Skip to main content

5 απλοί τρόποι για την εμπειρία Chiang Mai σαν ένα τοπικό

5 απλοί τρόποι για την εμπειρία Chiang Mai σαν ένα τοπικό

Chiang Mai είναι μια συναρπαστική πόλη με τόσα πολλά να προσφέρει όσον αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία, καταπληκτικό φαγητό και η αφθονία των φυσικών αξιοθέατα που θα μπορούσατε να περάσετε εβδομάδες εδώ χωρίς να δει και να κάνει τα πάντα. Είτε είστε επισκέπτονται για λίγες ημέρες ή σε λίγους μήνες, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε πραγματικά μια αίσθηση για μια νέα θέση είναι να έχουμε όσο το τοπικό μια εμπειρία δυνατό. Αυτό σας βοηθά να πάει πέρα ​​από τα βασικά και να πάρει κάτω από το δέρμα μιας πόλης με έναν τρόπο που σας επιτρέπει να αισθάνονται μέρος αν.

Αίσθηση σαν ένα τοπικό σημαίνει όχι μόνο με πολιτιστικές εμπειρίες εγγενής όπου και αν βρίσκεστε, αλλά και να κάνει και να δει τα πράγματα ότι κάποιος που ζει εκεί θα μπορούσε, αντί να κολλήσει σε ένα καλά trod τουριστική διαδρομή.

Όντας ένας τουρίστας σημαίνει να δει και να κάνει ό, τι ένα συγκεκριμένο μέρος είναι γνωστό για, αλλά μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε την εμπειρία ταξιδιού σας ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από ό, τι σημαίνει να αισθάνεται σαν ένα τοπικό. Σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Τσιάνγκ Μάι; Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την πόλη σαν ένα τοπικό.

Επιλέξτε το σωστό Τοποθεσία

Καταρχάς; Chiang Mai είναι μια πόλη που έχει γίνει πολύ δημοφιλής με τους ομογενείς, ψηφιακή νομάδες και εργαζόμενους από απόσταση. Ψηφιακή νομάδες και απομακρυσμένες εργαζόμενοι είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με την ελευθερία να εργάζονται από οπουδήποτε ή άνθρωποι με την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους από το εξωτερικό, και Chiang Mai προσελκύει πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων ένα προσιτό κόστος ζωής. Έτσι, εάν θέλετε να νιώσετε σαν ένα τοπικό (ακόμα και αν μένετε μόνο λίγες μέρες), μείνετε σε μια γειτονιά που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πραγματικά ζουν στην πόλη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτές είναι περιοχές που έχουν μια κοινότητα αίσθηση, με πολλές μικρές καφετέριες, μπαρ, καταστήματα και αγορές που να είναι εύκολο να συνδυάσει και να αισθάνονται άνετα. Και δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να πάρει γύρω στο Τσιάνγκ Μάι (η οποία καλύπτεται κάτω), που διαμένουν στην παλιά πόλη (το τουριστικό επίκεντρο της Chiang Mai) δεν είναι απαραίτητη.

Μια επιλογή που εξετάζει είναι Nimmanhemin, ή πιο συχνά αναφέρεται απλά ως «Nimman.» Αυτή η περιοχή αναφέρεται σε Nimmanhemin Rd (μερικές φορές γράφεται ως Nimmanahaeminda Rd), κοντά στο Chiang Mai Πανεπιστήμιο. Σε αυτή τη γειτονιά, μακριά Nimmanhemin, θα βρείτε πλευρές δρόμους που είναι γεμάτοι με δροσερό καφέ ιδανικό για άτομα που παρακολουθούν, μπαρ, εστιατόρια και μπουτίκ. Είναι εύκολο να νιώσετε σαν στο σπίτι σας όπως θα διερευνήσει τις πολλές γωνίες και τις σχισμές.

Ακριβώς βόρεια της δημοφιλούς περιοχής Nimman της Chiang Mai είναι Santitham. Santitham είναι λίγο λιγότερο τουριστικό και lmore χαμηλών τόνων, στη συνέχεια, άλλες περιοχές με πιο προσιτές τιμές από την άποψη της ξενώνες, διαμερίσματα και τα condos κατάλληλη για τόσο μακρά και βραχυπρόθεσμη διαμονή. Υπάρχει ένα ήσυχο, τοπική αίσθηση ότι δεν έχετε σε άλλες περιοχές και πολλά χαριτωμένα καφενεία και επιλογές για φαγητό σε ήσυχο σοκάκια. Αλλά δεδομένου ότι είναι μεταξύ Nimman και την παλιά πόλη, να πάρει σε κάθε περιοχή είναι εύκολη και προσιτή.

Πού να ξεκουραστούν από το κεφάλι σας

Υπάρχει μια πληθώρα επιλογών διαμονής, όταν πρόκειται για Τσιάνγκ Μάι κατάλληλη για κάθε προϋπολογισμό. Αν ψάχνετε για να αισθάνονται σαν ένα τοπικό, θεωρούν ένα άνετο ενοικίαση Airbnb, ξενώνα ή εξυπηρετούνται διαμέρισμα / οριζόντια ιδιοκτησία σε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς. Πολλοί εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ενοικιάσεις Airbnb και μικρότερα ξενώνες θα έχουν κάποιες βασικές προμήθειες κουζίνα, όπως βραστήρα, τοστιέρα και ψυγείο, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κάνει το τσάι ή τον καφέ σας και να κρατήσει σνακ γύρω για όταν είστε πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων.

