5 Escrocherii cele mai cunoscute pentru a se evita în Bali

Posted on

5 Escrocherii cele mai cunoscute pentru a se evita în Bali

Bali este o destinație de vis insulă binecuvântată cu scoate în evidență și experiențe care nu se găsesc în altă parte și unul dintre cele mai sigure locuri din Indonezia pentru a petrece vacanta. Cu toate acestea, la fel ca în orice colț al lumii, există întotdeauna persoane oportuniste care conduc practici necinstite pentru câștig personal, profitând de vizitatori noi si mai ales creduli. Mai jos este lista noastră mică dintre cele mai bine cunoscute escrocherii pentru a evita în timp ce în Bali, astfel încât vă puteți bucura de vacanță Bali, fără probleme și să nu cad victimă trucuri mărunte.

Cele mai multe escrocherii sunt destul de evidente, de la trucuri simple la simple rip-off-uri. Dar călătorii noi la fața locului și dornici de a explora atracțiile și scene din Bali pot cădea cu ușurință în aceste capcane, apoi se simt mizerabil pentru intreaga durata de vacanta lor odată ce au dat seama ce tocmai sa întâmplat pur și simplu, din cauza jetlag sau o ușoară confuzie în lagăre și instrucțiuni de ghidare lor. Cea mai bună măsură de precauție este de a menține simțul comun, și răspunzând la deschis „Nu, mulțumesc“, ori de câte ori semnale sonore radar.

1. zaraf înșelătorie

Ce această înșelătorie este despre:

După ceva timp la cumpărături pentru suveniruri și izbitoare o afacere mare la una dintre piețele de artă din Bali, îți dai seama că ai alerga afară de rupie (IDR) ia act de tariful de taxi înapoi la hotel. schimbătorii de bani sunt mereu prezente în și în jurul zonelor comerciale importante din Bali, cu table albe listarea cursurilor de schimb uimitoare și oferind „Nu Comisiei“ pe ele.

După grefierul contează notele în fața ta precis și convingător, el le mâinile să vă cu o singură mână în timp ce, simultan sau atingând ușor permițându-o IDR 50.000 sau 100.000 notă se încadrează în spatele tejghelei, toate într-o fracțiune de secundă.

Sfaturi și cum să evite:

În această zi și de vârstă, un dispozitiv mobil cu acces la internet (un smartphone cel puțin) se poate dovedi un instrument indispensabil care ajută foarte mult în verificarea cu ușurință cele mai recente rate de comparație generală. Cele mai multe case de schimb valutar sunt auto-intitulat „autorizat“, dar niciodată nu poate fi atât de sigur. Unele sunt foarte mici, chioșcuri și pur și simplu dubios, dar tenta credulilor cu placi de listare rate prea bune pentru a fi adevărate (deoarece acestea sunt de obicei!).

Figura din rata generală față de ratele de publicitate, iar în cazul în care vă confruntați cu o ofertă mai mare, să verifice dacă acestea se aplică un comision. Atunci când „nu comision“ și ratele ridicate merg împreună, de obicei, nu este un semn bun. De asemenea, flip din aplicația calculator pentru a face unele comparații rapide, deoarece unele escrocherii implica calculatoare de birou trucate, deși, în cazuri foarte izolate și rare.

Cele mai multe schimbătorii de la plecarea și sosirile de Aeroportul Internațional Ngurah Rai sunt bune, în cazul în care ratele sunt bine și în mod normal , competitiv. Nume Reputate în bani în schimbare de afaceri în Bali Kuta includ PT Central, Wahana și Dirgahayu Valuță Prima, cu ramuri situate în jurul Kuta și Legian. Regulile, cu toate acestea, se aplică tuturor.

Tu poate sau nu poate renumărarea, iar grefierul ar putea returna orice discrepanțe, doar pentru a repeta truc încă o dată. Când renumărarea și persistă, de obicei ostilitate ensues, vă spune să luați banii în altă parte (care a fost ideea, în primul rând!)

2. înșelătorie taxi

Ce această înșelătorie este despre:

Monopoly, nici un taxi metri, trasee mai lungi, fără taxe de schimbare și suplimentare. Acestea sunt câteva pentru a privi afară pentru atunci când merge pentru un taxi în Bali. Aeroportul Internațional Ngurah Rai are propriul serviciu de „oficial“ de taxi, condus de Ngurah Rai Taxi cooperativă, care controlează un monopol de taxiuri de la aeroport.

