchies se va întoarce de la o noapte târziu afară și să facă o improvizație, umplere masă prin aruncarea împreună tot ceea ce este disponibil!

Ca și în toate feluri de mâncare populare thailandeze tăieței, diferite restaurante au propriile lor interpretări. În general, în cazul în care comandați pad Kee mao, se așteaptă un fel de mâncare picant, umplere cu mai multe legume decât în ​​mod obișnuit.

2. Pad Vezi Ew

Frecvent se bucură de localnici din Thailanda, a se vedea pad ew este o alternativă populară la pad thai. În timp ce călătorii se bucură de Thai lor pad, localnicii sunt de multe ori stătea în apropiere se bucură de pad vezi ew. Deși ambele feluri de mâncare pune în aplicare tăiței de orez, aroma și textura de pad vezi ew diferă foarte mult de la Thai pad; nu se așteaptă multe asemănări.

Omonim Acest fel de mancare este un pic mai puțin interesant decât „fidea beat“ – a se vedea pad ew înseamnă pur și simplu „prăjit în sos de soia.“ Alte transliterările observate pe meniuri includ pad sae ew , Siew pad , și chiar pad si-io .

Pentru a pregăti pad vezi ew,, fidea de orez Chewy largi sunt amestecati prăjite uscate, în primul rând în usturoi cu negri (groase) și ușoare sosuri de soia. Preparatul dă pad vezi ew un gust ușor ars sau carbonizat; acest lucru se face intenționat. Un bucatar priceput manuieste fântână wok și dansuri de-a lungul liniei de separare fină „carbonizate“ și „ars“, împingând margine, dar nu exagerează.

Inspirația chineză pentru gustul este evident; numesc echivalentul acestei Thailandei Teow char Kway – un aliment favorit stradă sărbătorit în Malaezia și Singapore.

Și, la fel ca căruțe Teow char Kway în Penang, unele căruțe stradă din Thailanda ies din flota de opțiuni de servire numai pad pregătite cu măiestrie vezi Ew și nici alte oferte tăieței.

Versiunile autentice ale pad vedea ew tind să aibă usturoi din China, dar conțin mai puține legume decât mao pad Kee. De obicei, nu este pregătit foarte picant. Asta e în regulă, vă puteți transforma întotdeauna căldura prin adăugarea unui condiment la masă.

La fel ca cele mai multe dintre cele mai populare feluri de mâncare tăiței thailandezi, ou este inclus în mod implicit. Pentru carne, localnicii adesea opta pentru carne de porc – pentru montarea vasului ca carne de porc a fost o dată considerată o „carne din China.“ Turiștii implicit, de obicei, să … așteptați … pui.

3. Rad Na

Acest fel de mâncare populară tăiței este uneori supărător transliterat ca șobolan na , dar nu vă faceți griji: rozătoare nu este unul dintre ingredientele obișnuite.

Rad na , de asemenea , văzută ca untura na sau lat na pe meniuri, este preparat cu tăiței de orez larg într – un, sos de ou gros , de obicei , maro sau tulbure de culoare. Acest fel de mâncare populară tăiței Thai iese în evidență din toate celelalte din cauza consistenței Soupy. Tăițeii se amestecă prăjit „umed“ și a servit în acest fel maloasa cu un sos dulce, sărat, vâscos, uleios făcut cu ou, usturoi, și îngroșată cu amidon de tapioca.

Pur și simplu pune, fie veți dragoste sau ură sos de „lipicioasă“ consistență; rareori există nici o cale de mijloc între oameni care-l încercați. Dar un lucru este sigur: grosimea fidea și marca suplimentare sos rad na mai mult de umplere decât alegerile obișnuite.

În afară de punerea în aplicare un pic de piper negru, rad na de obicei , nu este foarte picant. Luați în considerare adăugarea unor Chilis tăiate în oțet sau nam prik pla (sos de pește picant) ca localnicii fac pentru a contracara și compliment dulceața.

Deși unii oameni se plâng de consistență sos lui, alții iubesc combinația de zahăr, sare, și picant (dacă adăugați chili) arome găsite în acest fel de mâncare consistent.

Rad na este un alt fel de mâncare chinezesc inspirat de tăiței. Pentru a găsi cele mai autentice extrădările de rad, încercați na căutați-l în jurul Chinatown în Bangkok.

Ciudat notă: versiunea Laos’ a Rad na se numește untură na – consolidarea din păcate modul în care unii călători descriu textura alunecos fidea, gooey.

4. Yam Wun Sen (sticlă Fidea salată)

Uneori – de fapt, de multe ori – vremea în Thailanda este prea fierbinte pentru o tratare cu abur, se amestecă-prajit farfurie tăiței. Și , uneori , te simți nevoia de a scăpa de uleiul folosit în cele mai multe orez și tăiței prajelile-se amestecă. Sticla fidea ( yam Wun sen) la salvare!

Ceva complet diferit, tăiței de sticlă picante sunt, de obicei, a servit ca o salata rece, sănătos. Ele pot fi, de asemenea, foarte picant, cu puțin ardei iute verde și roșu ascuțite, cu excepția cazului în care solicitați altfel.

Tăiței de sticlă sunt uneori numite de numele lor mai industriale-sondare a „fidea celofan“ ( Wun sen în thailandeză) , dar nu se pune off. Asteptati – filiform, fidea foarte subțiri, translucide realizate din amidon, de multe ori mung fasole. Fidea de sticlă , de asemenea , ajunge în aceste rulouri de ou prăjit văzut peste tot.

În cazul în care rad na este cel mai greu de feluri de mâncare cu taitei, salata de tăiței de sticlă este cel mai usor. Te vei simti ca ai manca amidon mai puțin de umplere și mai mult orice altceva este în farfurie.

salata de tăiței de sticlă este asezonat cu suc de lămâie, sos de pește, usturoi, și, uneori, ghimbir. Împreună cu taitei ușoare, această salată crud este servit cu ceapa si rosii tocate. carne tocată și fructe de mare sunt cele două opțiuni cele mai populare.

Notă: cunoașterea sursa de fidea dvs. de sticlă este util. Din păcate, unele variante de produse în China sunt realizate folosind produse chimice concentrate, industriale pentru a crea transluciditatea.

You may also like