Για να μην αναφέρουμε, μείνετε κάπου που αισθάνεται περισσότερο σαν ένα «σπίτι» θα καταστήσει πολύ πιο εύκολο να αισθάνονται σαν ένα τοπικό.

Πάρτε γύρω όπως ένα Τοπικό

Μετακινήσεις στο Chiang Mai είναι πολύ απλή, χρησιμοποιώντας τοπική συγκοινωνία. Είναι φθηνό, σας δίνει την ευκαιρία να οδηγήσω με τους ντόπιους, και, στη διαδικασία, να μάθουν περισσότερα για την πόλη. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρει από το σημείο Α στο Β σαν ένα τοπικό είναι να χρησιμοποιήσετε τις πολλές songthaews που εκτελούν στους δρόμους μαζεύοντας όσους έχουν ανάγκη από μια βόλτα. Μια Songthaew είναι ένα καλυμμένο κόκκινο φορτηγό με απλά καθίσματα πάγκο στο πίσω μέρος που ενεργεί ως κοινόχρηστο ταξί. Ταξιδεύουν πάνω-κάτω τους κεντρικούς δρόμους και προκειμένου να οδηγούν ένα, απλά επισημάνετε τα κάτω, όπως θα κάνατε με ένα ταξί. Απλά σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σημαία κάτω λίγα για να βρει ένα πηγαίνει στην περιοχή όπου θέλετε να είναι.

Όταν ένα Songthaew σταματήσει, πηγαίνετε μέχρι το παράθυρο και να πείτε στον οδηγό όπου θέλετε να πάτε.

Θα απορρίψουν ή να αποδεχθούν, η οποία εξαρτάται από το πού είναι σήμερα επικεφαλής. Αν πάρετε το ΟΚ, να πάρει στην πλάτη και όταν ήρθε η ώρα να αναχωρήσει, πατήστε το κουμπί διακοπής ή χτυπήσει στο παράθυρο για να δείξει ότι θέλετε να κατεβείτε. Πληρώνετε κατά την έξοδο και πιο βόλτες, κυρίως μέσα και γύρω από την παλιά πόλη και τις περιοχές που αναφέρονται στο πού να μείνετε θα πρέπει να κοστίσει μεταξύ 25 έως 40 μπατ.

Να πάρει σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στον οδηγό μπορεί να είναι σκληρή, ώστε να μπορεί να είναι πιο εύκολο να τους δώσουμε ένα κοντινό σταθμό ή εάν έχετε τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας, τραβήξτε ένα χάρτη με τον προορισμό σας καρφώθηκε.

Μάθετε Κάτι Τοπική

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βυθιστείτε σε μια νέα θέση και να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτό είναι να μάθουν κάτι καινούργιο, και σε Chiang Mai, υπάρχουν μερικές επιλογές για να διαλέξετε ανάλογα με το πόσο καιρό θα μένετε. Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που πρέπει να μάθουν, ενώ είστε στο Chiang Mai είναι να πάρετε ένα μάθημα μαγειρικής για να μάθετε πώς να κάνει μερικά από τα νόστιμα φαγητά που είναι πιθανό να τρώει. Μαθήματα κυμαίνονται από μισό έως ολόκληρη ημέρα και η πλειοψηφία να περιλαμβάνει επίσης μια επίσκεψη σε μια τοπική αγορά, όπου μπορείτε να μάθετε για τα βασικά συστατικά στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Τα μαθήματα είναι hands-on και κάθε μαθητής έχει το δικό τους σταθμό μαγειρέματος. Μπορείτε να φάτε ό, τι κάνουν και να αφήσει με ένα βιβλιαράκι συνταγών. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν Ταϊλάνδης μαθήματα μασάζ, διαλογισμό, της Ταϊλάνδης μαθήματα γλώσσας και Muay Thai μαθήματα πυγμαχίας. Υπάρχουν επίσης αρκετές ευκαιρίες για να συνομιλήσετε με τους μοναχούς σε Chiang Mai, μεταξύ άλλων και σε Wat Chedi Luang καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για την κουλτούρα της Ταϊλάνδης και του βουδισμού.

Δεν έχει σημασία πού βρίσκονται τα ενδιαφέροντά σας, λαμβάνοντας μια τάξη, εργαστήριο ή την εβδομάδα-μακρά πορεία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει μπορεί να είναι μια πολύτιμη τρόπος για να ζήσετε Τσιάνγκ Μάι.

Φάτε από την οδό Πλατεία

Όταν πρόκειται για την κατανάλωση των τροφίμων δρόμο, Τσιάνγκ Μάι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το κάνουμε και κάτι που δεν θέλετε να χάσετε ενώ είστε επισκέπτονται την πόλη. Αυτή είναι η τροφή σε πιο τοπικό της, αυθεντικά και φθηνά και υπάρχουν επιλογές για να απευθύνω έκκληση προς κάθε ουρανίσκο βρίσκονται σε όλη την πόλη. Από ανακατεύετε τηγανητό ρύζι και ζυμαρικά όλων των ειδών, σε σούπες, κάρυ, smoothies με φρέσκα φρούτα, σαλάτα παπάγια και τα spring rolls, υπάρχει ένα πάγκο στο δρόμο που εξυπηρετεί κάτι που αξίζει να τρώει κάπου στη Chiang Mai. Μερικά από τα καλύτερα μέρη για να πάρετε την αφθονία σας από τοπικά πιάτα περιλαμβάνουν Chiang Mai Gate (Νότια Πύλη), Chang Πύλη Pheuak (Βόρεια Πύλη), Chiang Mai Night Bazaar και το Σάββατο και την Κυριακή το περπάτημα στους δρόμους.