Skip to main content

5 moduri simple de a experimenta Chiang Mai ca un localnic

5 moduri simple de a experimenta Chiang Mai ca un localnic

Chiang Mai este un oras fascinant, cu atât de multe de oferit în termeni de cultură, istorie, produse alimentare uimitoare și abundența de atracții naturale pe care le-ar putea petrece săptămâni aici, fără să vadă și face totul. Fie că sunteți vizitat pentru câteva zile sau câteva luni, una dintre cele mai bune moduri de a obține într-adevăr o simt pentru un nou loc este de a avea ca locale o experiență în care este posibil. Acest lucru vă ajută să mergeți dincolo de elementele de bază și de a lua sub pielea unui oraș într-un mod care vă permite să simțiți o parte în cazul în care.

Sentimentul ca un local, înseamnă nu numai a avea experiențe culturale intrinseci în cazul în care vă aflați, dar, de asemenea, face și de a vedea lucruri pe care cineva care trăiește acolo s-ar putea, mai degrabă decât lipirea la un traseu turistic bine-trod.

Fiind un turist înseamnă a vedea și a face ceea ce un loc specific este cunoscut pentru, dar puteți extinde cu ușurință experiența de călătorie pentru a cuprinde mai mult din ceea ce înseamnă să se simtă ca un localnic. Planificarea o excursie la Chiang Mai? Aici sunt unele dintre cele mai bune moduri de a experimenta oraș ca un localnic.

Alegeți locația corectă

Să începem cu începutul; Chiang Mai este un oras care a devenit foarte popular cu expati, nomazii digitale și a lucrătorilor la distanță. nomazii digitale și lucrătorii de la distanță sunt oameni care sunt liber-profesioniști cu libertatea de a lucra de oriunde sau de persoane cu posibilitatea de a face munca lor din străinătate și Chiang Mai atrage o mulțime de acești oameni din mai multe motive, inclusiv un cost accesibil de trai. Deci, dacă doriți să vă simțiți ca un local (chiar dacă sunteți doar stau câteva zile), stai intr-un cartier care găzduiește un număr mare de persoane care locuiesc efectiv în oraș pe termen lung.

Acestea sunt zone care au un simt comunitate, cu multe mici cafenele, baruri, magazine și piețe care fac ușor să se amestece și să se simtă confortabil. Și, deoarece este foarte ușor pentru a obține în jurul valorii în Chiang Mai (care este acoperit de mai jos), care stau chiar în orașul vechi (epicentrul turistic Chiang Mai) nu este necesar.

O opțiune este să ia în considerare Nimmanhemin, sau pur și simplu cel mai adesea menționată ca „Nimman.“ Această zonă se referă la Nimmanhemin Rd (uneori scris ca Nimmanahaeminda Rd), aproape de Chiang Mai University. În acest cartier, în afara Nimmanhemin, veți găsi străzi părți, care sunt umplute cu cafenele rece perfecte pentru oameni care urmăresc, baruri, restaurante și buticuri. Este ușor să se simtă acasă aici în timp ce explora multe colțuri și crăpături.

La nord de zona populară Nimman Chiang Mai este Santitham. Santitham este o cheie pic mai puțin turistic și lmore scăzut apoi alte zone cu prețuri mai accesibile în ceea ce privește pensiuni, apartamente și apartamente potrivite pentru atât pentru sejururi lungi și pe termen scurt. Există un simt liniștit, local, care nu primiți în alte zone și o mulțime de magazine de cafea drăguț și opțiuni alimentare pe străzi liniștite din spate. Dar, din moment ce este între Nimman și orașul vechi, fie ajunge la zona este ușor și la prețuri accesibile.

În cazul în care să se odihnească capul tau

Există o mare varietate de opțiuni de cazare atunci când vine vorba de Chiang Mai potrivite pentru fiecare buget. Dacă sunteți în căutarea să se simtă ca un local, ia în considerare un confortabil de închiriere Airbnb, pensiune sau service apartament / apartament într-una din zonele menționate mai sus. Multe dintre apartamente deservite, închirieri Airbnb și pensiuni mai mici vor avea unele provizii de bucătărie de bază, cum ar fi un fierbător de apă, prăjitor de pâine și mini-frigider, care vă oferă opțiunea de a face ceai sau cafea și să păstreze gustări în jurul valorii de atunci când vă este foame între mese.

Să nu mai vorbim, stau undeva că se simte mai mult ca un „acasă“ va face mult mai ușor să se simtă ca un localnic.

Ia-In jurul Ca un local

Noțiuni de bază în jurul valorii în Chiang Mai este foarte simplu, folosind transportul local. Este ieftin, vă oferă șansa de a merge cu localnici, și, în acest proces, aflați mai multe despre oraș. Cel mai bun pariu pentru a obține de la punctul A la B ca un local, este de a folosi multe songthaews care populează străzile ciugulesc cei care au nevoie de o plimbare. Un songthaew este un camion roșu acoperit cu scaune simplu banc, în partea din spate, care acționează ca un taxi partajat. Ei călătoresc în sus și în jos drumurile principale și în scopul de a merge singur, pur și simplu, semnalați-l în jos ca pe un taxi. Doar rețineți că s-ar putea să semnalați în jos câteva, în scopul de a găsi unul merge în vecinătatea unde doriți să fie.

Când un songthaew se oprește, du-te la fereastră și spune șoferul în cazul în care doriți să mergeți.

Acestea fie vor scădea sau să accepte, care depinde de locul în care se îndreaptă în prezent. Dacă primiți OK, pentru a primi în partea din spate și atunci când este timpul să se îndepărteze, apăsați butonul de oprire sau bate la fereastra pentru a indica faptul că doriți să obțineți off. Veți plăti la ieșire și de cele mai multe plimbari, mai ales în și în jurul orașului vechi și zonele menționate, în cazul în care să stați ar trebui să coste între 25-40 baht.

Noțiuni de bază într-o anumită adresă către conducătorul auto poate fi greu astfel încât să poată fi mai ușor pentru a le da un reper din apropiere sau dacă aveți date pe telefon, trage o hartă cu destinație fixate.

Aflați mai multe Ceva local

Una dintre cele mai bune moduri de cufundați-vă într-un loc nou si afla mai multe despre el este de a învăța ceva nou, iar în Chiang Mai există câteva opțiuni pentru a alege în funcție de cât de mult vei sta. Una dintre cele mai populare lucruri de învățat în timp ce sunteți în Chiang Mai este de a lua o clasă de gătit pentru a afla cum să facă unele dintre alimentele delicioase este foarte probabil mănâncă. Clasele variază de la o jumătate de zi plină, iar majoritatea implică, de asemenea, o vizită la o piață locală, unde puteți afla detalii despre ingrediente esențiale în bucataria thailandeza. Clasele sunt hands-on și fiecare elev este dat propria lor stație de gătit. Mănânci ceea ce face și se lasă cu o broșură de rețete. Alte opțiuni includ cursuri de masaj thailandez, meditație, cursuri de limbi străine și cursuri de Thai box Muay Thai. Există, de asemenea, mai multe oportunități pentru a discuta cu călugări în Chiang Mai, inclusiv la Wat Chedi Luang zilnic de la 9 la 6 pm Acest lucru poate fi o modalitate foarte bună de a afla mai multe despre cultura thailandeză și budismul.

Nu contează în cazul în care interesele dvs. se află, de a lua o clasă, atelier de lucru sau de o săptămână curs în zona dvs. de interes poate fi o modalitate de a experimenta imbogatirea Chiang Mai.

Mănâncă din Street Stalls

Când vine vorba de consumul de alimente de stradă, Chiang Mai este una dintre cele mai bune locuri pentru a face acest lucru și ceva ce nu vrei să ratezi în timp ce vizita orașul. Acesta este mancarea la cel mai locale, autentice și ieftin și există opțiuni pentru a face apel la fiecare palatului găsit peste tot în oraș. De la orez și tăiței de toate felurile se amestecă prăjit, la supe, curry, piureuri de fructe proaspete, salata de papaya și rulouri de primăvară, există un stand de stradă care servește ceva în valoare de a mânca undeva în Chiang Mai. Câteva dintre cele mai bune locuri pentru a obține umple de mâncăruri locale includ Chiang Mai Gate (South Gate), Chang Pheuak Gate (North Gate), Chiang Mai Night Bazaar, iar sâmbătă și duminică de mers pe jos străzile.

You may also like