Skip to main content

5 enkle måder at opleve Chiang Mai som en lokal

5 enkle måder at opleve Chiang Mai som en lokal

Chiang Mai er en fascinerende by med så meget at tilbyde i form af kultur, historie, fantastisk mad og overflod af naturlige attraktioner, som du kunne tilbringe uger her uden at se og gøre det hele. Uanset om du er på besøg i et par dage eller et par måneder, en af ​​de bedste måder at virkelig få en fornemmelse for et nyt sted er at have så lokal en oplevelse som muligt. Dette hjælper du går ud over det grundlæggende og få under huden på en by på en måde, der lader dig føle del, hvis det.

Føle sig som en lokal betyder ikke blot at have kulturelle oplevelser iboende til hvor du er, men også gør og se ting, en person, der bor der måske, snarere end at holde sig til et godt betrådte turist sti.

At være en turist betyder at se og gøre, hvad et bestemt sted er kendt for, men du kan nemt udvide din rejseoplevelse til at omfatte mere af, hvad det vil sige at føle sig som en lokal. Planlægger en tur til Chiang Mai? Her er nogle af de bedste måder at opleve byen som en lokal.

Vælg den rigtige placering

Første ting først; Chiang Mai er en by, der er blevet meget populær med expats, digitale nomader og fjernarbejdere. Digitale nomader og fjerntliggende arbejdstagere er mennesker, der er freelancere med frihed til at arbejde fra hvor som helst eller folk med mulighed for at gøre deres arbejde fra udlandet, og Chiang Mai tiltrækker en masse af disse mennesker af flere grunde, herunder en overkommelig leveomkostninger. Så hvis du ønsker at føle sig som en lokal (selvom du holder kun et par dage), ophold i et kvarter, der er vært for et stort antal mennesker, der faktisk bor i byen på en langsigtet basis.

Det er områder, der har et fællesskab føler med mange små caféer, barer, butikker og markeder, der gør det let at blande i og føle sig godt tilpas. Og da det er meget nemt at komme rundt i Chiang Mai (som er dækket nedenfor), opholder sig lige i den gamle by (turist epicentret for Chiang Mai) er ikke nødvendig.

En mulighed for at overveje, er Nimmanhemin, eller oftest blot kaldes ”Nimman.” Dette område refererer til Nimmanhemin Rd (undertiden skrevet som Nimmanahaeminda Rd), tæt på Chiang Mai Universitet. I dette område, off Nimmanhemin, vil du finde sider gader, der er fyldt med smarte cafeer perfekt til folk, der ser, barer, restauranter og butikker. Det er nemt at føle sig hjemme her, mens du udforsker de mange krinkelkroge.

Lige nord for det populære Nimman område i Chiang Mai er Santitham. Santitham er lidt mindre turistet og lmore lav nøgle så andre områder med mere overkommelige priser i form af pensionater, lejligheder og ejerlejligheder passer til både lange og korte ophold. Der er en rolig, lokale føler, at du ikke får i andre områder og masser af søde caféer og mad muligheder på stille tilbage gader. Men da det er i mellem Nimman og den gamle by, at komme til enten området er nemt og billigt.

Hvor at hvile dit hoved

Der er en overflod af muligheder for overnatning, når det kommer til Chiang Mai passer til ethvert budget. Hvis du ønsker at føle sig som en lokal, overveje en hyggelig Airbnb leje, gæstehus eller serviceret lejlighed / ejerlejlighed i et af de områder, der er nævnt ovenfor. Mange servicerede lejligheder, Airbnb huslejer og mindre gæstehuse vil have nogle grundlæggende køkken forsyninger som en kedel, brødrister og mini køleskab, som giver dig mulighed for at lave te eller kaffe og holde snacks rundt til når du er sulten mellem måltiderne.

For ikke at nævne, opholder sig et eller andet sted, der føles mere som et ”hjem” vil gøre det meget nemmere at føle sig som en lokal.

Få rundt som en lokal

At komme rundt i Chiang Mai er meget enkel at bruge lokal transport. Det er billigt, giver dig chancen for at ride med lokalbefolkningen, og i den proces, lære mere om byen. Din bedste chance for at komme fra punkt A til B som en lokal er at bruge de mange songthaews der besejler gaderne optagning personer med behov for en tur. En songthaew er en overdækket rød lastbil med simpel bænk siddepladser i ryggen, der fungerer som en delt taxa. De rejser sig op og ned hovedvejene og for at ride en, blot markerer det ned, som du ville en taxa. Lige bemærke, at du måske nødt til at flag ned et par for at finde en at gå i nærheden af, hvor du ønsker at være.

Når en songthaew stopper, gå op til vinduet og fortælle chaufføren, hvor du vil hen.

De vil enten falde eller acceptere, som er afhængig af, hvor de er i øjeblikket på vej. Hvis du får OK, får i ryggen og når det er tid til at afvige ved at trykke på stopknappen, eller banke på vinduet for at vise, du ønsker at komme i gang. Du betaler ved udrejse og de fleste rides, især i og omkring den gamle by og områder nævnt i hvor man kan bo bør koste mellem 25 til 40 Bath.

Kom på tværs af en specifik adresse til chaufføren kan være hårde, så det kan være lettere at give dem en nærliggende milepæl, eller hvis du har data på din telefon, trække op et kort med din destination fastgjort.

Lær noget lokale

En af de bedste måder at fordybe dig i et nyt sted og lære mere om det er at lære noget nyt, og i Chiang Mai er der et par muligheder at vælge imellem, afhængigt af hvor længe du skal bo. En af de mest populære ting at lære, mens du er i Chiang Mai er at tage en madlavning klasse for at finde ud af at lave nogle af de lækre fødevarer, du sandsynligvis spise. Klasser spænder fra en halv til hel dag, og de fleste også indebære et besøg på et lokalt marked, hvor du kan lære om væsentlige ingredienser i thailandsk madlavning. Klasser er hands-on og hver elev får deres egen madlavning station. Du spiser, hvad du gør, og forlader med en hæfte med opskrifter. Andre valgmuligheder omfatter thailandske massage kurser, meditation, Thai sprogkurser og muay thai boksning klasser. Der er også flere muligheder for at chatte med munke i Chiang Mai, herunder på Wat Chedi Luang dagligt fra 09:00 til 06:00 Dette kan være en god måde at lære mere om thailandsk kultur og buddhisme.

Uanset hvor dine interesser ligger, tager en klasse, værksted eller uge-lange kursus i dit område af interesse kan være en berigende måde at opleve Chiang Mai.

Spis fra gadeboder

Når det kommer til at spise gade fødevarer, Chiang Mai er et af de bedste steder at gøre det, og noget, du ikke ønsker at gå glip af, mens du besøger byen. Dette er fødevarer på sit mest lokale, autentiske og billige, og der er muligheder for at appellere til enhver smag findes over hele byen. Fra røre stegte ris og nudler af alle slags, til supper, karryretter, frisk frugt smoothies, papaya salat og forårsruller, er der en gade stall betjener op noget værd at spise et eller andet sted i Chiang Mai. Et par af de bedste steder at få din fylde af lokale retter bl.a. Chiang Mai Gate (South Gate), Chang Pheuak Gate (North Gate), Chiang Mai Night Bazaar, og lørdag og søndag gågader.

You may also like