Unele drivere individuale pe care le pot oferi serviciile lor, dar pentru a evita tocmeală, trece la contoarele doar în afara sosiri. hamali Rogue poate grăbi să ajute cu bagajele, dar percepe o taxă de exagerat odată ce se încarcă și închideți portbagajul. Driverele sunt de obicei complici.

Sfaturi și cum să evite:

Ori de câte ori este posibil, aranja servicii de transfer oferite de hotel sau vila (cea mai mare parte liberă pentru anumite distanțe și zone), inclusiv pe transferuri la aeroport, în funcție de detaliile de rezervare. Politicos refuza orice hamali, sau în cazul în care nici o altă alegere, sunt de acord asupra unei sume de până rezonabilă față. În afara aeroportului, du-te doar pentru taxiuri metru.

Taxiuri la aeroport sunt fără de metri, și sunt plătite în avans sau de a folosi bonuri prestabilite pe care le plătiți conducătorului auto la a ajunge la destinație. Ratele sunt plate bazate pe zonele de la distanță, și , în general , mai mari decât ratele de metri. O plimbare cu zonele învecinate Beach Resort Kuta, Jimbaran și Seminyak, intervalul între IDR 80.000 la 100.000 IDR în timp ce zonele mai îndepărtate , cum ar fi Sanur și Nusa Dua din IDR 125.000.

În afara aeroportului, aveți opțiuni de taxiuri metru conduse de numeroși operatori. Acestea includ reputație Bluebird. Regula de bază este întotdeauna întreb dacă există un contor pentru a te salva tocmeală, imediat după ce marchezi jos unul pe stradă. În cazul în care călătoria dvs. include noul drum cu taxă Bali Mandara (în principal, la Nusa Dua și Sanur), cere pentru primirea la poarta de taxare, care ar trebui să fie IDR 10.000 de mașini, într-un fel.

Întotdeauna să fie gata cu schimbare Rupie mici, deoarece este mult prea comun pentru conducătorii auto să spun că nu au o schimbare pentru dvs. IDR 79300 tarif, de exemplu, și te-ai fi „forțat să“ plată cu IDR 100.000 notă și să renunțe la diferență, fără să vrea tratand ca un sfat. Cel mai bun de călătorie într-un grup, și să refuze atunci când a oferit un tarif „per persoană“. Tarifele ar trebui să nu ia în considerare bagajele în portbagaj. Cheia este de a fi ferm și sunt de acord asupra tarifelor înainte de a țopăit pentru plimbare.

3. Ghiduri nenecesare

Ce această înșelătorie este despre:

ghiduri și fără licență, Rogue comisioane și taxe pentru serviciile pe care nu au cerut. Există mai multe ghiduri de turism fără licență în jur, trăind comision prin luarea sa „recomandat“ magazine, restaurante sau locuri „mai interesante“, altele decât cel (e) ați intenționat de fapt. Ei, de obicei, chiar și va încerca să te convingi despre un restaurant sau site-ul este inchis sau de afaceri, și transferați la „alternative“ lor pe bază de comision.

Unele dintre cele mai mari temple din Bali, în special cele din regiunile îndepărtate și mai sărace, cum ar fi Besakih în regența Karangasem, au propriile lor ghizi locali , în loc, care sunt în mare parte nereglementată sau instruiți, iar în cazuri foarte izolate au cunoscut pentru a încărca taxe exorbitante pentru „excursii templu“ , în afară de, prețul biletului stabilit deja plătite.

Sfaturi și cum să evite:

Fii atent când rezervați un „ghid de conducător auto +“ independent în Bali. S-ar putea termina cu o clueless despre traseu sau site-uri, sau pur și simplu imposibilitatea de a comunica în mod eficient. rezervați întotdeauna de la o agenție de încredere sau prin intermediul dvs. tur hotel de birou / concierge, la care se poate depune o plângere în apar probleme de caz.

Pentru ghiduri templu locale, chiar dacă ajută economia locală într-un fel, nu ar trebui să fie plata de peste 50.000 de IDR pentru astfel de „servicii“ în orice caz. Ceea ce pare a fi un serviciu inclus în față ar putea transforma cu ușurință într-tocmeala pentru un sfat sau de taxă pentru a continua la jumătatea „tur“ ta. În cele mai multe cazuri, nu aveți nevoie într-adevăr un ghid sau să cumpere ceva.

