Skip to main content

7 Amazing Aktivnosti za tajskega Rainy Season

Nove višine za zabavo in avanturo med tajskega izven sezone

7 Amazing Aktivnosti za tajskega Rainy Season
Od mesecih od junija do oktobra, večina tajskega najboljših turističnih točk izkušnje breme monsunski sezoni, s oblačno nebo zaradi močnega dežja prekinjala. deževna sezona na Tajskem ni vse tako slabo za turiste: z manj konkurence za turistične storitve in nižje stopnje vsem, potovanje na Tajskem podvoji v obraz po polovični ceni.

Toda vzpostavitev deževne sezone poti je zahteva določeno stopnjo lateralnega razmišljanja. Plaže in otoki so večinoma v poštev (kriv deževne sezone naletima morja na za to), tako da boste morali uporabiti svojo domišljijo. Na srečo, je še vedno veliko zabave iti okoli kljub vremenu!

1. Pojdite Nakupovanje v Bangkoku

Tajski prestolnici Bangkok je Varovanec sanje, tako z high-end nakupovalna središča in prostrani trgi vse povezuje BTS in MRT sisteme lahke železnice.

Bangkok trgi in centri ponujajo nekaj za vsakogar. Ljubitelji Moda zbirajo na Pratunam, Tajska je največji oblačila drobno okrožja; bokserice stekajo na Talat Rot Fai, na noč na trgu na prostem s preobilice starinskih predmetov; in luksuznih za azil bodo našli, kar potrebujejo na nenehno razvijajočem se okrožju Sukhumvit in centri zbrani okrog postaje Siam BTS (MBK Center Mall in Siam Center med njimi).

Za čisti lestvici, ne more Bangkok nakupovalno izkušnjo enaka kot Chatuchak Weekend Market, Izvaljen bazar Hawking vse od pohištva do modne do knjig do hrane. S 15.000 stojnicah, da vidijo, hitting Chatuchak je manj priložnostno potovanje, več o dogodku vzdržljivosti!

2. Včlanite se v razred na tajske kulture

Kaj je bolje kot biti gledalec za tajske kulture? Biti študent! Ne samo, da Thais dobrodošlico turistom, da vidijo svoje umetnosti iz prve roke, ki jih ponujajo tudi priložnost za učenje te umetnosti iz prve roke. Razredi na tajske umetnosti se razlikujejo po intenzivnosti iz razredov ene seje do mesecev trajajoče pouk ena na ena.

V Chiang Mai, lahko potniki vpisati v tečaje kuhanja, ki uvajajo obetavnih kuharjev na severnih tajski kuhanje sestavin in tehnik. Nekateri razredi so celo vegan prijazen! Več o tem v ekološki kmetiji na Cooking School Thai Farm , ali bo na tajsko domači kuhinji na veliko Thai .

Glavno mesto Bangkok je še večji izbor razredov za turiste, skrbi za interese tako raznolika kot tradicionalni tajski ples in muay tajski Kickboxing .

3. Pridružite Festival deževne sezone

Koledar Tajske festivalov se razprostira v deževnem obdobju, preveč: dež komaj blažijo praznično zabavo!

Phi Ta Kon festival v Loei, severovzhodu Tajske, sovpada z budistični praznik Bun Luang. Festival spominja na tajsko noč čarovnic, z domačini dressing up kot duhovi in ​​duhovi, si nadene zapleteno okrašena maske za priložnosti, skupaj z zvonovi in-falus oblike amulete.

Bun Bangfai festival v Yasothon, vzhodni Tajskem, označuje konec sušnem obdobju z žganjem velikan rakete v zrak. Ognjemet so namenjeni za pomiritev Phaya Thaen, bog dežja, ki bodo poslali dol veliko dežja v zameno.

Na svečanosti tudi pijano petje na ulicah, in udaril vrhunec na dan tedna parade: plava ob veliki rakete roll navzdol po glavni ulici, ki ga domačini v svojih finery spremljal.

4. Pojdite na Tajski sadja popivanje

Plod sezono in deževno obdobje iti z roko v roki; obisk sadje trgov Bangkok in sadne bifeje, da uživajo bogate Ogrisci Tajskem, ko so nalivi prišel.

Jugovzhodne Azije sadje, kot so Rambutan, mangosteen, zmaj sadje in razvpito smrdljive Durian raste obilno na Tajskem, z veliko konvekcijsko letine v Bangkoku. Ko se je v glavnem mestu, pojdite na sadje trgih podobnih ali Tor Kor trgu, da preverite svoje blago: zrelo sadje v velikih količin, s prodajalci, ki želijo, da bi vas okus svojo pot skozi celotno širjenja.

Ali gre za bolj upscale sadja jedo izkušenj, Baiyoke Sky Hotel ponuja samopostrežni sadja za sladokusci: Seveda, to je dražje kot na obisku na trgu, vendar pristojbine plačati za klimatsko napravo in čudovitim pogledom na nebotičnik, kot ste oprezno poskusite Durian za prvič!

5. izziv del reke Khek je Rapids

Oteklina reke, ki prihajajo z obilnem deževju ustvarjajo odlične pogoje za raftinga. Severni Tajski Mesto Phitsanulok obvezuje adrenalin junkies s Khek River Rafting Festival, ki poteka trajanje deževne sezone, od 1. julija do 31. oktobra.

Pet milj odsek reke Khek je bil namenjen za uživanje špirovci “, vključno osemnajst brzic, ki hitro uidejo iz mirnih vodah v kosti tresenje ravni IV in V vožnji. Na hitro premikajočih se tokovi omogočajo le malo prostora za napake: grozo zbujajoča vožnja doseže svoj vrhunec na pozitivno nevarno Kaeng Yao Rapids, pred poravnavo na sprehod Raven II tik pred koncem tečaja je na Kaeng Thap Khun Tai.

Dokončajte Phitsanulok izkušnjo srkanje na vročo skodelico lokalne kave Arabica, med Kaeng Song kavo pijete Festival, ki sovpada s rafting sezono.

6. Catch Live Muay Thai Match

Slavni Thai kontaktni šport nima pomanjkanja mest v Bangkoku: obeh največjih Muay Thai prizoriščih v prestolnici, Lumpinee stadiona in Rajadamnern Stadium , gostitelj tekme skoraj vsak dan.

Prav tako lahko načrtujete svoje potovanje, da sovpada s Cup muay tajski turnirju Queen je v avgustu, ki poteka v Sanam Luang parku blizu backpacker okrožja Khao San; za razliko od drugih Muay Thai dogodkov je bilo že omenjeno, Queen pokal omogoča tuji borci tekmovati.

Za showier muay tajski tekme je, da je bolj predstava kot konkurenco, reki Asiatique trg ponuja redno ” Muay Thai v živo “, kažejo, da vodi v “Warriors Rising” tekme, dvojna zakona, ki odlično dopolnjuje nakupovanje in jedilnico, ki se je v območju je veliko stojnic.

7. Obiščite Muzeji in templji

kraljeve palače in muzeji Bangkok je dal več kot vredno nekaj dni v zaprtih prostorih zabavo, kot je dež bes zunaj.

Vredni muzejev in znamenitosti v Bangkok vključujejo Grand Palace in priloženo Emerald Buddha Temple; Riverside Vat Pho; in celo čudno grozljivo zanimivosti, kot so Medicinski muzej Siriraj, dom-formaldehida ohranjena plodovih in mumijo serijskega morilca.

Več budističnih templjev ponuja zanimiv vpogled v lokalnih verskih praks, in prosto za obisk, v škorenj. Ti vključujejo Wat Indraviharn (Intharawihan) v Dusit, znana po svoji 100-foot-visok položaj Bude; Wat Mangkon Kamalawat v Chinatown, Tajska je največji kitajski-style budistični tempelj; in Wat Pathum Wanaran v središču Bangkoka, lahko dostopna kot stranski izlet iz Siam Square.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *