5 preprostih načinov, da bodo imeli Chiang Mai kot Local

Posted on

5 preprostih načinov, da bodo imeli Chiang Mai kot Local

Chiang Mai je fascinantno mesto s tako veliko ponuditi v smislu kulture, zgodovine, neverjetno hrano in številčnost naravnih znamenitosti, ki bi jih porabili tedne tukaj, ne da bi videl in vse počne. Ali ste na obisku za nekaj dni ali nekaj mesecev, eden od najboljših načinov, da bo res dobil občutek za novo mesto, je, da so bili lokalni izkušnjo, kot je mogoče. To vam pomaga preseči osnove in se pod kožo mesta na način, ki omogoča, da se počutijo kot del, če je.

Občutek, kot lokalna pomeni ne le ob kulturne izkušnje bistvene za to, kje ste, ampak tudi počne in videnje stvari, da je nekdo, ki živi tam lahko, namesto z vztrajanjem na dobro stopate turistične poti.

Biti turistično pomeni videnje in to, kar je poseben kraj, znan po, ampak lahko enostavno razširite svoje potovalne izkušnje obsegajo več o tem, kaj to pomeni, da se počutim kot lokalni. Načrtujete potovanje v Chiang Mai? Tu so nekatere od najboljših načinov, da doživite mesto kot lokalna.

Izberite pravo lokacijo

Začnimo na začetku; Chiang Mai je mesto, ki je postal zelo priljubljen med izseljenci, digitalni nomadi in oddaljenih delavcev. Digitalni nomadi in oddaljenih delavcev so ljudje, ki so samostojni podjetniki s svobodo za delo od kjerkoli, ali ljudje z priložnost, da opravljajo svoje delo iz tujine, in Chiang Mai privablja veliko teh ljudi zaradi več razlogov, vključno s cenovno življenjskih stroškov. Torej, če želite, da se počutijo kot lokalni (tudi če ste prebivajo le nekaj dni), ostanejo v soseski, ki gosti veliko število ljudi, ki dejansko živijo v mestu, na dolgi rok.

To so področja, ki imajo občutek skupnosti, s številnimi majhnimi kavarn, barov, trgovin in trgov, da bi bilo enostavno za umestitev v in se počutijo udobno. In ker je zelo enostavno priti okoli v Chiang Mai (ki je zajeta v nadaljevanju), bivanje prav v starem mestu (turistična epicenter Chiang Mai) ni potrebno.

Ena od možnosti, da razmisli je Nimmanhemin, ali pa najbolj pogosto preprosto imenujejo “Nimman.” To področje se nanaša na Nimmanhemin Rd (včasih zapišemo kot Nimmanahaeminda Rd), v bližini Chiang Mai univerzi. V tej soseski, off Nimmanhemin, boste našli na obeh straneh ceste, ki so napolnjene s kul kavarnah kot nalašč za ljudi, ki gledajo, bari, restavracije in butiki. To je enostavno, da se počutijo kot doma, kot ste raziskati veliko kotičkov.

Samo severno od priljubljenega Nimman področju Chiang Mai je Santitham. Santitham je malo manj turističen in lmore nizka tipka potem druga območja z bolj dostopnih cenah v smislu penzioni, apartmaji in stanovanja so primerne za tako dolgo in kratkoročnih bivanje. Tam je tiho, lokalna občutek, da ne boste dobili na drugih področjih in veliko srčkan kavarne in možnosti hrane na mirnih nazaj ulicah. Ampak, saj je med Nimman in starega mestnega jedra, dobili bodisi območje je enostaven in cenovno ugoden.

Kje počitek glavo

Obstaja obilo nastanitvenih možnosti, ko gre za Chiang Mai ustreza vsak proračun. Če ste iskali, da se počutim kot lokalni, menijo udobno najem Airbnb, gostišče ali servisirati stanovanje / stanovanju v enem od zgoraj omenjenih področjih. Veliko servisirana apartmaji, Airbnb najemnine in manjši penzioni bodo morali nekaj osnovnih kuhinjske potrebščine, kot je vode, opekač kruha in mini hladilnikom, ki vam daje možnost, da bi čaj ali kavo in obdržati prigrizkov okoli, ko si lačen med obroki.

Da ne omenjam, ostal nekje, da se počuti bolj kot “doma”, bo veliko lažje, da se počutim kot lokalni.

Get Around Kot Local

Potovanje v Chiang Mai, je zelo enostavno s pomočjo lokalnega prevoza. To je poceni, vam daje priložnost za vožnjo z domačini, in v procesu, če želite izvedeti več o mestu. Vaša najboljša izbira za pridobivanje od točke A do B, kot lokalni je, da uporabite številne songthaews, ki plujejo po ulicah pobral tiste, ki potrebujejo za vožnjo. Songthaew je pokrita rdeč tovornjak s preprostim klopi sedeži v zadnjem delu, ki deluje kot skupni taksi. Potujejo gor in dol po glavnih cestah in da se vozi eno, preprosto zastavico navzdol, kot bi taksi. Samo, upoštevajte, da boste morda morali zastavo dol nekaj, da bi našli enega dogaja v bližini, kjer hočeš biti.

Ko songthaew ustavi, šel k oknu in povedati voznika, kamor želite iti.

Bodo bodisi upada ali sprejemajo, kar je odvisno od tega, kje ste trenutno vodi. Če dobiš OK, dobil v hrbet, in ko je čas za odhod, pritisnite gumb za zaustavitev ali potrkal na okno, ki označuje, da želite, da bi dobili off. Plačate po izstopu in večino voženj, predvsem v in okoli starega mesta in območja, navedenega v kje bivati ​​bi stalo med 25 na 40 baht.

Kako po določenem naslovu, da voznik lahko težke, tako da lahko lažje, da se jim v bližini mejnik, ali če imate podatke o telefonu, dvigni zemljevid z vašega cilja pripetem.

Naučite se nekaj lokalnega

Eden od najboljših načinov potopite v novem mestu in izvedeli več o tem, je, da se naučijo nekaj novega, in v Chiang Mai obstaja nekaj možnosti, da izberejo, odvisno od tega, kako dolgo boš ostal. Eden od najbolj priljubljenih stvari, da se naučijo, medtem ko ste v Chiang Mai je, da razred kuhanje, če želite izvedeti, kako narediti nekaj slastnih živil, ste verjetno hranjenja. Razredi v razponu od pol do cel dan in večino vključuje tudi obisk na domačem trgu, kjer boste lahko izvedeli o bistvenih sestavinah v tajski kuhinji. Razredi so hands-on in vsak študent je zaradi svoje kuharsko postajo. Ješ, kaj narediti in pustite s knjižico receptov. Druge možnosti vključujejo tajske masaže tečaje, meditacijo, tajske jezikovne tečaje in Muay tajskega boksa razrede. Obstaja tudi več priložnosti za klepet z menihi v Chiang Mai, vključno z Wat Chedi Luang vsak dan od 9. ure zjutraj do 6. ure To je lahko odličen način, da izveste več o tajske kulture in budizma.

Ni važno, če vas zanima ležijo, pri čemer je razred, delavnico ali teden, dokler seveda v vašem področju interesa lahko bogati način doživeti Chiang Mai.

Jejte iz Street stojnicah

Ko gre za prehranjevanje ulično hrano, Chiang Mai, je eden izmed najboljših krajev, da to storite in nekaj, kar ne želite zamuditi, medtem ko ste na obisku mesta. To je hrana na najbolj lokalni, verodostojno in poceni in obstajajo možnosti, da se pritoži na vsak okus najdemo po vsem mestu. Od mešalno ocvrt riž in testenine vseh vrst, za juhe, strojar, sveže sadne napitke, papaja solato in spomladi zvitki, tam je ulica stojnici, ki služijo gor nekaj vredno jedo nekje v Chiang Mai. Nekaj ​​najboljših krajev, da se najej iz lokalnih jedi so Chiang Mai vrata (South Gate), Chang Pheuak Gate (North Gate), Chiang Mai Night Bazaar, ter soboto in nedeljo Walking Streets.