Singurele lucruri necesare în orice templu vizita Bali sunt atitudinea ta respect și ținută, în principiu, un sarong și o eșarfă în jurul taliei (de obicei, disponibil pentru închiriere oriunde între IDR 10.000 la 25.000, sau incluse în prețul biletului).

4. înșelătorie multiproprietății

Ce această înșelătorie este despre:

Tendința la nivel mondial a răspândit în Bali, pe durată limitată în ultimele două decenii. legitimează sunt de fapt o idee bună atunci când sunt vândute în mod corespunzător, oferind o vacanță de mare, împreună cu oportunitățile de investiții. Vestea proastă este că nu sunt multe cele legit în jurul valorii. Eforturile de a semna noi clienți pe mai multe forme, cu cele mai frecvente fiind de vânzare în avans pe străzile din jurul zone, cum ar fi ambalate Jalan Pantai Kuta.

Un tip prietenos sau doamnă te apropie pe plajă, efectuarea ușoară pas de vânzări și să prezinte un „zero n norocos“ câștiga de un anumit fel. Se pare că „nimic de pierdut“ și ai un du-te, și doar se întâmplă esti „foarte norocos“ și câștigă! Dar, pentru a revendica premiul, trebuie sa mergi la un anumit loc cu ei, care ar putea fi un stand din apropiere, de birou, sau un hotel de departe, de a lua o bucată de timp de vacanță prețios.

Acolo ei înregistrează numele și detaliile de contact, precum și o prezentare lungă pe durată limitată stațiunile ensues, împreună cu toate pitches dure si preturi speciale greu de a rezista reduse. Dacă nu cumpărați în atunci și acolo, ei încă mai au contacte și veți auzi de la ei din nou, mai devreme sau mai târziu.

Sfaturi și cum să evite:

Mai bine să continue doar pe drum, se bucură de timpul dvs. de vacanță prețioase așa cum ați intenționat, și ferm și pur și simplu spune, „nu, mulțumesc“.

5. Unele forme de Extorcare

Ce această înșelătorie este despre:

Extorcare vine în multe forme, de la tine de încărcare doar pentru a face fotografii, se cere să plătească pentru articole de închiriere deteriorate niciodată cauzate, și chiar mită bani pentru o maimuță! Aici sunt doar câteva scenarii.

– Realizarea fotografiilor este cu adevărat parte a experienței de vacanță, în special în locuri exotice, cum ar fi câmpurile de orez terasate din zonele muntoase centrale. Doar să fie sensibil despre locațiile în care punctul de lentilele. Acea femeie în vârstă, cu o față puternic încrețită care transportă un coș pe cap ar putea să treacă de o lovitură de acoperire pentru National Geographic, numai să vă apropiați după aceea, pentru o „taxă de model de“ exorbitant.

– Ai permis de conducere internațional și-ar dori să descopere Outback Bali pe un scuter inchiriat (cele omniprezente de brand japonez două roți). Revenind bicicleta după ziua cea mare afară, tipul acesta verifică și vă taxează suplimentar pentru unele „urme de lovituri“ și „zgârieturi“. În cel mai rău caz, prețul unei biciclete noi, din moment ce a fost „furat“!

– Visiting temple exotice sau site-uri, cum ar fi Uluwatu, împreună cu hoardele sale de macaci gri cu coadă lungă poate fi distractiv, până când aceste hoți de buzunare naturale-născut smulge colierul aniversarea iubitei sau în geantă. Uneori există băieți mici în jurul acestor site-uri care stiu drumul lor cu maimuțele, și pot obține cu ușurință elementele din spate … pentru o taxă mare, adică.

Sfaturi și cum să evite:

Doar fotografia temple, munte și paddies … nu orice femeie vechi sau copii. Atunci când închirierea unei biciclete, mașini, scutere, jet ski, sau doar despre tot ce mișcă, asigurați-vă că pentru a verifica temeinic starea. Dacă la fața locului orice zgârieturi, loviri sau anomalii, raportați și să ceară o unitate mai bună. Pentru „pierdere și furt“ scenariu, nu lăsați scuter parcat închiriat nesupravegheat – unele sindicate fura propriile lor cu o cheie master.

Atunci când vizitează pădurile de maimuță, sau site-uri templu cu maimuțe, să evite purtarea pierde elemente, accesorii sau bijuterii excesive. De asemenea, evita oricine predarea pachete de manioc felii, alune sau banane și forțat punerea lor în mână și gesticulând să se hrănească maimuțele. Aceste îmbucături nu sunt gratuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *