8 Top cultureel en natuurlijk Explorations te ontdekken in Oost-Bali

Posted on

8 Top cultureel en natuurlijk Explorations te ontdekken in Oost-Bali

Er is genoeg te doen en te zien in Oost-Bali , zolang “party” is niet aan de top van de agenda. De attracties in Klungkung en Karangasem leunen meer naar culturele en natuurvriendelijke bezigheden. De regio is de thuisbasis van een aantal tempels en koninklijke structuren langs de kust, met inbegrip van de belangrijkste Balinese tempel van alle, Pura Besakih. Wandelpaden doorkruisen het bergachtige terrein, en de wateren rond Oost-Bali zijn vol van mooie duiklocaties. De volgende keer dat je in Oost-Bali, kijk op one-of all-van de onderstaande bestemmingen.

1. Gunung Agung

De 10.308-foot-hoge Gunung Agung is de hoogste berg van-een actieve vulkaan van Bali waarvan de schoonheid is niets vergeleken met zijn dodelijke kracht. In maart van 1963 Gunung Agung uitbarstte, die het hele eiland in as en het vernietigen van dorpen en tempels met overstromingen van lava en vulkanische modder.

Gunung Agung slaapt vandaag, en de tempels en steden in zijn schaduw gerust zijn. Twee wandelpaden naar de top zijn populair bij Bali bezoekers en zijn het best klom tussen juli en september. Wandelaars is verboden klimmen tijdens religieuze ceremonies op Pura Besakih, en in deze tijden mag geen enkele persoon hoger is dan de tempel staan.

2. Pura Besakih, de Tempel van de moeder

Bedacht de “Tempel van de moeder,” Pura Besakih is de grootste tempel in Bali-een uitgestrekte complex van meer dan 20 tempels ligt aan de kant van de actieve Gunung Agung vulkaan. De tempel complex vereert de Hindoe drie-eenheid (trimurti) van Brahma, Vishnu en Shiva, trekken duizenden pelgrims en toeristen per jaar.

Met meer dan 50 festivals uitgevoerd bij Pura Besakih per jaar, bent u waarschijnlijk in de stad net als een feest aan de gang of op het punt om te beginnen. Neem contact op met uw Bali resort of hotel als je gaat gelukkig te zijn wanneer u bezoekt. Pura Besakih is het meest gemakkelijk te bereiken via een bemo van Klungkung.

3. USAT Liberty wrak, Tulamben

De USAT Liberty was een Amerikaans koopvaardijschip dat door Japanse strijdkrachten werd getorpedeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rekening houden met het water snel, werd het schip strandde uit Tulamben en ontdaan van haar waardevolle spullen. De uitbarsting van de Gunung Agung in 1963 scheurde haar in de helft en duwde haar dieper in het water. Vandaag de dag kan de afbrokkelende resten van het schip worden verkend met snorkelaars en duikers. De proliferatie van koraal en het zeeleven in en rond het schip maken de Liberty één van de meest populaire duikbestemmingen in Bali.

4. Puri Agung Karangasem

Puri Agung Karangasem

Dit 19e-eeuwse koninklijk paleis combineert Balinese, Chinese en Europese invloeden binnen een complex van het bouwen van clusters die gebruikt wordt om de King of formidabele rechtbank Karangasem’s huis, en het heeft nog steeds een ceremoniële betekenis vandaag.

De binnenplaats is voorzien van de koning voormalige huis (Loji) en behoudt een aantal overblijfselen uit die lang vervlogen dagen. Van foto’s van de koning met de Nederlandse kolonisten om goed versleten meubilair, kunnen de gasten een vermoeden van koninklijke leven te krijgen net voor de Nederlanders kwam en overwon alles.

De afstammelingen van de laatste koning onderhouden van een website die informatie en beelden over koninklijke structuren Karangasem pastoors. Zie  Puri Agung Karangasem .

5. Tirtagangga

De laatste koning van Karangasem bouwde dit baden paleis in 1948, en het blijft boeien, telkens weer aan deze dag. Het is in wezen een netwerk van zwembaden omlijst door een eclectische assortiment van de architectuur.

De huidige website is in feite een reconstructie; de voormalige structuren werden vernietigd door de 1963 Gunung Agung uitbarsting. De reconstructie vangt een groot deel van oude charme van de plaats. Een 11-tiered fontein pagode is het meest opvallend architectonisch element van het paleis, en zwemmen is toegestaan ​​voor een nominale vergoeding.

6. Goa Lawah (Bat Cave)

Goa Lawah is een oude tempel gebouwd in de voorkant van een vleermuis grot. De vleermuizen, niet de tempel, zijn de belangrijkste trekpleister. De vleermuizen worden vereerd door een bezoek aan aanbidders, die offers te kopen uit het nabijgelegen leveranciers. Volgens de legende, de grot strekt zich uit over 19 mijl onder de grond te voorschijn te komen bij Pura Besakih.

Balinese hindoes houden Goa Lawah in grote achting, waar het hiernamaals betreft. Aanbidders stoppen bij Goa Lawah de Nyegara Gunung ceremonie, een deel van de Balinese begrafenis te voltooien: In Goa Lawah, kan het aanbod worden gedaan om de onlangs vrijgegeven geest te zuiveren, zodat het huis kan komen om de familie huishouden heiligdom.

7. traditionele dorp Tenganan

Traditionele dorp Tenganan

The Bali Aga, of de pre-hindoeïstische oorspronkelijke bevolking van Bali, blijft slechts in een paar geïsoleerde gemeenschappen op het eiland, de meest bekende zijn het dorp Tenganan ongeveer 10 minuten van Candidasa. De Bali Aga wonen in een ommuurde gemeenschap die een strikte scheiding tussen “zuivere” Bali Aga en het dwingt “gevallen”, die buiten de muren wonen.

Het dorp is open voor toeristen in de dag en biedt een heel andere kijk op de Balinese cultuur; de architectuur, taal en ceremonies behouden van de oude pre-Hindoe manieren. Tenganan meest bekende product is een stof die bekend staat als Gringsing, en de dragers wordt gezegd dat ze magische krachten van het gebruik ervan te krijgen.

8. Pura Luhur Lempuyang

Ondanks het relatief obscure status van de tempel van Pura Luhur Lempuyang is een van Bali’s belangrijkste religieuze plaatsen. Als een van de negen directionele tempels van het eiland, Pura Luhur Lempuyang “beschermt” de inheemse Balinese tegen boze geesten die vanuit het oosten.

De tempel presenteert een interessante uitdaging voor bezoekers: Het bereiken van de top duurt een uur en een half van ernstige klimmen. De tempel op de top biedt een geweldig uitzicht op de Gunung Agung, omlijst door de tempelpoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *